بخشنامه وزارت بهداشت دلیل کمیابی ماسک شد / محتکران را می توان مفسد فی الارض تلقی کرد

به گزارش گروه اجتماعی رکنا، روزهایی که مردم با کرونا ویروس دست به گریبان هستند، سودجویانی باسوءاستفاده از بیماری و هراس مردم، به سود خود فکر می کنند. سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده، تعزیرات، دادستانی، نیروی انتظامی و... تمام تلاش خود را برای شناسایی و دستگیری سوداگران مرگ کرده اند.

عباس تابش، رئیس سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا فعالیت این سازمان در روزهایی تشریح کرد که کروناویروس یقه مردم ایران را چسبیده است. او با اشاره به این که بحث تولید، توزیع و نظارت بر موادضدعفونی کننده، دستکش و ماسک بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است، تاکید کرد: بعد از شیوع کرونا، در تاریخ 5 اسفندماه سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده طی نامه ای به سازمان غذا و دارو اعلام کرد: «نظارت بر کالاها در مورد کروناویروس بر عهده وزارت بهداشت است اما ما در کنار شما هستیم و وزارت بهداشت می تواند از ظرفیت و پتانسیل های ما در سراسر کشور برای اعمال سیاست های خود استفاده نماید.» ستاد مبارزه با کرونا در تاریخ 10اسفند و در پاسخ به این نامه، نظارت بر واحدهای تولیدی را به عهده ما گذاشتند. 18 واحد تولیدی برای نظارت مشخص کردند و در کل کشور 130واحد تولیدی محصولاتی چون موادضدعفونی کننده، دستکش و ماسک ناظر مقیم گذاشتیم. تمام این واحدها براساس سیاست ها و حواله های وزارت بهداشت کالا را تولید و تحویل شرکت های پخش (مورد تایید وزارت بهداشت) می دهند. ناظران ما مستقر در واحدهای تولیدی هستند. اما سیاست وزارت بهداشت است که چگونه این محصولات را توزیع کنند. ما ناظر هستیم که این محصولات از جای دیگری سر در نیاورد.

شناسایی محتکران

رئیس سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده در پاسخ به این سوال که چرا با وجود نظارت شما پلیس و دادستانی محصولات موادضدعفونی، ماسک و دستکش های احتکار شده بسیاری را کشف و ضبط کرده اند؟ گفت: در کشف تمام این احتکارها همکاران ما نیز حضور داشتند و با همکاری سازمان حمایت از مصرف کننده، سربازان گمنام امام زمان (عج)، سازمان تعزیرات، نیروی انتظامی، دادستانی و مردم این کشفیات انجام شده است. بخشی از کشفیات دستکش و بخشی هم ماسک بود.

احتمال دارد محتکران مفسد فی الارض شناخته شوند

تابش در تشریح علت این کشفیات تاکید کرد: وزارت بهداشت در مقطعی بخشنامه ای ابلاغ کرد که طبق آن خرید و فروش این کالاها در داروخانه ها ممنوع اعلام و علتی برای احتکار این کالاها و خوشبختانه این بخشنامه لغو شد. هنوز هم فرهنگ ما اصیل است و بسیاری از مردم به افرادی که با مشکل روبرو هستند ماسک، دستکش و مواد شوینده کمک می کنند. متاسفانه اندک افرادی دنبال سودجویی از شرایط سخت مردم هستند. همکاران ما با شناسایی این افراد آنها را به نیروی انتظامی، تعزیرات و دادستانی معرفی می کنند. بخشی از انبار کردن کالاها احتکار نیست چرا که در سامانه انبار ثبت شده است و برای بستن دست سودجویان همه را ملزم به اعلام موجودی اقلام خود در سامانه انبار کردیم. در غیراینصورت مشمول احتکار است و براساس ابلاغیه قوه قضائیه، قاضی می تواند آن را به عنوان مفسد فی الارض تلقی شود.

نیازی به خط تولید جدید مواد ضدعفونی کننده نیست

او در پاسخ به این سوال که قرار شده خط های تولید مواد شوینده و ضدعفونی کننده افزایش یابد، نظارت شما بر تولید چگونه خواهد بود؟ گفت: ما براساس سیاست های وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا پیش می رویم. براساس اعلام ستاد مقابله با کرونا نیازی به اختصاص خط جدید به تولید موادضدعفونی کننده نیست چرا که تولید و خط تولید موادضدعفونی کننده به قدر کافی است اما باید در راستای تولید ماسک ها قدم برداریم و شرکت های دانش بنیان که توان تولید این ماسک ها را دارند باید کمک کنند به سمت تولید ماسک برویم.

توصیه های بهداشتی را جدی بگیریم

تابش در پایان افزود: قدردان مردمی هستیم که در این شرایط به توصیه های بهداشتی مقابله با ویروس شوم کرونا عمل می کنند و درصدد یاری دولتمردان و هموطنان خود برآمده اند. خواهش می کنم از سفرهای درون و برون شهری غیرضرور خودداری کنند. همچنین از افزایش تقاضا و ایجاد مازاد تقاضا در بازار برخی کالاها نیز بپرهیزند تا به حول و قوه الهی از این دوره گذار سخت نیز عبور کنیم.

خبرنگار: پریسا هاشمی

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی