تاثیر منفی دریافت شهریه سنگین از دانشجویان دکتری
رکنا: در نامه دانشجویان دکتری دانشگاه امام صادق خطاب به آیت الله آملی آمده که اخذ شهریه سنگین از دانشجویان دکتری به اذعان اعضای هیئت علمی، اساتید و کارشناسان دانشگاه به مصلحت دانشگاه نیست.
در نامه دانشجویان دکتری دانشگاه امام صادق خطاب به آیت الله آملی آمده که اخذ شهریه سنگین از دانشجویان دکتری به اذعان اکثر رؤسای دانشکدهها، اعضای هیئت علمی، اساتید و کارشناسان دانشگاه به مصلحت دانشگاه نیست.
بسم الله الرحمن الرحیم
محضر مبارک حضرت آیت الله آملی لاریجانی دام عزه
ریاست محترم هیئت امنای دانشگاه امام صادق علیهالسلام
سلام علیکم؛
همانطور که مستحضر هستید، دانشگاه امام صادق علیهالسلام یکی از مستعدترین ذخایر انقلاب اسلامی است که رسالت آن، «تولید و تحّول دانش و تربیت نخبگان علمی و با ایمان بر اساس معارف اسلام و تعالیم اهل بیت علیهمالسلام در علوم و فنون مورد نیاز» میباشد. (سند چشمانداز دانشگاه امام صادق علیهالسلام) این مسئله مورد اهتمام جدی مقام معظم رهبری زید عزه نیز قرار داشته است؛ چنانکه ایشان در حکم خود خطاب به اعضای محترم جدید هیئت امنای دانشگاه تأکید کردند که: «در اولین فرصت با بهرهگیری از میراث و تجربیات گذشته و با رعایت راهبردهای ابلاغی که به پیوست خواهد آمد، به تنظیم و تصویب اساسنامهی جدیدی مبادرت ورزند تا بر آن اساس و با تلاشهای جدی خود نصاب این تشکیلات علمی را به عنوان یکی از مهمترین کانونهای اعتلای معارف اسلامی و تحوّل علوم انسانی در کشور ارتقاء بخشند.»
در عین حال، به نظر میرسد که پس از گذشت دو سال از تصدی اعضای هیئت امنا و ریاست فعلی دانشگاه امام صادق علیهالسلام ـ علیرغم تلاشها و اقدامات خوبی که انجام شده است ـ دستیابی به این اهداف عالی با موانعی جدی روبرو هستند. این مسئله به ویژه برای دانشجویان دکتری دانشگاه که به واقع آرمان خود را در این مقطع تحصیلی محقق ساختن چنین اهدافی میدانند و خود را از جمله منتقدان دلسوز دانشگاه به شمار میآورند، غیرقابل پذیرش بوده و از همین روی، نقد منصفانه و مصلحانه سیاستها و رویههای فعلی دانشگاه را به عنوان یک وظیفه و تکلیف برای خود میدانند.
در این ارتباط، یکی از مخربترین رویکردها و رویههایی که تحقق آرمانها و رسالتهای دانشگاه را با اشکال جدی مواجه ساخته است، رویکردهای اقتصادی دانشگاه و اخذ شهریه از دانشجویان دورههای دکتری است؛ به طوری که حتی برخی از دانشجویان، علیرغم آنکه پژوهشهای علمی قابل ملاحظهای ـ چه قبل از دوره دکتری و چه در طول آن ـ نیز داشتهاند، اما به دلایلی باز هم ملزم به پرداخت شهریه میباشند. (این موضوع «به طور قطع» قابل اثبات بوده که تفصیل و تبیین آن نیازمند مجال دیگری است.)
اخذ شهریه سنگین از دانشجویان دکتری ـ فارغ از مباحث متعدد حقوقی و قانونی که توجه به آنها ضروری است ـ به اذعان اکثر رؤسای دانشکدهها، اعضای هیئت علمی، اساتید و کارشناسان دانشگاه به مصلحت دانشگاه نبوده و بدون شک، استمرار این تفکر مدیریتی لطمات جبرانناپذیری را بر جایگاه، اعتبار و خروجیهای دانشگاه وارد خواهد ساخت؛ چنانکه مع الأسف اخذ شهریه از دانشجویان دکتری در حال حاضر به اصلیترین دغدغه دانشجویان دکتری تبدیل شده و به جای آنکه همت دانشجویان معطوف به تولید علم دینی و حرکت در راستای رسالتهای دانشگاه باشد، ذهن و فکر دانشجویان برای رهایی از این مسئله متوجه کسب درآمد و اشتغالات مالی شده است. این مسئله با راهبردهای ابلاغی مقام معظم رهبری نظیر «گسترش کمی تحصیلات در مقاطع دکترا و فوق دکترا» نیز در تنافی است.
اکنون پس از گذشت دو سال تجربه مدیریتی مدیران فعلی دانشگاه، نیاز به نقش نظارتی و هدایتکننده هیئت امنا بیش از پیش وجود دارد و دانشجویان دکتری دانشگاه رسیدگی به این موضوع را ضرورتی اجتنابناپذیر به شمار میآورند. بدیهی است دانشجویان دکتری آماده ارائه هر گونه توضیح و مؤیدی در این رابطه هستند. در پایان، از تصدیع اوقات ارزشمندتان عذرخواهی و از بذل توجه و حسن عنایت حضرتعالی پیشاپیش تقدیر و تشکر مینماییم.
دانشجویان دکتری دانشگاه. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر