سلاجقه: ۱۰۰۰ اتوبوس برقی تا بهمن وارد کشور می شود/ فقط ۱۲ تا ۱۷ صدم درصد بودجه کشور مربوط به محیط زیست است
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به اقدامات وزارت صمت از ورود ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس برقی تا دو ماه آینده به کشور خبر داد.
به گزارش رکنا، علی سلاجقه در حاشیه اولین نشست هم اندیشی، مدیریت و پیشگیری از گونههای حیات وحش که امروز در هتل المپیک برگزار شد در جمع خبرنگاران اظهارکرد: متاسفانه خلا قانونی در زمینه مقابله با قاچاق حیات وحش وجود دارد و لازم است در قالب لوایح و تصویب قوانین این خلا را برطرف کنیم. ارزشگذاری اقتصادی حیات وحش در چرخه حیات نیز از اهمیت زیادی برخوردار و لازم است در دستور کار قرار گیرد.
وی اضافه کرد: ضروری است دستگاههای انتظامی به ما در این زمینه کمک کنند. علاوه بر آن در تلاش هستیم تا از ظرفیت پهبادها و شرکتهای دانش بنیان نیز برای حراست از محیط زیست بهره ببریم. در حال حاضر تعداد شهدای محیط زیست در حال افزایش است بنابراین برای استفاده از پهبادها و تجهیزات سنجش از دور با سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و سازمان فضایی وارد مذاکره شدهایم. در زمینه استفاده از پرندهها برای پایش محیط زیست دستگاههای نظامی و انتظامی با ما همکاری میکنند همچنین قرار است تا پایان سال ۱۴۰۳ تمام مناطق با استفاده از بیسیم دیجیتال پوشش داده شوند.
رئیس سازمان محیط زیست ادامه داد: در تلاش هستیم که سرانجام این اقدامات قاچاقچیان و متخلفان ۱۰۰ درصد احساس ناامنی بکنند. علاوه بر آن همکاری و همگرایی بیش از پیش دستگاهها لازم است.
سلاجقه با بیان اینکه محیط زیست در معرض خطر است، اظهار کرد: تخریب زیستگاهها و تغییرات اقلیمی موجب شده که گونههای حیات وحش از ارتفاعات به پاییندست برای تامین غذا بیایند و این وضعیت موجب تداخل حیات وحش و حیوانات اهلی و افزایش بیماریها شده است.
وی درباره میزان استفاده سازمان محیط زیست از مشارکت جوامع محلی گفت: ما شکار حیات وحش در قالب پروانه شکار را در دستور کار داشتیم. علاوه بر آن معیشت جایگزین را مد نظر قرار دادهایم همچنین بر اساس اصل ۵۰ قانون اساسی حفاظت مشارکتی را مد نظر قرار دادهایم و تلاش میکنیم با فرهنگسازی و آموزش جوامع محلی بپردازیم.
وی درباره «کاپ ۲۸» اظهارکرد: این اجلاس دستور کارهای مستمری دارد که پیگیری میشود. نکته مهم این است که کشورهای توسعه یافته محیط زیست جهانی را تخریب کردند بنابراین آنها باید تاوان کار خود را بپردازند و ما قبول نداریم که این کار را به گردن کشورهای در حال توسعه که از سوختهای فسیلی بیشتر استفاده میکنند بیندازد. البته در ایران علاوه بر سوخت فسیلی در تلاش برای استفاده از سایر سوختها نیز هستیم.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست اضافه کرد: تحریمها نیز یکی دیگر از موضوعات مهم است. چرا که مانع همکاری کشورها با یکدیگر میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که چه اقدامی میتوان برای کاهش آلودگی هوا انجام داد، گفت: امسال وزارت صمت اقداماتی را انجام داده است و تا دو ماه آینده ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس برقی وارد کشور میشوند علاوه بر آن شهرداری تهران نیز برای حمل و نقل عمومی اقداماتی انجام داده است.
وی با اشاره به استان اصفهان گفت: جابجایی نیروگاه اصفهان در دستور کار و قرار است کورههای آجرپزی، کارگاههای ذوب طلا و فلز به خارج اصفهان منتقل شود.
به گزارش ایسنا، سلاجقه در نشست هم اندیشی مدیریت و پیشگیری گونههای حیات وحش نیز گفت: ۱۲ تا ۱۷ صدم درصد بودجه کشور مربوط به محیط زیست است این در حالیست که این سازمان مسئولیتهای متنوعی مانند حفاظت از تنوع زیستی کشور را بر عهده دارد.
وی با بیان اینکه ۲۵۰۰ نفر در یگان حفاظت محیط زیست مشغول به کار هستند، اظهار کرد: دولت سیزدهم به فراهم سازی تجهیزات برای محیط بانان توجه و سعی کرده است از حداکثر ظرفیتها در این جهت استفاده کنیم. با این حال این مقدار ناچیز است.
وی با اشاره به همکاری دستگاههای مختلف با سازمان محیط زیست گفت: فرماندهی انتظامی و دستگاه قضا در کنار ما قرار دارند و هر جا ورود کردیم این دستگاهها آماده همکاری بودهاند. اگرچه با ضعفهای قانونی مواجه هستیم. بنابراین لازم است بخش حقوقی سازمان محیط زیست به همراه معاونت محیط زیست طبیعی، لوایح لازم را آماده کند.
وی در ادامه اظهار کرد: تغییرات اقلیمی موجب کاهش طعمه حیات وحش و نزدیک شدت آنها به زیستگاههای انسانی شده است که از جمله تاثیرات منفی این وضعیت میتوان به شیوع بیماریهایی مانند طاعون نشخوارکنندگان کوچک اشاره کرد.
وی اضافه کرد: این شرایط موجب ایجاد خسارتهایی به جوامع محلی شده است. بنابراین صندوق ملی محیط زیست و بیمه محصولات کشاورزی در جهت پرداخت خسارت ناشی از حیات وحش تلاش میکنند.
سلاجقه در پایان با اشاره به تمایل کشورهای حاشیه خلیج فارس برای استفاده از برخی از گونههای جانوری ایران مانند شاهین اظهار کرد: کشورهای حاشیه خلیج فارس علاقه دارند که در این زمینه سرمایه گذاری کنند و ما باید از جنبههای مختلف مانند جنبه فقهی این موضوع را بررسی کنیم.
ارسال نظر