دبیر کمیته تعیین مصادیق محرمانه:
نامهنگاری وزیرارتباطات با مدیر تلگرام/ فعالیت ۸هزارکانال مجرمانه
رکنا: خرم آبادی از فعالیت ۸هزار کانال مجرمانه در کشور خبر داد و گفت: وزیر ارتباطات به مدیر تلگرام نامه ارسال کرده است اما آنها طبق تعریف خود، اقدام به فیلتر میکنند.
عبدالصمد خرمآبادی در پاسخ به اینکه چرا هنوز برخی کانالهای تلگرامی که اقدام به انتشار مطالب علیه امنیت ملی کشور، ارزشها ومقدسات اسلامی میکنند، فیلتر نشده و به فعالیت مجرمانه خود ادامه میدهند و اینکه آیا ایران توانایی انسداد این کانالها و جلوگیری از فعالیت آنها را ندارد؛ اظهار کرد: تاکنون حدود ۸ هزار کانال تلگرامی مجرمانه که علیه امنیت کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران و علیه مقدسات و هویت ملی، دینی و فرهنگی مردم مشغول فعالیت هستند شناسایی شده و فهرست این کانالها، بارها با دستور قضایی جهت فیلتر شدن برای وزارت ارتباطات ارسال شده ولی تاکنون فیلتر نشدهاند.
به گفته معاون دادستان کل کشور، حتی دستور انسداد برخی از این کانالها بیش از ۴۰ مرتبه برای وزارت ارتباطات ارسال شده است.
دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه افزود: با توجه به اینکه مسئولیت تهیه و تأمین زیرساخت ارتباطات اینترنتی کشور با وزارت ارتباطات است و به لحاظ وظایف ذاتی، تأمین اینترنت کشور را به عهده دارد، این وزارتخانه مکلف به اجرای دستورهای قضایی و دستورات کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در خصوص فیلتر مصادیق محتوای مجرمانه است.
قاضی خرمآبادی از انجام نامهنگاریهای زیاد با وزارت ارتباطات خبر داد و گفت: علاوه بر این که دستورهای قضایی و دستورهای کارگروه تعیین مصادیق در خصوص فیلتر موارد مجرمانه از طریق سیستمهای رایانهای برای اجرا به شرکت ارتباطات زیرساخت و وزارت ارتباطات ابلاغ میشود، دادستان کل کشور نیز بطور مکرر مکاتباتی با وزیر ارتباطات انجام و تذکرات لازم را برای اجرای قانون Law در مورد کانالهای مجرمانه تلگرام Telegram داده ولی تأثیر چندانی نداشته است.
معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی اضافه کرد: وزارت ارتباطات اعلام میکند دستورهای قضایی مربوط به انسداد کانالهای مجرمانه تلگرامی را برای مدیر تلگرام ارسال کرده ولی مدیر تلگرام اولاً از اجرای بسیاری از دستورها استنکاف کرده و صرفاً برخی از کانالهای مستهجن آن هم با تعریفی که خودشان از «مستهجن» دارند و نه تعریفی که ما داریم را فیلتر میکنند. ثانیاً کانالهای مستهجن مسدود شده نیز بلافاصله با تغییر جزئی در نام خود با همان محتوای قبلی منتشر میشوند؛ بنابراین همکاری تلگرام با وزارت ارتباطات در مورد انسداد محتوای مجرمانه تقریباً مساوی است با هیچ!
دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه افزود: وزارت ارتباطات به عنوان مرزبان فضای مجازی کشور باید حساسیت بیشتری در خصوص مسدود کردن کانالهای مجرمانهای که علیه امنیت کشور، علیه مقدسات و فرهنگ کشور فعالیت دارند داشته باشد ولی عملاً تا کنون در این خصوص تسلیم تصمیم مدیر تلگرام شده است.
قاضی Judge خرمآبادی گفت: همه این مشکلات بدان جهت است که شبکه ملی اطلاعات علیرغم تاکیدات مکرر رهبر معظم انقلاب در کشور ما تحقق پیدا نکرده است.
وی افزود: با وجودی که دو سوم ترافیک اطلاعات کشور مربوط به انواع شبکههای اجتماعی خارجی است، وزارت ارتباطات تلاشی برای انتقال ارتباطات مردم ازشبکههای اجتماعی بیگانه به شبکههای اجتماعی ملی و محلی به عمل نیاورده است.
معاون دادستان کل کشوردر امور فضای مجازی اظهار کرد: مسئولین وزارت ارتباطات بطور مستمر از شبکه ملی اطلاعات و افتتاح فازهای مختلف آن صحبت میکنند ولی بیش از دو سوم فضای مجازی کشور در اشغال بیگانگان است.
وی گفت: تاکنون هر فازی از شبکه ملی اطلاعات افتتاح شده عملاً نفوذ شبکههای اجتماعی بیگانه گستردهتر شده است. در واقع وزارت ارتباطات برای بیگانگان در فضای مجازی اتوبان کشی کرده است. دلیل این مدعا این است که در حال حاضر بیش دو سوم پهنای باند فضای مجازی کشور در اشغال بیگانگان است.
خرمآبادی افزود: اگر شبکه اطلاعات و فضای مجازی کشور ملی است چرا دستورهای قضایی در دوسوم این فضا اجرا نمیشود؟ چرا وزارت ارتباطات با عدم اجرای دستورهای قضایی به مجرمین اجازه میدهند در فضای مجازی کشور به عربده کشی و اهانت به ارزشها بپردازند.
معاون امور فضای مجازی دادستان کل کشور اظهار کرد: برای نظام قدرتمندی مانند جمهوری اسلامی که ابرقدرتها خصوصاً آمریکای جهانخوار را سرجایشان نشانده است، زیبنده نیست که مسئولین فضای مجازی آن نتوانند جلو اراجیف چند کانال را که سر در آخور بیگانگان دارند بگیرند.
دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در پاسخ به این سؤال که اگر تلگرام سرورهای خود را به داخل کشور بیاورد مشکلاتی را که اشاره کردید حل میشود یا خیر؟ گفت: در فضای مجازی نیز مانند فضای فیزیکی عزت و اعتلای کشور در گرو استقلال Esteghlal و عدم وابستگی به بیگانگان است؛ بنابراین فقط در صورتی که ما بتوانیم بدون وابستگی به تلگرام و اینستاگرام Instagram فضای مجازی کشور را اداره کنیم عزت و منافع ملی و امتیت ما حفظ خواهد شد.
خرمآبادی ادامه داد: اگر از در استیصال و وابستگی، سرورهای تلگرام را به داخل بیاوریم حتی اگر اجازه اعمال حاکمیت وفق مقررات قانونی به مقامات قضایی و امنیتی ایران برای حذف محتوای مجرمانه و شناسایی سریع مجرمین را بدهد فقط مقدار اندکی از مشکلات حل خواهد شد و بسیاری از مشکلات باز هم بقوت خود باقی است. اگر تلگرام سرورهای خود را به ایران بیاورد و اجازه اعمال حاکمیت به مقامات قانونی ایران ندهد این یک نوع کاپیتالاسیون است که نه تنها مشکلی را حل نخواهد کرد بلکه موجبات خفت و خواری کشور در فضای مجازی را فراهم میکند.
وی گفت: حتی اگر تلگرام به فرض انتقال سرورهای خود به داخل ایران به مقامات ایرانی اجازه دسترسی به سرورهای خود را بدهد با توجه به اینکه فعالیت شبکههای اجتماعی خارجی در کشور این امکان را به خارجیها میدهد که اطلاعات کشور را جمعآوری و یک نسخه از آن را به خارج انتقال دهند این اقدام فی نفسه موجبات نفوذ اطلاعاتی و جاسوسی بیگانگان در کشور را فراهم خواهد کرد؛ بنابراین مصوبه اخیر شورای عالی فضای مجازی که به پیام رسانهای اجتماعی خارجی اجازه فعالیت در ایران را به شرط انتقال سررورهای خود به داخل کشور میدهد با انتقاد جدی مواجه است.
خرمآبادی تصریح کرد: معتقدم به همان جهت که اجازه ندادیم شرکت «ترک سل» به عنوان یک اپراتور تلفن در داخل کشور ما فعالیت کند، نباید اجازه داد که شبکههای اجتماعی خارجی بستر تبادل اطلاعات مردم کشورمان باشند. چرا که ارتباطات اینترنتی بسیار حساستر و با اهمیتتر از ارتباطات تلفنی هستند که چند سال پیش اجازه برقراری آن را به خارجیها ندادیم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر