واگذاری زمین برای ساخت مسکن محرومان
رکنا: ساخت 400 هزار مسکن تا دو سال آینده هدفگذاری اصلی در بخش ساخت و ساز است که سازو کارهای آن مشخص شده و دهکهای پایین و محرومان بیشترین سهم را از این ساخت و سازها دارند.
در این طرح واگذاری زمین از طرف دولت به نهادیهای متولی در دستور کار قرار دارد.علی نبییان معاون وزیر راه و شهرسازی ساز و کار واگذاری زمین برای ساخت را اینگونه شرح داد که در بافتهای فرسوده و شهرهای بالای 25 هزار نفر جمعیت هر جا که زمین دولتی مناسب برای ساخت و ساز باشد برای برنامه جدید بخش مسکن اختصاص داده میشود.
شرایط واگذاری زمین
در طرح ساخت 400 هزار واحدی، 100 هزار در بافتهای فرسوده و 100هزار توسط بنیاد مسکن ساخته خواهد شد. نبییان خاطرنشان کرد در توافق با بنیاد مسکن و شرکت بازآفرینی شهری، سازمان ملی زمین و مسکن در شهرهایی که زمین در اختیار دارد برای ساخت و ساز به این دو سازمان واگذار خواهد کرد. به گفته نبییان واگذاری زمین به بنیاد مسکن در قالب مسکن محرومان و با قیمت تمام شده و قیمت منطقه ای خواهد بود.معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: هدف ما رونق ساخت و ساز و خانه دارشدن گروههای هدف است.
مسکن مهر بدون متقاضیان در اختیار کمیته امداد و بهزیستی
یکی دیگر از برنامههای تأمین مسکن محرومان واگذاری مسکنهای مهر بدون متقاضی به کمیته امداد و بهزیستی است. رئیس سازمان ملی زمین و مسکن در خصوص این برنامه گفت: مسکنهای مهر بدون متقاضی در شهرهای بالای 25 هزار نفر جمعیت در حال شناسایی است و در تفاهمنامه با کمیته امداد و مسئولان راه و شهرسازی استانها و سازمان ملی زمین و مسکن چگونگی واگذاریها مشخص شده است.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: این سازمان با هماهنگی کمیته امداد امامخمینی(ره) مسکنهای مهر فاقد متقاضی در سراسر کشور را به مددجویان این کمیته واگذار میکند.نبییان اتمام پروژههای مسکن مهر را مهمترین اولویت دولت دوازدهم در حوزه راه و شهرسازی عنوان کرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: در نشست مشترک با مسئولان مسکن مهر و کمیته امداد، مشکلات و چالشهای پروژههای مسکن مهر و انتقال واحدهای فاقد متقاضی به کمیته امداد مورد بررسی قرار گرفت و کمیته امداد امامخمینی(ره) موظف شد لیست پروژههای مورد نظر خود را از میان واحدهای فاقد متقاضی در استانهای کشور به وزارت راه و شهرسازی اعلام کند تا پس از آن بتوانیم قیمت هر پروژه را برای آنها معین کنیم.
وی با اشاره به اینکه پروژههای فاقد متقاضی مسکن مهر، با چالشهایی رو به رو هستند که برخی از آنها در سطح ملی و برخی استانی است، افزود: در این جلسه همچنین مقرر شد چالشهای ملی این پروژهها را در روزهای آتی در مجموعه وزارت راه و شهرسازی برطرف کنیم و پس از آن طی جلساتی با مدیران استانها به رفع سایر مشکلات این پروژهها بپردازیم.
وی در خصوص توافق با کمیته امداد امامخمینی(ره) در واگذاری این واحدها به مددجویان ابراز امیدواری کرد: سازمان ملی زمین و مسکن با این توافق بتواند گامی در رفع مشکل مسکن خانوارهای کمتر برخوردار بردارد.
براساس تصمیم دولت تمام واحدهای مسکن مهر تا سال 98 تکمیل میشود مگر واحدهایی که مشکلات مختلف حقوقی دارند. با توجه به اتمام مسکن مهر واحدهایی که متقاضی ندارند در اختیار کمیته امداد و بهزیستی قرار میگیرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این تصمیم گفت: واحدهای بدون متقاضی را در هر شهر به کمیته امداد و بهزیستی معرفی میکنیم و آنها با برآورد خود تعداد واحدهای مورد نیاز را اعلام میکنند. به گفته نبییان کمیته امداد از محل منابع مالی خود مسکنهای باقیمانده را تکمیل میکند و مابه التفاوت هزینهها را هم میپردازد. این کمیته بر اساس سازو کاری که خود مشخص کرده واحد را به واجدین شرایط واگذار میکند. همچنین بهزیستی منابعی را برای تأمین مسکن مدد جویان و معلولان در نظر گرفته که از محل این منابع اقدام به خرید مسکنهای مهر بدون متقاضی میکند.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: مسکن مهر در حال حاضر در 3 استان پایان یافته و در شهرهای دیگر هم تا سال 98 تمام مسکنها تکمیل میشود.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید
سهیلا یادگاری
ارسال نظر