لزوم مشارکت هرچه بیشتر جوانان و بانوان برای اهدای خون
خون هیچ جایگزینی ندارد و فقط از طریق اهدا تامین میشود، ازسویی هم سن اهدا بین سنین ۱۸ تا ۶۰ سال است ولی استقبال برای اهدا از طرف جوانان و بانوان کمتر از حد انتظار است؛ ۲ قشری که میتوانند بخش عمدهای از خون مورد نیاز را تامین کرده و با اهدای خون خود به بیماران نیازمند زندگی هدیه کنند.
به گزارش رکنا،نیاز به خون یک نیاز همیشگی است و هیچ جایگزینی برای خون تا کنون نیامده است، بیمارانی هستند که به طور مستمر نیارمند به دریافت خون و فرآوردههای خونی هستند و در کنار آن مادران باردار که منتظر تولد نوزاد هستند و بیماران در معرض اعمال جراحی به خون نیاز دارند و سازمان انتقال خون تنها متولی تامین خون و فرآوردههای خونی مورد نیاز آنهاست، تا در هر زمانی، خون و فرآورده های آن را با بالاترین کیفیت تامین کند.
حداقل سن قابل قبول برای اهدای خون ۱۸ سال تمام و حداکثر سن ۶۰ سال تمام است همچنین حداکثر سن برای اولین اهدای خون ۶۰ سال است و برای دفعات بعدی، سن اهداکننده مستمر (با سابقه حداقل ۲ بار اهدای خون در سال) حداکثر ۶۵ سال است و خانم ها هر چهار ماه یک بار و در سال در مجموع ۳ بار و آقایان هرسه ماه یک بار و در مجموع ۴ بار در سال می توانند خون اهدا کنند.
بیشترین میزان اهداکنندگان خون در سنین میانسالی قرار دارند با رسیدن به سن ۶۰ سالگی به مرور از چرخه اهدای خون خارج می شوند و همچنین بانوان که نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند میزان استقبال آنها برای اهدای خون کمتر از حد انتظار است و از سویی هم جوانان که می توانند سال ها اهدا کننده خون باشند هم استقبال کمتری برای اهدای خون دارند.
جمعیت کشور رو به سالمندی است و با افزایش شمار سالمندان میزان نیاز به خون نیز افزایش می یابد، اگرچه همیشه ذخایر خون در کشور در حد قابل قبول است و به همت سازمان انتقال خون و نوع دوستی اهدا کنندگان، خون و فرآورده های مورد نیاز بیمارستان ها و مراکز درمانی به صورت صد درصد تامین می شود، اما با خارج شدن اهدا کنندگان میان سال از چرخه اهدای خون، می بایست اهدا کنندگان جوان و همین طور بانوان جایگزین های مناسبی برای تامین خون باشند.
مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: بیشترین اهداکنندگان خون بین سنین ۳۰ تا ۵۰ ساله قرار دارد و در سالهای اخیر اقبال جوانان برای اهدای خون پایین آمده است و به مرور با افزایش سن این گروه از دایره اهدای خون خارج میشوند و اگر جوانان را جایگزین نکنیم در آینده با کمبود اهداکنندگان مواجه می شویم.
مصطفی جمالی با بیان اینکه دربحث پدافند غیرعامل انتقال خون یک سازمان حیاتی است، اظهارداشت: از هر سه نفر یک نفر به خون و فرآوردههای آن در طی عمر خود نیاز پیدا میکند.
ارسال نظر