رکنا گزارش می دهد
برای شکل گیری صف های رای باید کارنامه ارائه دهید / مکانیزم تبلیغ درمانی کارکردهای خود را از دست داده اند
مکانیزم های رسانه درمانی و تبلیغ درمانی کارکردهای خود را از دست داده اند و امروز نگاه مردم به مقوله ای مانند انتخابات مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری، نتیجه محور است، در واقع خروجی عملکردها را ارزیابی میکنند که این مسئله خود اتفاق نیکی است و نشان از رشد سواد سیاسی جامعه ایران دارد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، این روزها، آهسته نبردهای انتخاباتی در فضای رسانه از رسمی تا فضای مجازی کشیده شده است. نبردهایی که هر چند در فضای رسانه ای دارد پررنگ می شود اما در بستر جامعه ، توجه ای را به خود جلب نکرده است. علت این کم توجهی مردمی به جریانات انتخاباتی ریشه در جیب مردم دارد. وقتی اقشار جامعه به خصوص دو قشر پر جمعیت جامعه در دو طبقه متوسط و کم توان مالی، درگیر تامین مخارج برای حداقل های زیست انسانی هستند تمرکزی بر روی نبردهای سیاسی نخواهند داشت . ضمن اینکه نگاه مردم در این روزها بیشتر از همه بازی های سیاسی و سخنان سیاسی به کارنامه دولت ها است.
وقتی مبارزان سیاسی انتخابات در حلقه کوچکی هستند که هر چهارسال یا هشت سال فقط جا به جا می شوند، کارنامه مشخصی از خود ارائه داده اند که اثرات آن ، امروز بر وضعیت معیشت مردم، رفاه مردم، وضعیت بهداشت و آموزش مردم ، بر اوضاع زیرساخت های کشور ، بر موقعیت نگهداشت میراث فرهنگی و محیط زیست ایران و و و مشخص است.
در این مقطع زمانی ، مبارزانی که خود را برای نبرد انتخاباتی گرم می کنند باید بدانند که اگر به واقع به دنبال رای مردمی هستند باید کارنامه موثر برای توسعه کشور و بهبود شرایط مردم داشته باشند.
مرتضی کیارسی -پژوهشگر اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی رکنا در خصوص وضعیت مردم در برابر انتخابات مجلس که چند ماه دیگر به آن خواهیم رسید اینگونه گفت:در خصوص انتخابات اسفند 1402 مجلس شورای اسلامی، مبتنی بر رویه و رویکردی که فعلا نظام در پیش گرفته باید اعتراف کرد که با ادامه شرایط فعلی،مشارکتی بهتر از 1398 نخواهیم داشت؛ در انتخابات ۱۳۹۸ که شرایط کشور و عملکرد مجلس بطور نسبی وضعیتی متفاوتتر با الان داشت در بهترین حالت با بهره جستن از روشهای ملوکالطوایفی در شهرستانها، میزان مشارکت حدود 42 درصد بود.
سوالی که باید مسئولان در آستانه یک انتخابات دیگر از خود بپرسند این است که آیا امروز سرمایه اجتماعی نظام همچون سال ۹۸ است؟
همچنین سئوالی که مردم باید از خود بپرسند این است که عملکرد نمایندگان و تفکری که در سال 1398 به آن رای دادند پیرامون مباحث روز جامعه چگونه بود؟ آیا مجلس توانست نظر آنها را پیرامون مباحثی مانند حجاب، فیلترینگ، اقتصاد و بازار و موارد مشابه جلب کند یا خیر؟
وی افزود: هر چند که مشارکت در انتخابات مجلس اصولاً بسیار متأثر از فضای ملوک الطوایفی حاکم در شهرستانها است و همان طور که آمارهای استانی انتخابات گذشته نیز نشان میدهد اساساً در شهرستانها رویکرد سیاسی و ملی نسبت به مسائل، به مراتب کمتر از پایتخت است لذا بینش و نگرش اشخاص عمدتاً محدود به مسائل ملوک الطوایفی و جریانات منطقهای است و نتایج بر آمده از انتخابات، عمدتا متأثر از لیدری رای جمع کنهای نامزدها و هزینههای انتخاباتی نامزدها است.اما با تمام این تفاسیر وضعیت انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی علی رغم احتمال حضور رجال سلبریتی، با ادامه روند فعلی مدیریت اجتماعی و اقتصادی کشور،بعید است بهتر از سال 1398 باشد.
این پژوهشگر اجتماعی با تاکید بر اینکه بدیهی است که تدابیر و مهندسی لازم جهت گرم کردن فضای انتخابات اتخاذ خواهد شد گفت: لیکن این مهندسی ها، تغییری در اصل واقعیت و باورهای زیر پوست جامعه حاصل نخواهد کرد و به جهت افزایش سواد سیاسی-اجتماعی جامعه نسبت به گذشته، مکانیزم های رسانه درمانی و تبلیغ درمانی کارکردهای خود را از دست داده اند و امروز نگاه مردم به مقوله ای مانند انتخابات مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری، نتیجه محور است، در واقع خروجی عملکردها را ارزیابی میکنند که این مسئله خود اتفاق نیکی است و نشان از رشد سواد سیاسی جامعه ایران دارد.
وی در پایان متذکر شد: ضمناً فراموش نکنیم که کدخدای انتخابات، شورای نگهبان است و به هر حال این شورا همان شورای سالهای گذشته است با همان مکانیزم و رویکرد، لذا چنانچه تمام چهره های سیاسی و اجتماعی مورد قبول جامعه جهت حضور در رقابت ها ثبت کنند، در نهایت کدخدا باید صلاحیت داوطلبان را تعیین و تکلیف کند و از آنجا که رویکرد این شورا را در ادوار گذشته تجربه کردیم می توان پیشنهاد داد که امسال با رویکرد تازه به انتخابات نگاه کنند چون نتایج انتخابات قبلی نشان داده است که ذائقه جامعه با ذائقه شورای نگهبان فاصله نزدیکی ندارد.
خبرنگار: آزاده مختاری
ارسال نظر