مریم سامانی- روانشناس بالینی :
ایستادن روی نقطه تعادل، نیاز امروز جامعه / توجه به سلامت روان آموزش داده نشده است
رکنا: آسیب ها، استرس ها و حوادثی مانند جنگ، سقوط هواپیما و بلایای طبیعی و .... در تمام جوامع دنیا وجود دارند و رودررو شدن با آنها را گریزی نیست بنابراین نیاز است که انسان ها به سمت ارتقا ظرفیت وجودی خود بروند که با مراجعه به یک روانشناس و حضور در اتاق درمان قابل دستیابی خواهد بود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، امنیت یکی از مسائلی است که صورت های مختلفی دارد. یکی از این امنیت ها، امنیت روانی است که در کنار امنیت اجتماعی ارزشمند است. بر اسا آمارها 5 تا 10 درصد شیوع بیماری های روانی در کشورمان را افسردگی تشکیل می دهد که نیاز است فرهنگ مشاوره و مراجعه به روانشناسان در بین مردم جامعه ایجاد شود.
مریم سامانی - روانشناس بالینی- در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی رکنا، در پاسخ به این سوال که امروز جامعه ما چقدر نیاز به روانشناس دارد، گفت : در حوادثی که التهاب های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی رخ میدهد افراد به دلیل اینکه ظرفیت های فردی متفاوتی دارند، با واکنش های روانی وآسیب های گوناگونی روبرو می شوند.
این روانشناس بالینی خاطر نشان کرد: بخشی از این ظرفیت ها با گذشته زندگی هر فرد ارتباط پیدا میکند. همین عامل باعث میشود وقتی اشخاص در برابر مسائل مختلف قرار میگیرند واکنش های مختلفی از خود نشان دهند.
وی ادامه داد:برای همین است که یک خبر تلخ، روی همه اثر یکسانی برجای نمیگذارد و آدمها در مقابل اخبار و حوادث مختلف واکنش های گوناگونی دارند. کلید اصلی این تشخیص در دست خود افراد است زیرا در چنین مواقعی هر فرد خود متوجه میشود که چقدر یک اتفاق روی او تاثیر گذار بوده و ذهن اش را درگیر کرده یا در حال نادیده گرفتن آن رویداد است .بطور کلی باید گفت در برابر هر خبر و حادثه ای دو نوع رفتار باید مورد توجه قرار گیرد یکی وقتی ذهن زیاد درگیر یک رویداد می شود یا به دنبال بی خبری و یا بی اهمیت جلوه دادن مساله هستیم یعنی حتی فرار یک فرد از خبر نیز نشان دهنده این است که او تحت تاثیر و فشار یک استرس قرار گرفته است و با این فرار به نوعی بصورت موقت می خواهد خود را دور کرده و احساس آرامش و امنیت کند. که البته راهکاری نادرست است و به مرور فرد را با مشکلات اضطرابی عمیق تری روبرو خواهد کرد.
مریم سامانی تصریح کرد: بنابراین ایستادن روی نقطه تعادل نیاز واقعی روانی جامعه ما است که باید به شکل تخصصی زیر نظر یک روانشناس ارزیابی شود تا افراد به یک تعادل روانی برسند و آسیب کم تری متوجه آنها و خانواده شان شود.
این روانشناس بالینی تاکید کرد: واقعیت این است که آسیب ها، استرس ها و حوادثی مانند جنگ، سقوط هواپیما و بلایای طبیعی و .... در تمام جوامع دنیا وجود دارند و رودررو شدن با آنها را گریزی نیست بنابراین نیاز است که انسان ها به سمت ارتقا ظرفیت وجودی خود بروند که با مراجعه به یک روانشناس و حضور در اتاق درمان قابل دستیابی خواهد بود.
وی در پاسخ به این سوال خبرنگار رکنا که هزینه های مراجعه به روانشناس بالا است و بهتر نیست بیمه روانشناسی وجود داشته باشد تا همه مردم بتوانند از آن برای درمان استفاده کنند گفت: یکسری از شرکت های خصوصی و برخی مراکز کارمندان خود را تحت پوشش بیمه روان قرار داده اند اما به نظر من مشکل فرا تر از این است . توجه به سلامت روان هرگز آموزش داده نشده و افراد جامعه ما یاد نگرفته اند که برای روان خود ارزش قائل شوند . من فکر نمی کنم هزینه های سلامت روان و مراجعه به یک متخصص روانشناس سنگین تر از هزینه ها ی مربوط به تهیه لباس ، رفتن به رستوران ، جراحی های زیبایی جورواجور ، هزینه های رفتن به آرایشگاه و .... باشد که تقریبا هر فردی انجام آن را حق طبیعی و یک مساله روتین و عادی در زندگی اش می داند . بگذارید یک مثال بزنم برای ازدواج جوانان و خانواده ها هزینه های مختلفی را متقبل می شوند که هنگفت است ولی حاضر نیستند چند درصد از این هزینه صرف مراجعه و مشاوره با یک متخصص روانشناس شود و برای مشاوره پیش از ازدواج اقدام کنند تا زندگی پایدارتر و دور از فشار و دغدغه ای را پیش روداشته باشند.
مریم سامانی افزود: روانشناس به عنوان یک انسان بیش از هر کسی قلبش برای سلامت جامعه می تپد به این علت است که گروهی ازهمکاران در این شاخه با مراجعه کننده های خود همکاری داشته و حاضر هستند هزینه درمان را متناسب با شرایط در نظر بگیرند .
این روانشناس بالینی در پایان خاطرنشان کرد: من و تعدادی از همکارانم با همین دیدگاه در یک کلینیک روانشناسی فعالیت داریم . امیدوارم به نقطه ای برسیم که مراجعه به روانشناس مثل مراجعه به تمام متخصصان شاخه های علمی و پزشکی یک ضرورت و نیاز تلقی شود و مثل دیگر کشورهای دنیا به یک باور بزرگ فرهنگی در این زمینه برسیم که بدون داشتن ذهنی آرام زندگی به زیبایی سپری نخواهد شد.
خبرنگار: علی چاهه
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر