به گزارش رکنا، علیرضا رییسی ، با اشاره به برگزاری هشتمین کنوانسیون کنترل دخانیات در ژنو، اظهار داشت: در این کنواسیون، بیش از ۱۸۰ کشور حضور داشتند و در مورد کنترل و کاهش مصرف دخانیات و مبارزه با قاچاق Contraband دخانیات، مباحثی مطرح شد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاکید بر عضویت ایران در کنوانسیون کنترل دخانیات و نقش پررنگ ایران در این کنوانسیون، افزود: از ایران به دلیل تصویب اخذ مالیات برمواد دخانی و افزایش این مالیات قدردانی شد. از مجلس شورای اسلامی به دلیل تصویب قانون Law مالیات بر مواد دخانی تشکر می‌کنیم.

رییسی با بیان اینکه یکی از عوامل موثر در کاهش و کنترل مصرف مواد دخانی، وضع مالیات سنگین بر این مواد است، افزود: انتظار این است که اخذ مالیات بر مواد دخانی به حدی برسد که نقش بازدارنده در مصرف دخانیات داشته باشد.

معاون بهداشت، افزود: خوشبختانه وضع مالیات سنگین بر مواد دخانی تصویب شده و در بودجه سال ۹۷ نیز لحاظ شده است، به همین دلیل از ایران در کنوانسیون کنترل دخانیات در ژنو تقدیر شد.

وی با اشاره به پیشنهاد ایران مبنی بر منع مداخله شرکت‌های بزرگ تولیدکننده دخانیات در امور تبلیغات و اقدامات خیریه و بشردوستانه و استقبال بسیار زیاز کشور‌های عضو کنوانسیون کنترل مواد دخانی از این پیشنهاد، گفت: اگر شرکت‌های بزرگ تولیدکننده مواد دخانی در این مساله دخالت کنند، کنترل و کاهش مصرف مواد از دست مسئولین سازمان جهانی بهداشت خارج می‌شود.

رییسی در ادامه از انتخاب ایران به عنوان رییس بعدی کنوانسیون کنترل دخانیات، خبر داد و تصریح کرد: در جریان برگزاری هشتمین کنفرانس اعضای کنوانسیون چارچوب کنترل دخانیات، تصمیم گرفته شد که ایران ریاست نهمین نشست اعضای کنوانسیون کنترل دخانیات را بر عهده گیرد.

وی با بیان اینکه ایران از ابتدا به عضویت این کنوانسیون در آمده و خصوصا در قالب گروه منطقه مدیترانه شرقی در فعالیت‌های آن مشارکت فعال داشته است، افزود: بر این اساس، ایران به مدت ۲ سال ریاست این نشست را عهده دار خواهد شد. همچنین نهمین کنوانسیون کنترل دخانیات در سال ۲۰۲۰ در هلند برگزار می‌شود.

معاون بهداشت همچنین با اشاره به تقدیر این کنواسیون از ایران در کنترل بیماری‌های غیر واگیر (NCD)، یادآور شد: کنترل و کاهش مصرف مواد دخانی از جمله فاکتور‌های مهم در کنترل بیماری‌های غیر واگیر است.

خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید