عارف: هنرمندان به فجایع میانمار واکنش نشان دهند
رکنا: رییس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی رفتار دولت میانمار با مسلمانان روهینگیا را «اوج قساوت و سنگدلی» خواند و گفت: از هنرمندان متعهد جهان و بویژه ایران انتظار می رود به عنوان سفیران صلح و انساندوستی در برابر این نسل کشی آشکار سکوت نکنند.
رکنا سیاسی: به گزارش جمعه روابط عمومی بنیاد امید ایرانیان، محمدرضا عارف در دیدار جمعی از هنرمندان سینما، تئاتر و تلویزیون به مناسبت روز ملی سینما Cinema افزود: آنچه هنر Art و هنرمند متعهد را متمایز می کند، نگاه انسان دوستانه و توجه به مصائبی است که بشر با آن دست و پنجه نرم می کند. در واقع، هنرمندان فرهیخته در طول تاریخ زبان گویای درد و رنجی بوده اند که بر انسان ها تحمیل شده است.
وی فجایع رخ داده در میانمار را از جمله این درد و رنج ها خواند و از هنرمندان خواست با خلق آثار فاخر، منعکس کننده مصائب مسلمانان این کشور به جامعه جهانی باشند.
انتقاد از گوشهنشینی هنرمند به دلیل نقد قدرت
عضو شورای انقلاب فرهنگی بر اهمیت و نقش هنر در جامعه تاکید کرد و افزود: هنر اگر با معیارها و ارزش های انسانی و اخلاقی همراه باشد قادر است تاثیری بسزا در ارتقای فرهنگی یک جامعه داشته باشد.
به گفته وی، باید به هنر به عنوان یک راهکار برای رسیدن جامعه به یک افق باز و امید بخش نگاه کرد و نه یک مساله و معضل.
وی اضافه کرد: جامعه ای که هنر و هنرمند آن در تنگنا و فشار و بی توجهی باشد، قطعا جامعه ای پویا، شاداب و توسعه طلب نخواهد بود.
عارف گفت: باید نگاه قیم مآبانه به هنر و هنرمند تغییر کند و اعتماد متقابلی بین هنرمند و مسوولان ایجاد شود. یکی از رسالت های مهم هنرمندان نقد شرایط موجود بویژه نقد قدرت و مسئولان است و هنرمندان نباید به دلیل نقد قدرت در فشار قرار گیرند یا با دلایل غیرموجه آنان را گوشه نشین کرد.
تاسیس نظام صنفی هنرمندان
رییس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی تاسیس نظام صنفی هنرمندان را مهمترین اقدام برای رفع مشکلات و پاسخ به نیازها و مطالبات هنرمندان از سوی دولت و سازمان های مرتبط دانست و گفت: این نظام صنفی از یک سو می تواند صیانت از جایگاه و شأن هنرمندان را تضمین کند و از سوی دیگر، تصدی بسیاری از امور را بر عهده هنرمندان قرار دهد که بی شک مناسب ترین راه برای کاهش تصدی گری دولت است و با توجه به ظرفیت بالای هنرمندان، نتایج درخشان تری را به دنبال دارد.
عارف تعدد مراکز تصمیم گیری و سیاستگذاری در امور هنری را یکی از مشکلات جدی این حوزه برشمرد و افزود: وجود مراکز هنری متعدد امر خوبی است اما مشکل از آنجا ناشی می شود که هر مرکز هنری مایل است در مسائل کلان، سیاستگذار و تصمیم گیر باشد. در این شرایط با برخوردهای سلیقه ای با هنر و هنرمندان روبرو می شویم و افرادی بدون آنکه مسوولیت قانونی داشته باشند، بر مبنای سلیقه، با برنامه های هنری برخورد می کنند.
«از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می خواهم بیش از گذشته برای رسیدگی به وضعیت هنرمندان تلاش کند و با بکارگیری افراد فرهیخته، خوش فکر و مورد اعتماد آنان در این وزارتخانه باعث دلگرمی اهالی هنر و درخشش هنر ایرانی در مجامع بین المللی شود».
عارف افزود: در همین زمینه آمادگی خود و فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی را برای تشکیل یک کارگروه ویژه برای رسیدگی به خواست های هنرمندان و موضوع های هنر کشور اعلام می کنم.
پیش از سخنان عارف، برخی هنرمندان سخنرانی کردند و استمرار این نشست ها و انعکاس دیدگاه های هنرمندان به مسوولان فرهنگی و هنری کشور از طریق نمایندگان مجلس شورای اسلامی را خواستار شدند.
در سال 1379 در چهارمین جشن بزرگ سینمای ایران و همزمان با بزرگداشت صدمین سال ورود سینما به ایران بود که بیست و یکم شهریورماه به عنوان «روز ملی سینما» شناخته و وارد تقویم رسمی کشور شد.
از آن زمان تاکنون جشن خانه سینما هر سال در این روز برگزار می شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر