ذخیره‌سازی آب در لارستان ۷۲ درصد افزایش یافت

به گزارش رکنا ؛ منصور رضایی با ابراز خرسندی از نزول مناسب بارش‌های الهی در سال جاری زراعی و ذخیره‌سازی آب‌های سطحی در این شهرستان اظهار داشت: در لارستان فقط سدهای کنترل مهار سیلاب و تغذیه آب‌های زیرزمینی، تغذیه مصنوعی، بندهای خاکی و سنگ ملاتی و غیره وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه از سال 85 مسئولیت آبخیزداری به وظائف سازمان منابع طبیعی وارد شده است، افزود: پیش از این، این مهم بر عهده جهادکشاورزی قرار داشته است.
رئیس اداره منابع طبیعی لارستان با بیان اینکه 45 طرح از انواع مختلف بندهای خاکی و ملاتی، تغذیه مصنوعی و گوراب در لارستان وجود دارد، تصریح کرد: این پروژه‌ها طی سالیان گذشته توسط دولت، خیرین یا به صورت مشارکتی ساخته شده است.
رضایی ظرفیت ذخیره‌سازی آب در سازه‌های آبخیزداری شهرستان لارستان را 23 میلیون متر مکعب اعلام کرد و ادامه داد: در بارش‌های اخیر، به طور میانگین 20 میلیون متر مکعب در در سازه‌های آبخیزداری شهرستان لارستان آب ذخیره‌سازی شده است.
وی با اذعان به اینکه در برخی از سدهای لارستان نظیر «گلار»، «بیدشهر» و «بیرم» با توجه به ظرفیت و میزان بارش‌ها سرزیر شدند، عنوان کرد: بندخاکی شرفویه با نام «گود ایوان»، بزرگترین بندخاکی موجود در منطقه لارستان است که 5 میلیون و 500 هزار متر مکعب ظرفیت آبگیری دارد.
رئیس اداره منابع طبیعی لارستان با اشاره به اینکه میزان ذخیره‌سازی آب در لارستان نسبت به سال زراعی 96 حدود 72 درصد افزایش داشته است، بیان کرد: با توجه به مشارکت‌های مردمی در بخش‌های جویم، بنارویه و اوز در زمینه آبخیزداری سازه‌های بیشتری وجود دارد.
رضایی احداث طرح‌های آبخیزداری را بسیار مهم برشمرد و خاطرنشان کرد: با اجرای این پروژه‌ها، علاوه بر کنترل سیل، امکان تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی و تقویت چاه‌های کشاورزی فراهم می‌شود.
وی تصریح کرد: با احداث پروژه‌های آبخیزداری سبب جلوگیری از هدررفت روان آب‌های ناشی از بارندگی، جمع‌آوری روان آب‌ها برای مصارف کشاورزی، جلوگیری از جاری شدن سیل، پیشگیری از تخریب اراضی کشاورزی و مسکونی، جلوگیری از فرسایش خاک و پوشش گیاهی، تغذیه آب‌های زیرزمینی و چاه‌های کشاورزی، بهبود شرایط اقتصادی آبخیزنشین‌ها، رهاسازی تدریجی سیلاب‌های پرشدت، ایجاد مکانی برای تفریح مردم و اکوتوریسم و غیره می‌شود.
رئیس اداره منابع طبیعی لارستان از آماده بودن 25 طرح مطالعه شده در حوزه آبخیزداری برای اجرا در این شهرستان خبر داد و گفت: برای عملیاتی کردن این طرح‌ها، نیاز به تأمین اعتبار دولتی و مشارکت عمومی دارد.
وی افزود: با اجرا شدن این 25 طرح در لارستان، امکان ذخیره‌سازی 14 میلیون متر مکعب از روان آب‌های سطحی ناشی از بارندگی و جلوگیری از وقوع سیل فراهم می‌شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.