مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر:
سرعت وابستگی به مواد مخدر در زنان بیش از مردان است
رکنا: مدیرکل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر، با تاکید بر اینکه ۱۰ درصد از جمعیت معتادان کشور را زنان تشکیل میدهند، گفت: استرس زیاد به زنان معتاد، آنها را دچار ضعف میکند به همین دلیل سرعت تخریب و وابستگی به مواد مخدر در زنان بیش از مردان است.
زنان معتاد / حمید جمعه پور، با بیان اینکه به طور کلی بیماری های تنفسی در میان معتادان از نرخ افراد عادی جامعه بالاتر است، تاکید کرد: یعنی مصرف کنندگان مواد مخدر تا سه برابر بیشتر مبتلا به بیماری های تنفسی می شوند. ضمن اینکه ابتلا به بیماری های قابل انتقال نظیر ایدز، هپاتیت، سل و سایر بیماری های قابل انتقال در این افراد بیشتر از جمعیت عمومی است.
به گزارش رکنا، وی ادامه داد: البته با توجه به خدمات گسترده ای که در حوزه کاهش آسیب انجام می شود درصد انتقال ایدز در میان معتادان از راه تزریق در کشور به شکل معناداری کاهش پیدا کرده اما به طور کلی در افراد تزریقی، احتمال ابتلا به بیماری های قابل انتقال بالا است زیرا لوازم مشترک مصرف می کنند.
جمعه پور در بخشی دیگر از این گفت وگو به بالا بودن میزان آسیب پذیری زنان نسبت به اعتیاد در مقابل مردان اشاره کرد و دلیل آن را اینگونه عنوان کرد: کارتن خوابی، بی خانمانی، استرس ها و اضطراب های زیادی به زنان معتاد وارد می کند و آنان را دچار ضعف می کند. بنابراین سرعت پیشروی اعتیاد و تخریب اعتیاد بر اساس منابع علمی در زنان بیشتر از مردان است. بعبارتی دیگر سرعت تخریب و وابستگی به اعتیاد در زنان بیش از مردان است.
وی یادآور شد: ۱۰ درصد از جمعیت معتادان کشور را زنان معتاد تشکیل می دهند به همین نسبت جمعیت فوت شدگان مرد بیشتر است.
مدیر کل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد با بیان اینکه وقتی زنی باردار وابسته به مواد می شود جنین او هم به تناسب مادر وابسته به مواد است، تصریح کرد: یکی از دشواری ها و چالش های زنان معتاد باردار این است که جنین متولد شده وابسته به مواد است و باید تحت نظر متخصصان این وابستگی نوزاد بازگیری و درمان شود.
اختصاص ۹۰ میلیارد ریال اعتبار برای شکست کرونا در میان معتادان
مدیرکل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر، با یادآوری اینکه از اوایل اسفند ۹۸ که مساله شیوع بیماری کوید-۱۹ مطرح شد، در کمیته درمان و حمایت های اجتماعی کشور به منظور پیشگیری از شیوع بیماری در مراکز درمان، مصوب شد که تا اطلاع ثانوی پذیرش در مراکز اقامتی صورت نگیرد و بیمارانی هم که مقیم هستند در مراکز بمانند، گفت: در کمیته درمان بعدی که در ابتدای سال ۹۹ برگزار شد مصوب شد که سازمان بهزیستی بخشنامه ای مبنی بر بازگشایی مجدد مراکز اقامتی درمان اعتیاد را به ادارات کل بهزیستی استان ها ابلاغ کند.
وی افزود: در این نامه قید شده که در استان های در شرایط قرمز از لحاظ شیوع کرونا، فعلا مراکز بازگشایی نشود چرا که براساس پروتکل ها و سامانه بهداشتی پیشگیری از کرونا، با تجمع افراد در فضای بسته احتمال سرایت کرونا بیشتر می شود بویژه جمعیت معتادان که به دلیل شرایط خاص خود و ضعف سیستم ایمنی و عدم رعایت بهداشت و غیره، آسیب پذیری بیشتری دارند و خطر سرایت بالاتر است.
جمعه پور با تاکید بر اینکه بیش از ۹ هزار مرکز درمان و کاهش آسیب اعتیاد در کشور وجود دارد که یک میلیون و ۴۵۰ هزار نفر بیمار را تحت پوشش درمان قرار داده اند، یادآور شد: به هیچ عنوان گزارشی از همه گیری یا بحران در حوزه ابتلای معتادان به ویروس کرونا نداشتیم.
وی دلیل این امر را اینگونه توضیح داد: به دنبال جلسات متعددی که در ماه پایانی سال ۹۸ برگزار شد چندین دستورالعمل در خصوص پیشگیری از شیوع کرونا تنظیم و ابلاغ شد و بر اساس آن، ستاد مبارزه با مواد مخدر بیش از ۹۰ میلیارد ریال به سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت برای خرید و تامین مایحتاج و تجهیزات بهداشتی نظیر ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده جهت ارایه به مراکز درمان و بیماران تخصیص داد.
جمعه پور با بیان اینکه برای پیشگیری از انتقال در مراکز اقامتی هم طبق پروتکل های بهداشتی رعایت های خاص انجام شد و خوشبختانه در مراکز درمان کاهش آسیب، همه گیری کوید-۱۹ نداشتیم، اظهار داشت: بر اساس شواهد علمی معتادان به دلیل کاهش سطح ایمنی بدن و نداشتن بهداشت لازم، تغذیه نامناسب، عدم رعایت فاصله گذاری و استفاده از وسایل مشترک آسیب پذیری بیشتری نسبت به سایر افراد دارند و اگر این ملاحظات پیشگیرانه انجام نمی شد احتمال شیوع ویروس کرونا در میان معتادان و در مراکز نگهداری دوچندان می شد.
۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار به بیمه درمان اعتیاد اختصاص یافته است
جمعه پور در بخشی دیگر از این گفت وگو درباره احتمال تعطیلی یا ورشکستگی مراکز درمانی ترک اعتیاد به دلیل افزایش قیمت تعرفه ها و قیمت پیش ساز داروی ترک اعتیاد توضیح داد: تعرفه های درمان اعتیاد، هر ساله براساس اصول و در نظر گرفتن شرایط خاص توسط هیات وزیران تعیین و از سوی معاون درمان وزیر بهداشت به دانشگاه علوم پزشکی ابلاغ می شود. این تعرفه ها فقط برای اعتیاد نیست بلکه برای همه خدمات درمان کشور است و به گونه ای تعیین می شود که به ریزش بیماران یا عدم مراجعه به ترک منجر نشود.
مدیرکل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر یادآور شد: تعیین تعرفه ها در حوزه اختیارات ستاد نیست اما باید تعادلی بین عرضه و تقاضا باشد. راهکار و پیشنهاد ستاد به مراکزی که در بحث میزان افزایش قیمت دارو و هزینه ها اعتراض دارند این است که این مراکز با توجه به راه افتادن بیمه درمان اعتیاد که از سال ۹۹ در استان ها اجرایی شد، نسبت به عقد قرارداد بیمه میان مراکز درمان و ادارات کل بیمه سلامت استان ها اقدام کنند.
وی درباره این قرارداد خاطرنشان کرد: در این قرارداد بیمه سلامت ۷۰ درصد هزینه درمان فرد را به مرکز پرداخت می کند و مراجعه کننده فقط ۳۰ درصد تعرفه را پرداخت می کند. پس یکی از راهکارهای بسیار موثر برای حل مشکل بیمار و درمانگر گسترش بیمه درمان اعتیاد است که با تلاش بسیار زیاد ستاد مبارزه با مواد مخدر راه اندازی شده و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار به بیمه درمان اعتیاد اختصاص یافته است.
به گفته جمعه پور، دستورالعمل اجرایی بیمه درمان اعتیاد توسط دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت به دستگاه ها ابلاغ شد و ما هم در کمیته درمان اعتیاد کشور مجددا آن را تصویب و ابلاغ کردیم و در حال حاضر در استان ها مراکز در حال عقد قرارداد با اداره کل بیمه سلامت استان ها هستند که امیدواریم با گسترش خدمات بیمه ای، هم مشکلات بیمار و هم مشکلات مراکز مرتفع شود.
وی با تاکید بر اینکه یکی از اهداف ستاد در حوزه اعتیاد، افزایش پوشش خدمات درمان و افزایش پذیرش معتادان است، خاطرنشان کرد: تلاش می کنیم هر سال جمعیت تحت پوشش درمان اعتیاد افزایش یابد و اگر تعرفه ها بی رویه افزایش یابد قطعا مراجعه به مراکز مجاز کم خواهد شد و می تواند خطر عدم مراجعه را پیش رو داشته باشد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر