پیشنهاد شهردار تهران برای از بین بردن فساد در شهرداری

محمد علی افشانی شهردار تهران در نشست هم اندیشی نخبگان شهری و شهر هوشمند که عصر امروز در برج میلاد برگزار شد، اظهار کرد: انتظار ما از دستگاه‌های علمی این است که در کنار ما باشند و برای توسعه شهر ما را یاری کنند.
شهردار تهران با اشاره به اینکه 110 سال پیش قانون Lawبلدیه نوشته شد، تاکید کرد: الان هم مبنای شهرداری همان قانون است و امسال هفتادو نهمین سالی است که شهرداری برنامه مصوب داریم.
وی با بیان اینکه اولین برنامه را دانشگاه هاروارد نوشت که بعد به تصویب رسید، گفت: الان هم چیزی بیشتر از آن برنامه نداریم و براساس آنچه که آن در آن برنامه نوشته بودند نباید متکی به نفت باشیم. 
شهردار تهران با بیان اینکه ۹۵ درصد هزینه‌ها صرف کار‌های جاری می‌شود، اظهار کرد: اگر ۵ درصد از بودجه باقی بماند به کار‌های عمرانی اختصاص خواهد یافت. 
افشانی با تاکید بر اینکه بدون مشارکت صاحب‌نظران و افرادی با تجربه نمی‌توانیم برنامه خوبی داشته باشیم، بیان کرد: توسعه به معنای کپی برداری نیست، زیرا توسعه را نمی‌توان از کشوری در کشور دیگر کپی کرد، زیرا قوانین هر کشور بر اساس شرایط زیستی و فرهنگی آنجا تدوین شده است. 
افشانی با بیان اینکه استفاده از تجربیات بشر سبب می‌شود زمان و هزینه کمتری مصرف شود، گفت: وقتی دیگران راهی را رفته اند ما باید از تجربه آن‌ها استفاده کنیم. 
شهردار تهران تصریح کرد: یکی از عوامل فسادزا در شهرداری و تمام تمام دستگاه ها این است که افراد کار خود را با مراجعه رو در رو انجام می‌دهند و این ارتباط سبب شکل‌گیری فساد می‌شود. 
شهردار تهران با تاکید بر اینکه ما باید کاری کنیم تا هیچ کس به خاطر صدور پروانه وارد شهرداری نشود، گفت: الان هم بخشی از کار‌های مربوط به صدور پروانه الکترونیکی انجام و نقشه‌ها از طریق کامپیوتر ارسال می‌شوند. 
وی با بیان اینکه دستور داده ام تا مشخص شود در هر منطقه از شهر هزینه صدور پروانه به چه میزان باشد و حداکثر ارتفاع و سطح اشغال تا چه میزان مجاز است، گفت: اگر کار‌ها از این طریق به صورت سیستمی محاسبه و پرداخت شود مفاسد کاهش خواهد یافت. 
افشانی با اشاره به رواج تاکسی‌های اینترنتی اظهار کرد: این بخشی از هوشمندسازی شهر است که از این طریق کاهش آلودگی و هزینه‌ها را شاهد بوده ایم. 
شهردار تهران با تأکید بر اینکه باید تمام فضا‌های پارک‌های حاشیه شهر هوشمند شوند، گفت: با این کار هنگامی که شخص از خانه حرکت می‌کند می‌تواند محل پارک خود را رزرو کنند. 
وی با تأکید بر اینکه هیچ وقت نباید فکر کنیم که مدینه فاضله خواهیم ساخت، گفت: باید در هر قسمتی که می‌توانیم کاری انجام دهیم، اقدام کنیم. 
شهردار تهران ادامه داد: ارتقای کیفیت زندگی و رضایتمندی شهروندان برنامه من است و در شهر زیست پذیر هم که شعار من است شاخص‌های شهر زیست پذیر اندازه‌گیری می‌شود و نشان می‌دهد شاخص تهران چقدر است که یکی از شاخص زیست پذیری هم هوشمند سازی شهر است.