به گزارش رکنا، محمدرضا قوام نصیری، افزود: ایمنوتراپی تاریخ ۷۰ ساله در درمان سرطان دارد اما در ۱۵ سال اخیر موارد زیادی در ارتباط با وضعیت سیستم ایمنی بدن در بیماران مبتلا به سرطان مورد توجه محققان این رشته قرار گرفته است.

وی ادامه داد: درمان‌های تکمیلی مانند شیمی‌درمانی یا اشعه‌تراپی نتوانستند نتیجه خوبی در درمان سرطان داشته باشند اما با این وجود جایگاه ویژه‌ای دارند. هر درمانی که از ۱۰۰ سال پیش برای سرطان کشف کردیم (به‌جز جراحی) تغییر پیدا کرده است.

رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران اضافه کرد: در شیمی‌درمانی مشخص شد بر روی بسیاری از سرطان‌ها اثر خوبی دارد اما با گذشت زمان این درمان اثر خودش را کم‌کم از دست داد، به همین دلیل مجبورند از درمان‌های جدیدی استفاده کنند که در ایمنوتراپی این موضوع مورد استفاده قرار می‌گیرد.

قوام‌نصیری با توجه به اینکه درمان سرطان به سمت ایمنوتراپی می‌رود، اعلام کرد: ایمنوتراپی تقویت‌کننده بوده و سبب می‌شود که سلول‌های سرطانی نتوانند سلول‌های سیستم دفاعی را بلوکه کنند و جلوی فعالیت سلول‌های سرطانی را می‌گیرند.

وی اضافه کرد: ایمنوتراپی وارد فاز جدیدی شده و در محیط سلول‌های زنده حائل بین سلول‌های طبیعی و سلول‌های بیمار می‌شود. در این روش درمان، ریزمغزهایی داریم که از آن استفاده شده و سبب می‌شوند که تمام اتصالات بین سلولی مدیریت شوند. در واقع این روش، توانایی این را دارد که با داروهای خاص، یک قسمتی از بدن را بلوکه کرده و اجازه ندهد فعالیت‌های سلولی در آن ناحیه صورت گیرد.

رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران با تأکید بر اینکه این روش به‌تازگی در ایران آغاز شده و برای تعیین میزان موفقیت آن نیاز به زمان وجود دارد، خاطرنشان کرد: باید تحقیقات زیادی در این مورد صورت گیرد تا مشخص شود که آیا این روش درمانی برای همه انواع سرطان قابل استفاده است یا نه. از سوی دیگر باید بگوییم این روش در مناطق مختلف دنیا جواب داده است اما باید اثر آن بر ژنتیک یا نژاد ما نیز مورد بررسی قرار گیرد و به این نتیجه برسیم که آیا تفاوت درمانی با تغییر ژنتیک وجود دارد یا خیر که این موضوع به پنج تا ۱۰ سال تحقیقات نیاز دارد. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.