زمان توزیع بسته های معیشتی اعلام شد / نحوه شناسایی نیازمندان

بسته معیشتی / محسن منصوری درباره اقدامات بنیاد مستضعفان در مرحله اول رزمایش ایران همدل بیان کرد: در سطح اول برنامه تحت عنوان برنامه ایران هم‌دل و رزمایش کمک مومنانه مجموعه بنیاد مستضعفان بیش از ۹۰۰۰ گروه مردمی، مسجد، گروه جهادی، هیئت، حسینیه و خیریه هایی که واسط بین مردم و نهادهای حاکمیتی بودند را حمایت کرد. بیش از ۶۰۰ هزار بسته معیشتی که ارزش هر کدام بیش از ۲۰۰ هزار تومان بود را به مردم تقدیم کرد.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: این کار با تصمیم و دستوری که مقام معظم رهبری در سخنرانی با نمایندگان مجلس دادند بنا شد تحت عنوان نهضت احسان و تعاون ادامه یابد؛ بنیاد مستضعفان نیز مانند سایر دستگاه‌ها خود را مکلف می‌داند تا کمک کند این برنامه به بهترین شکل و با کیفیت مطلوب و با هماهنگی و مشارکت مردم پیش رود. دکتر فتاح رئیس بنیاد مستضعفان بلافاصله بعد از فرمانی که حضرت آقا داشتند تشکیل جلسه دادند و مجموعه بنیاد را مامور کردند که با تمام توان و ظرفیت در کنار دستگاه‌ها و مردم قرار گیریم و خدمات خود را شروع کنیم.

منصوری که در برنامه ای تلویزیونی صحبت می کرد، با بیان اینکه روز گذشته به صورت رسمی مرحله دوم این رزمایش آغاز شد، بیان کرد: در سه مرحله کمکهای خود را انجام میدهیم. مرحله اول آغاز شده است که طی آن ۵۰۰ هزار بسته معیشتی با اولویتی که برای محرومان و مستضعفان گذاشته شده توسط نهادهای واسط و گروه های مردمی به پشتیبانی بنیاد مستضعفان تحویل مردم می شود.

معاون بنیاد مستضعفان در ادامه درباره مرحله دوم این رزمایش اینطور توضیح داد که مرحله دوم رزمایش در سه مقطع انجام می‌شود؛ سه پانصد هزار بسته (یعنی مجموعا یک و نیم میلیون بسته) تقدیم مردم می شود. ۲۵۰ هزار بسته از ۵۰۰ هزار بسته اول را روز گذشته برای شهرستانهای اطراف تهران با اولویت مناطق محروم شهرستانها و استان البرز توزیع کردیم؛ گام اول ۵۰۰ هزار بسته است.

به گفته وی، ۵۰۰ هزار بسته دوم نیز در دهه اول محرم و ۵۰۰ هزار بسته سوم در دهه آخر صفر تقدیم مردم می‌شود؛ یعنی مجموعاً در سه مرحله ۱.۵ میلیون بسته تقدیم مردم می‌شود که ارزش هر بسته ۳۰۰ هزار تومان است. یعنی برای ۱.۵ میلیون بسته مجموعاً ۴۵۰ میلیارد تومان اختصاص داده شده است.

معاون بنیاد مستضعفان در ادامه درباره نحوه شناسایی ها بیان کرد: شناسایی از چند طریق انجام می شود؛ بخشی توسط نهادهای مسئول و مامور انجام می‌شود مانند کمیته امداد و بهزیستی؛ در مرحله اول در روز گذشته به بیش از ۱۰۰ هزار خانواده تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی کمک کردیم. بخش دوم نیز معطوف به زحمات گروه‌های مردمی است که در مناطق محروم و حاشیه‌ کمتر برخوردار مردم را میشناسند و با زحمتی که به آنها می‌دهیم سعی می‌کنیم با استفاده از شبکه شناسایی این جوامع محلی، بسته های معیشتی و حمایتی را به دست اهل آن برسانیم.

منصوری در پاسخ به این سوال که به جز افرادی که جزو خانواده های کمیته امداد و بهزیستی هستند، اگر کسی جزو این نهادها نباشد می تواند در این زمینه درخواستی کند؟ گفت: بنیاد مستضعفان تصدی‌گری مستقیم در این حوزه ندارد؛ اساساً شبکه شناسایی مستقیم نداریم. بلکه بایستی افراد یا به این نهادهای حمایتی و یا به مجموعه هایی که در سطح شهرستانها متولی اجرای رزمایش هستند مراجعه کنند.

معاون بنیاد مستضعفان تاکید کرد: عمده کسانی که خدمت میگیرند تحت پوشش نهادهای حمایتی نیستند، به دلیل اتفاقات مرتبط با کرونا بسیاری از خانواده‌ها آسیب دیدند که اساساً از قبل تحت پوشش نهادهای حمایتی نبودند.

منصوری در ادامه درباره برنامههای بنیاد برای جمعیت حاشیه نشین کشور نیز افزود: بعد از تصمیم در رابطه با مرحله دوم کار، مهندس فتاح طی چهار روز متوالی ۱۰ شهرستان حاشیه اطراف تهران مانند قدس، ملارد، اسلامشهر، پاکدشت، رباط کریم، ورامین و استان البرز را شخصاً بازدید کردند و از نزدیک بررسی و نیاز سنجی کردند و حدود ۲۵۰ هزار بسته معیشتی به ارزش حدود ۷۵ میلیارد تومان را مساعدت کردند. همچنین مناطق هدف بنیاد مستضعفان که حدود ۱۵ شهرستان است را دستور دادند که ۱۵۰ هزار بسته معیشتی نیز به این کار اختصاص داده شود.

وی گفت: هم در تهران و هم در استانهای بزرگ، شهرستانها و حواشی داریم که بعضا جمعیت‌های بسیار زیادی دارند و حجم محرومیت در آنجا بسیار زیاد است. اولویت اول مجموعه بنیاد مستضعفان در این مرحله شهرستانهای حاشیهای و مناطق کم‌برخوردار حاشیهای و همچنین مناطق هدف بنیاد و مناطق مرزی و محروم کشور است که بیشتر تقویت کنیم.

منصوری در ادامه درباره برنامههای دیگر این بنیاد در راستای حمایت از آسیب دیدگان کرونا توضیح داد: گزارش ارائه شده بخش کوچکی از اقدامات بنیاد مستضعفان در موضوع مبارزه با کروناست. بنیاد مستضعفان تا امروز حدود ۱۶۰۰ میلیارد تومان در موضوع مبارزه با کرونا هزینه کرده است. بخشهای زیادی خرج اقشار مستضعفان و محروم شده، بخشی در موضوع تسهیلات و کارآفرینی و اشتغال صرف شده است. اقشار آسیب دیده شناسایی شدند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.