به گزارش گروه اجتماعی رکنا، دکتر سیدحسن هاشمی در همایش سراسری سفیران سلامت دانش‌آموزی اظهار کرد: امروز دانش آموزان ۱۲تا ۱۸ سال در معرض آسیب‌های زیادی هستند. زندگی در دنیای امروز در مقایسه با دوران ما سخت‌تر است و دانش آموزان در معرض آسیب‌های روحی و روانی فراوانی هستند؛ ارتباطات یکپارچه مانند ماهواره‌ها، فضای مجازی و... در دنیا یکی از دلایل آن است. غذای سالم و ناسالم نیز در دسترس است و تشخیص مناسب بودن آن برای دانش آموزان سخت است.

وی ادامه داد: امروز ظاهرا تکنولوژی به کمک بشر آمده است، اما شیرینی زندگی دوران گذشته به کام نسل ما لذت‌بخش‌تر است. با توجه به اینکه زندگی مردم، شهری و آپارتمانی شده، به دنبال آن میزان تحرک کم و نوع تغذیه‌ متنوع‌تر شده است و همین موضوع آنها را در معرض آسیب‌های جسمی قرار داده است. به همین دلیل باید مراقبت کرد که دانش آموزان درگیر سبک زندگی امروز که عمدتا غربی است و بیشتر ملت‌ها را درگیر کرده، نشوند.

هاشمی ضمن توصیه به دانش آموزان برای مصرف کمتر روغن به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، ادامه داد: روی سخنم به ظاهر با شماست، اما خطابم همه هستند. آمار مصرف نمک در کشور ما بیش از سه برابر میانگین جهانی است. میزان مصرف شکر نیز بالاست که این موضوع باعث ابتلا به دیابت می‌شود. علاوه بر کاهش مصرف این مواد، باید روزانه ۲۰ دقیقه تحرک داشته باشیم.

وزیر بهداشت تاکید کرد: مهم‌ترین اتفاقی که در وزارت آموزش و پرورش باید بیفتد، توجه به سبک زندگی است. در دنیا بیشتر از کشور ما به این موضوع توجه می‌کنند. ما شعار ش را می‌دهیم، آنها عمل می‌کنند. از آموزش و پرورش برای برداشتن آزمون‌های مقطع ابتدایی تشکر می‌کنیم؛ ما به موضوع سلامت روان بسیار بی‌توجه هستیم. هرکدام از بخش‌های جامعه در جهت صحیحی عمل نمی‌کنند. رسانه‌ها به نوعی بیمار هستند و طبیعی است که آن را در کشور پخش کنند.

وی باانتقاد از آمار بالای آسیب‌های اجتماعی در کشور، ادامه داد: چرا باید آمار آسیب اجتماعی و طلاق در کشور بالا باشد؟ این یعنی رسانه، خانواده و مدرسه درست عمل نمی‌کنند. باید ریشه این مسائل را که همین دوره دانش آموزی است، درست کنیم. آموزش و پرورش به بخش تربیتی که بیشترین نیاز کشور است، توجه کند. آنچه مهم است درس زندگی است که آینده ایران و انقلاب و دانش آموزان را می‌سازد.

هاشمی افزود: یکی از گرفتاری‌های ما در ایران حسادت، رقابت‌های منفی و چشم و هم‌چشمی است. ما از این صفات رنج می‌بریم. این مسائل را در سنین مدرسه باید درست کرد. سلامت روح، مقدمه سلامت جسم است. در حال حاضر یک میلیون و ۷۰۰ هزار سفیر سلامت در کشور داریم. خوب نیست انسان واعظ باشد، اما خودش عمل نکند، اگر دیگران را به راستگویی و خدمت دعوت می‌کنیم باید خودمان در انجام آن پیشقدم باشیم. امروز حرف اثر ندارد، عمل لازم است.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه ایران آینده بسیار خوبی دارد، تصریح کرد: افراد زیادی در داخل کشور دلسوز هستند، اما سرد وگرم دنیا را کمتر چشیده‌اند، به همین دلیل به هرچیزی ایراد می‌گیرند، اما راه حل ارائه نمی دهند. ما هم در رودخانه‌ای افتاده‌ایم که ناامیدی را ترویج می‌دهد. این کار فقط روح و روان‌مان را اذیت می‌کند و کشور را در معرض خطرات جدی قرار می‌دهد. مهم است ملتی برای آینده‌اش تلاش کند. به دانش آموزان توصیه می‌کنم از هرچه انرژی منفی می‌دهد فرار Escape کنند و بدانند که آینده روشن است.

یک میلیون و ۷۰۰هزار سفیر سلامت دانش‌آموزی در کشور

۸۵ درصد بوفه‌های مدارس سالم هستند

وزیر بهداشت همچنین در حاشیه همایش سراسری سفیران سلامت و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ما به کمک وزارت آموزش و پرورش توانستیم یک میلیون ۷۰۰ هزار سفیر سلامت در سراسر کشور داشته باشیم. مشابه این مراسم امروز در سراسر کشور برگزار شد.

وی گفت: حسن سفیران سلامت این است که حتی اگر این دانش آموزان نتوانند اعضای خانواده خود را جذب کنند، حتما خودشان به دانسته‌های خود عمل می‌کنند. این موضوع ارزش زیادی دارد، زیرا باید مراقب غذای روح و جسم خود باشند.

وی افزود: سفیران سلامت مانند همکاران ما در پایگاه‌ها و مراکز جامع سلامت و خانه‌های بهداشت هستند؛ چراکه آنها رابط ما با خانواده خود هستند. اگر بخواهند دیگران به حرف آنها گوش کنند باید به حرف خود عمل کنند.

وزیر بهداشت همچنین اضافه کرد:‌ طبق آمارهایی که به دست آورده‌ایم ۸۵ درصد بوفه‌های مدارس سالم هستند. در حالی که پیش از این، غذاها وخوراکی‌هایی در آنها توزیع می‌شد که باعث چاقی، ‌افزایش چربی و قند خون دانش آموزان می‌شد. وزارت بهداشت در این مدت تمام شرکت‌های تولید کننده مواد غذایی را موظف کرده که روی محصولات خود برچسب چراغ راهنما با سه رنگ‌ سبز، زرد و قرمز نصب کنند. این برچسب میزان نمک، روغن و شکر در محصولات غذایی را نشان می‌دهد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.