اقدامات انجام شده در مدیریت مقابله با گرد و غبار استان خوزستان
رکنا: مدیر ملی مقابله با پدیده گرد و غبار کشور - در جریان بازدید وزیر جهاد کشاورزی از کانون های فوق بحرانی جنوب شرق اهواز کاشت گونه های بومی ، مشارکت مردمی ،مدیریت چرا و غرق و مرطوب سازی الگوهای موفق در مدیریت گرد و غبار استان بوده است
گرد و غبار / به گزارش رکنا، در جریان این بازدید علی محمد طهماسبی بیرگانی مدیر ملی مقابله با پدیده گرد و غبار کشور ضمن ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده توسط سازمان حفاظت محیط زیست درخصوص مقابله با گرد و غبار در کشور و استان خوزستان گفت : در سال ۹۷ کل اعتبارات مقابله با گرد و غبار کشور و سال ۹۸ نیز بیش از ۵۰ درصد از اعتبارات به استان خوزستان جهت مقابله با گرد و غبار اختصاص داده شده است.
وی ادامه داد : تاکنون ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای مقابله با گرد و غبار به کل کشور اختصاص یافته که نزدیک به نیمی از این ارتباط صرفاً جهت مقابله با طرح های گرد و غبار در استان خوزستان شده است. طهماسبی ادامه داد: در مطالعات انجام شده در زمینه گرد و غبار در کل کشور بیش از ۳۵ میلیون هکتار کانون گرد و غبار وجود دارد و برای مهار این کانونها فعالیتهای مختلفی انجام و در حال اجرا است.
او گفت: در سه سال گذشته تجربیات خوبی برای مقابله با گرد و غبار به دست آوردیم و نحوه کار در حوزه تثبیت ماسه که قبلا در این استان متداول بوده متفاوت است. مدیریت آب،مدیریت چرا ، کاشت گونه های بومی و مرطوب سازی و تلفیقی از این برنامه ها در جنوب شرق اهواز مورد استفاده قرار گرفته است و مدیریت غرقابی و چرا در مدت سه سال گذشته به خوبی نشان داده که با عملیات بیولوژیک و کاشت نهال جوابگوی مهار این مقدار کانون نبوده و اعتبارات هم در این حوزه جوابگو نیست و ضروریست از برنامههای تلفیقی استفاده شود.
طهماسبی ادامه داد : در استان خوزستان نزدیک به ۳۰۰ هزار هکتار کانون گرد و غبار وجود دارد که ۵۰ هزار هکتار آن با مدیریت چرا و غرقابی کنترل شده که نقش بسیار موثری در رویش و پوشش گیاهی در منطقه داشته است.
وی ادامه داد: در استان خوزستان نزدیک ۵۰۰ هزار هکتار توسط سازمان جنگل ها ومنابع طبیعی کار انجام شده که نزدیک به ۳۵۰ هزار هکتار در بخش مدیریت چرا بوده است.
وی گفت: مطالعات نشان داده که میزان خسارت ناشی از گرد و غبار استان در بخش کشاورزی ۵۸ درصد بوده است و از وزیر جهاد کشاورزی خواست تا توجه ویژه به کشاورزی حفاظتی شود؛ چرا که از ۳۵ میلیون هکتار ، ۲ میلیون هکتار کانون گرد و غبار از زمین های زراعی هستند که با تامین آب و توجه به آموزش کشاورزان می توان در مهار این کانونها گام موثری برداشت.
مدیر کارگروه گرد و غبار کشور در خصوص اقدامات انجام شده در استان خوزستان گفت: ۵۰۵ میلیارد تومان از اعتبارات سال ۹۵ تاکنون از محل صندوق توسعه به استان داده شده و همچنین ۲۷۲ میلیارد تومان هم به منظور کانال آبرسانی به کانونهای فوق بحرانی به استان اختصاص یافته است.
وی گفت: اقدامات انجام شده در استان میتواند الگویی موفق برای مقابله با گرد و غبار در کشور باشد و ادامه داد : در استان علاوه بر کاشت نهال ، عملیات مدیریت پیشگیری انجام شده و به این نتیجه رسیدیم که عملیات احیا از لحاظ اعتباری جوابگوی این حجم وسیع نخواهد بود. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر