دستورکار شهرداری تهران برای ارتقاء مشارکت شهروندان در مدیریت بحران
رکنا: رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران از اتمام پروژه مطالعاتی «راهکارهای ارتقاء مشارکت تشکلهای مردمنهاد در بهبود مدیریت بحران شهر تهران» در شهرداری تهران خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی رکنا، بابک نگاهداری با اشاره به اخبار تاثیر برانگیز زلزله غرب کشور گفت: مدیریت شهری تهران همواره بر موضوع مدیریت موثر بحران در پایتخت تأکید داشته است و این موضوع از دغدغههای اعضاء شورای اسلامی شهر تهران و شهردار تهران است. در حوزه پژوهشی تاکنون پروژههای مطالعاتی متنوعی در این خصوص به انجام رسیده است اما موضوعی که شاید کمتر به آن پرداخته شده، گذر از توجه صرف به سازمانهای دولتی و شهرداریها و توجه به استفاده از ظرفیت مردمی است.
وی با اشاره به جنبش عظیم و محسوسی که در روزهای اخیر در میان مردم کشور برای ایفاء نقش در تسکین آلام مادی و روحی مردم زلزله زده مناطق غربی کشور ایجاد شده است گفت: اگر پیش از وقوع بحران برای استفاده از ظرفیتهای مردمی برنامهریزی مناسبی انجام نداده باشیم، در زمان وقوع بحران ها با مشکلات جدی هماهنگی و ساماندهی مواجه خواهیم بود و مردم با انگیزه نیز دلسرد خواهند شد.
وی افزود: با تشخیص این نیاز، این موضوع در دستور کار این مرکز قرار گرفته بود.
رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران با اشاره به اینکه تمرکز اصلی در این طرح در دوبخش ارزیابی عملکرد سازمانهای غیردولتی در حوزه مدیریت بحران و همچنین ارزیابی وضع موجود و شناسایی ظرفیتهای قابل گسترش مشارکت سازمان های اجتماع محور در حوزه مدیریت بحران بود، گفت: جامعه آماری این طرح در سه سطح سازمانهای غیردولتی فعال در زمینه مدیریت بحران در شهر تهران، سازمان های اجتماع محور در مناطق 22 گانه شهر تهران و مسئولان و کارشناسان مدیریت بحران در دستگاههای اجرایی و مطالعاتی در سطح ستادی و نیز شهر تهران تعریف شد.
نگاهداری افزود: در گامهای بعدی ضمن آسیبشناسی تجارب گذشته در کشور، با پشتوانه تجارب کشورهای موفق در استفاده از طرفیت شهروندان در نظام مدیریت بحران، الگوها و چارچوبهای سیاستی لازم برای استفاده موثر و برنامهریزی شده از توان مردمی و نحوه همکاری آنها در هماهنگی با سازمان ها و دستگاه های مسئول در مدیریت بحران پایتخت تدوین شده است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر