گامی نو در حفظ باروری برداشته شد
رکنا: مدیر پژوهشکده علوم تولید مثل یزد گفت: برای نخستین بار پیوند موفقیت آمیز بافت تخمدان در بیمار سرطانی در یزد انجام شد.
به گزارش خبرنگار رکنا از یزد؛ دکتر محمد عبدلی، مدیر پژوهشکده علوم تولید مثل یزد گفت: این پژوهشکده برای اولین بار موفق به پیوند بافت تخمدان در بیمار سرطان لوکومی شد.
وی افزود: واحد حفظ باروری این پژوهشکده از سال ۱۴۰۰ خدمات خود را در قالب انجماد بافت تخمدان، بیضه، تخمک و اسپرم به افراد کاندید حفظ باروری ارائه داده و یک طرح تحقیقاتی هم جهت “بهبود موفقیت انجماد بافت تخمدان در بیماران سرطانی” مصوب شد که به دنبال اجرای این طرح شاهد افزایش تعداد مراجعان به خصوص افراد سرطانی هستیم.
عبدلی ادامه داد: با راه اندازی واحد حفظ باروری در این مرکز، نخستین پیوند بافت تخمدان در بیمار سرطانی با موفقیت انجام شد.
مدیر پژوهشکده علوم تولید مثل یزد اظهار داشت: حفظ باروری به معنی ذخیره شانس باروری فرد برای آینده است و کاربرد آن بیشتر برای افرادی است که به علت درمان سرطان توان فرزند آوری در سنین مطلوب باروری را ندارند. لذا با استفاده از تکنیکهای کمک باروری میتوان سلولهای جنسی یا بافت تولید مثلی را برای مدت نامحدود نگه داری کرده و در زمان مناسب برای باروری فرد، مورد استفاده قرار داد.
این مسئول تصریح کرد: پژوهشکده علوم تولید مثل یزد به عنوان قطب علمی ناباروری کشور با توجه به توانمندیهای علمی و پژوهشهای کاربردی، آموزش علوم تولید مثل و همچنین تشخیص و درمان نوین ناباروری، در راستای منویات رهبر معظم انقلاب پیرامون تحکیم خانواده، افزایش و جوانی جمعیت، مفتخر است که با راه اندازی این بخش، گامی نو در حفظ باروری برداشته اشت.
یزد/سمیه گلابگیریان
ارسال نظر