به گزارش رکنا، سید مالک حسینی، سرپرست سازمان رفاه، خدمات مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در نشست خبری درباره موضوع کودکان زباله‌گرد اظهار داشت: با تأکید شهردار تهران تیمی تشکیل شده و با همکاری سازمان های غیردولتی به زودی خبرهای خوب و خوشی در این زمینه داریم.

وی افزود: تصمیمات جدی در مورد کودکان زباله‌گرد گرفته شده تا آسیب‌های وارده به این افراد به حداقل ممکن برسد. همچنین حتی برای اینکه این افراد بعد از گذراندن دوره آسیب به کجا منتقل شوند نیز پیش‌بینی‌هایی در حال انجام است.

برنامه‌های شهرداری برای پایدارسازی ازدواج

وی از ورود شهرداری به حوزه پایدارسازی ازدواج اشاره کرد و گفت: ستاد تسهیل و پایداری ازدواج با تأکید شهردار تهران شکل گرفته است. البته ما به دنبال کارهای نمادین و یا مداخله در سبک زندگی افراد نیستیم، ولی پایداری ازدواج اهمیت دارد.

وی بیان داشت: ناپایدار بودن ازدواج، آسیب‌های چندبرابری نسبت به افرادی که ازدواج نکرده‌اند دارد، لذا تصمیم گرفته‌ایم که برنامه‌هایی را در این زمینه اجرایی کنیم.

موردی از ابتلا به آنلفوآنزا در گرمخانه‌ها نداشته‌ایم

حسینی در ادامه بیان داشت: با شیوع آنلفوآنزا در کشور تمهیدات لازم جهت پیشگیری از این بیماری‌ها در گرمخانه‌ها انجام گرفت و بخشنامه‌های زیادی به همه مراکز مربوطه ابلاغ شده است.

وی تأکید کرد: خوشبختانه تاکنون هیچ موردی از ابتلا به آنلفوآنزا در گرمخانه‌ها، مددسراها، سامان‌سراها و مراکز پرتو نداشته‌ایم.

آمار مرگ و میر افراد بی‌خانمان صفر بوده است

سرپرست رفاه، خدمات مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در پاسخ به این پرسش که امسال آیا کارتن‌خواب یا فرد بی‌خانمانی جان خود را از سرما از دست داده است یا خیر، گفت: امسال هیچ فردی به دلیل این موضوع فوت نشده و امیدواریم تا پایان سال این روند ادامه داشته باشد.

وی افزود: البته برخی از مواقع، این افراد به دلیل اوردوز و نه سرما جان خود را از دست می‌دهند و باید توجه داشت که اوردوز در کنار شومینه و جای گرم هم رخ می‌دهد.

حسینی خاطرنشان کرد: البته با این وجود نه به دلیل سرما و نه به دلیل اوردوز، هیچ مورد مرگ و میر افراد بی‌خانمان و کارتن‌خواب نداشته‌ایم. سال گذشته نیز آمار فوتی‌ها صفر بود.

آمار دقیقی از کارتن‌خواب‌ها نداریم

سرپرست رفاه، خدمات مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران درباره آمار کارتن‌خواب‌ها در پایتخت گفت: آمار دقیقی از این موضوع نداریم اگر کسی هم مدعی است مستندات آن را منتشر کند.

وی بیان داشت: گاهی آمارهایی حتی توسط برخی مدیران شهری تخمین زده می‌شود که البته دقیق نیست و ما مشغول تهیه آمار در این زمینه هستیم.

حسینی تصریح کرد: در حال حاضر ظرفیت خالی در گرمخانه‌ها داریم و طی هشت ماه گذشته تاکنون 234 هزار و 500 نفر در شب اسکان در گرمخانه مردان و 23 هزار و 902 نفر شب اسکان در گرمخانه‌های زنان داشته‌ایم.

مشکلی در ظرفیت گرمخانه‌ها نداریم

سرپرست رفاه، خدمات مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اینکه در حال حاضر 20 گرمخانه فعال در پایتخت داریم، گفت: سه منطقه 7، 10 و 3 فاقد گرمخانه است که تلاش می‌کنیم برای این مناطق هم اقدام لازم را انجام دهیم.

وی بیان داشت: در همین 20 گرمخانه بیش از 3 هزار مورد تخت داریم و اگر بخواهیم با کف‌خوابی‌ها حساب کنیم، حدود 4 هزار و 300 تا 4 هزار و 500 مورد ظرفیت وجود دارد.

وی در مورد تعطیلی گرمخانه موقت فرحزاد گفت: راه‌اندازی این گرمخانه با مقاومت مردمی مواجه شد و مجبور شدیم فعلاً آن را متوقف کنیم، ولی تلاش کرده که جایگزین آن در منطقه 2 و 5 گرمخانه‌ جدید داشته باشیم.

آخرین خبرها از مراکز بهاران

سرپرست رفاه، خدمات مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در مورد حاشیه‌های واگذاری مراکز بهاران گفت: این مراکز در جهت ظرفیت‌سازی و توانمند کردن معتادان بهبود یافته تشکیل شد تا این افراد بتوانند به شرایط عادی جامعه بازگردند.

وی گفت: ولی متأسفانه برخی از این مراکز در گذشته یا در اختیار سازمان‌های دیگر و یا به بخش‌های دیگر شهرداری با موضوعات مختلف واگذار شده‌اند، به طور مثال برخی از این مراکز محل اقامت کارگران فصلی شده یا سایت کارآفرینی و یا گرمخانه شده‌اند، همچنین یکی از این مراکز به پلیس راهور واگذار شده بود.

وی تصریح کرد: شهردار تهران اواخر مهرماه نامه‌ای را به همه شهرداران مناطق ابلاغ کرد که براساس آن تأکید شد مراکز بهاران باید به سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی بازگردد.

وی گفت: امروز از مجموع مراکز بهاران که 22 مورد است، 11 مرکز را توانسته‌ایم برگردانیم.

سرپرست رفاه، خدمات مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران بیان داشت: در حال حاضر این 11 مرکز 800 نفر را تحت پوشش قرار داده‌اند اما باید توجه داشت که همه مرکز بهاران بهره‌بردار آن بخش غیردولتی یا مؤسسه فنی تخصصی در حوزه ترک اعتیاد و بازپروری معتادین است.

ساماندهی معتادان متجاهر جزو برنامه‌های بهاران نیست

حسینی با تأکید بر اینکه کار ویژه مراکز بهاران ساماندهی معتادان متجاهر نیست، گفت: براساس صورتجلسه‌ای که قبلاً انجام گرفته از ما خواسته‌اند ظرفیت 6 هزار نفر را در این مراکز مهیا کنیم که این موضوع هزینه‌ای بیش از یک‌هزار میلیارد می‌طلبد که در بودجه شهرداری نیست.

وی گفت: ولی به استاندار و رئیس ستاد مبارزه با موادمخدر استان تهران قول مساعد داده‌ایم که سازوکارهای لازم را انجام دهیم.

حسینی ادامه داد: طی مذاکراتی قرار شده که موضوعات مشترک را با بهزیستی دنبال کنیم و در جلسه‌ای با حضور قبادی دانا و جوادی یگانه، رئیس سازمان بهزیستی و معاون شهردار قرار شده است کارگروه مشترکی تشکیل شود.

ماجرای کلیپ عدم پذیرش بی‌خانمان سالمند

سرپرست رفاه، خدمات مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه اخیرا ویدئویی در فضای مجازی منتشر شده که حکایت از عدم پذیرش سالمندی در یکی از گرمخانه‌های پایتخت دارد، گفت: این موضوع مورد تأیید نیست و هر کس از مدیران که بازدید سرزده در این زمینه داشته باشد، متوجه خواهد شد چنین موضوعی صحت ندارد و ما محدودیت سن برای پذیرش بی‌خانمانان نداریم.

حسینی گفت: از رسانه‌ها خواستاریم که با انتشار چنین کلیپ‌های غیرموثقی در جهت کاهش اعتماد عمومی گام برندارند.

2 هزار راننده تاکسی آموزش امدادی فرا می‌گیرند

حسینی از اجرای طرح داوطلبان شهر با همکاری هلال‌احمر و سازمان تاکسیرانی اشاره کرد و گفت: براساس این طرح 2 هزار راننده تاکسی آموزش و فعالیت داوطلبانه فرامی‌گیرند.

وی گفت: هفته داوطلبی از 14 آذر آغاز می‌شود و هم‌زمان با آن، ما برنامه‌های خود را آغاز که تا 20 آذر ادامه دارد.

وی ادامه داد: روز کار و فعالیت داوطلبی و جهادی حدودا سال 93 شکل گرفت و همه ساله برنامه‌ای جهت ترویج کار داوطلبانه طراحی و اجرا می‌شود که ما نیز نگاه ویژه‌ای به این مسئله داریم و تلاش می‌کنیم جهت مشارکت بیشتر مردم در شهر اقدام کنیم.

سرپرست رفاه، خدمات مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران تصریح کرد: اداره شهر تنها توسط شهرداری دشوار است و باید با احساس همبستگی و کار داوطلبانه آن را انجام داد.

وی بیان داشت: به طور مثال در موضوع آلودگی هوا فارغ از مشکلات زیرساختی و ضرورت توسعه حمل و نقل عمومی، باید از مسئولیت فردی بی‌توجه نبود، چرا که خودروهای تک‌سرنشین نیز در آلودگی هوا نقش دارند و باید با ترویج کار داوطلبانه در این مسیر هم گام برداشت.

حسینی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال 98، 385 برنامه داوطلبی مدنظر قرار گرفته و 297 شریک اجتماعی در این زمینه داشته‌ایم.

وی گفت: به مناسبت هفته داوطلبی، در سرای محلات یک حقوقدان خدمات رایگان به شهروندان ارائه می‌کند واین اقدام طی تفاهم با کانون وکلا طی هفته آینده صورت می‌پذیرد.

وی بیان داشت: بر همین اساس، هر وکیل داوطلب پرونده‌ای تا سقف 500 میلیون تومان را رایگان برعهده خواهد گرفت.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.