برخورد جدی با باند‌های قاچاق کار کودکان

به گزارش رکنا ، نایب رئیس فراکسیون پیشگیری از آسیب های اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به معضل کودکان زباله گرد گفت: با توجه به ساز و کارهایی که پیمانکارهای شهرداری ها ایجاد کرده اند، باید نهادی روی آنها نظارت داشته باشد و کیفر بازدارنده ای برای باندهای مرتبط با کودکان زباله گرد ایجاد شود تا این معضل کاهش پیدا کند.

طیبه سیاوشی شاه‌عنایتی درباره حل معضل کودکان زباله گرد، گفت: به لحاظ قانونی و بر اساس قانون کار، کودک زیر ۱۵سال حق کار کردن در ایران را ندارد و افراد فقط زمانی شامل قانون کار می شوند که بالای ۱۵ سال، سن داشته باشند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس افزود: بر همین اساس و طبق قانون متولی امر کودکان کار، وزارت کار و به ویژه سازمان بهزیستی هستند، بنابراین مخاطب این مورد را وزارت کار و سازمان بهزیستی می‌دانیم. اگر بخواهیم از بعد نظارتی به این قضیه نگاه کنیم در واقع به دنبال این هستیم که فارغ از تابعیت بچه‌ها، چرا در این کشور کار می‌کنند و اگر وجود آنها قانونی بوده و بچه‌های ایرانی هستند که وای به حال این ممکلت و باید فکری به حال کودکان کنند.

او با اشاره به بعد قانونی این قضیه ادامه داد: طبق قانون کار پیمانکار‌ها باید افراد بالای ۱۵ سال را به کار بگیرند و پیمانکارهایی که به شهرداری ها وارد شده‌اند، بر اساس ساز و کار پیچیده‌ای که طی این سال ها ایجاد کرده‌اند و به لحاظ ثروتی که بازیافت زباله ایجاد می‌کند، باید یک نهادی روی این موضوع نظارت کند و در تعامل با وزارت کار، وزارت کشور یا شهرداری و بهزیستی این مسئله می‌تواند حل و فصل شود و نظارت انجام شود.

سیاوشی شاه عنایتی با بیان اینکه اگر این کودکان غیرایرانی هستند، باید راه حلی برای این موضوع پیدا کرد، گفت: برای حل این معضل یا باید جلوی مهاجرت غیرقانونی آنها گرفته شود یا اگر به نیروی کار نیاز است، این بچه‌ها نیستند که مورد بهره کشی اقتصادی قرار می گیرند، بلکه این بچه ها در تمام دنیا در کمپ یا اردوگاه‌هایی زندگی می کنند و مهارتی را کسب می‌کنند؛ اغلب این بچه ها که در ایران هستند، زبان فارسی را می دانند و باید نوشتن یاد بگیرند تا زندگی خود را در این کشور اداره کنند، این در حالی است که به نیروی کار نیاز باشد و بخواهند آنها را نگه دارند.

نایب رئیس فراکسیون پیشگیری از آسیب‌های از جرائم و آسیب‌های اجتماعی مجلس با تاکید بر اینکه راه حل‌ها هیچ کدام آسان نیست، عنوان کرد: راه حل‌ها برای چند ساعت یا چند روز نیست، بلکه طولانی مدت است و در صورتی که تعامل انجام شود، یک راه حل طولانی خواهد بود که این تعداد کودکان زباله گرد کاهش پیدا کنند؛ تهران، مشهد، زاهدان و اهواز شهرهایی هستند که از این آسیب دور نیستند.

او با اشاره به وجود باندهای مختلف در این قضیه خاطرنشان کرد: اگر کیفر بازدارنده در این موضوع که به نوعی قاچاق این بچه ها به ایران برای بهره کشی اقتصادی است وجود داشته باشد، قطعا موثر خواهد بود و این جریان کاهش پیدا می‌کند، در غیر این صورت این موضوع همچنان ادامه می‌یابد. بحث سر این قضیه است که ۶۰ درصد این کودکان غیر ایرانی هستند، اما برای ۴۰ درصدی که ایرانی هستند چه راه حلی دیده شده است و حداقل برای این تعداد می‌توانند اقدامی انجام دهند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.