انتقاد یک کارگردان از رویکرد جشنواره فجر

سعید کشاورز کارگردان فیلم کوتاه «دم اژدها» که در بخش فیلم کوتاه جشنواره فیلم فجر حضور دارد، درباره زمان اکران فیلم‌های کوتاه، وضعیت بلیت فروشی و نوع نگاه جشنواره به این آثار، در گفت و گو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: اینکه جشنواره فیلم‌های کوتاه را در برنامه اکران گنجانده و بخش مردمی و بلیت فروشی برای آن‌ها در نظر گرفته، اتفاق مثبتی است و جای تشکر دارد؛ اما انگار کلیت جشنواره نسبت به فیلم کوتاه دغدغه‌مند نیست و به نوعی نگاه از سر باز کردن به این آثار دارد.

او افزود: زمانی که برای خرید بلیت به سایت جشنواره مراجعه می‌کردیم، هیچ نام و نشان و اثر تبلیغاتی و فروش معینی برای بخش فیلم کوتاه نبود؛ یعنی آثار کوتاه اصلاً برای مسئولان جشنواره موجودیت ندارند که به صورت مجزا برای آن‌ها بلیت تهیه شود.

این کارگردان ادامه داد: نمی‌دانم چه محدودیتی وجود دارد که به حضور نصفه و نیمه فیلم‌های کوتاه در جشنواره بسنده می‌شود و به تبلیغات گسترده آن‌ها مانند فیلم‌های بلند پرداخته نمی‌شود.

کشاورز اضافه کرد: اگر هستیم که باید کاری کنند، بودنمان را احساس کنیم؛ اگر هم نیستیم، پس چرا نام و امکان نمایش فیلم‌ها در جدول جشنواره وجود دارد. یا مزد تمام یا منت تمام! به نظرم باید به این وضعیت سر و سامان داده شود تا در حق فیلمسازان با انگیزه و مستعد سال‌های بعد اجحاف نشود.

این کارگردان بیان کرد: بحث دیگر ساعت نمایش فیلم هاست؛ البته بهتر از سانس اول است که در سال های گذشته اکران می شد. ولی اکران فیلم های کوتاه در کاخ جشنواره آن هم در سانس پایانی چندان هم مناسب نیست؛ معمولاً مخاطب بنا به دلایلی چون خستگی و بی‌حوصلگی، از دیدن فیلم‌ در این ساعت‌ امتناع می‌کند. بهتر این بود که بین فیلم‌های بلند، فیلم‌های کوتاه هم اکران می‌شد تا با استقبال بهتر و بیشتری روبرو شوند.

کشاورز در پایان گفت: برای دیدن فیلم‌های کوتاه جشنواره فجر، باید انتخاب را بر عهده مخاطب گذاشت. نباید حق انتخاب را از او گرفت و برایش تعیین تکلیف کرد و نمایش فیلم ها را در ساعتی گنجاند که برای مخاطب مشکل ساز شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.