وزیر آموزش و پرورش در مراسم نمادین نواخته شدن زنگ انقلاب
طرح شهاب را با جدیت ادامه می دهیم
رکنا: وزیر آموزش و پرورش گفت: بودجه طرح شهاب حذف نشده است و همچنان طرح شهاب را در دستورکار خواهیم داشت. طرح شهاب یکی از مترقیترین روشهای شناسایی استعدادهاست و با قدرت و جدیت در آینده ادامه خواهد یافت.
سیدمحمد بطحایی در حاشیه مراسم نواخته شدن زنگ انقلاب اسلامی که در مدرسه رفاه برگزار شد با اشاره به رشد برخی شاخصهای آموزشی از سال ۵۷ تاکنون گفت: رشد خوبی در شاخصهای آموزشی اتفاق افتاده است اما نیازمند همفکری و یاری سایر نهادها هستیم و باید با سرعت بیشتری حرکت کنیم. در راستای اجرای سند تحول و ارتقای شایستگیهای نیروی انسانی اقدامات خوبی صورت گرفته است. در بودجه سال ۹۸ نیز با مساعدت نمایندگان مجلس در حوزه طرحهای عمرانی و فضا و تجهیزات اتفاقات خوبی افتاده است. امیدواریم در سال آینده با وجود مضایق اعتباری بتوانیم گامهای مؤثری برداریم.
وی درباره مشکل استخدام رسمی آزمایشی دانشجو معلمان ورودی سال ۹۷ نیز گفت: یک اختلاف برداشت حقوقی از اسناد بالادستی وجود دارد. برای امسال مشکل حل شده و برای سالهای آینده نیز مذاکرات در حال انجام است و امیدوارم این مسأله حل شود و کسانی که میخواهند وارد آموزش و پرورش شوند نگران این موضوع نباشند. تمام تلاش خود را خواهیم کرد که احکام همان رسمی آزمایشی باشد.
وزیر آموزش و پرورش درباره توزیع شیر در مدارس اظهار کرد: برای امسال هنوز ابلاغ اعتبار داده نشده است، تا زمانی که تخصیص داده نشود نمیتوانیم آن را اجرا کنیم و قراردادهایی را با شرکتها منعقد کنیم. البته دولت مصمم است و امیدواریم با تخصیص خزانه بتوانیم در روزهای باقی مانده به پایان سال اعتبارات را دریافت و حداقل دو سه وعده شیر را توزیع کنیم. بطحایی درباره لغو حکم مدیر یک روز منصوب شده بابل اظهار کرد: برای انتصاب مدیران یک رویه داریم متأسفانه رویهای که باید طی میشد طی نشده بود و برای بار دوم بود که این اتفاق در آن استان میافتاد. باید حتماً این رویه اداری طی میشد. بعد از طی مراحل اداری تصمیمگیری خواهد شد. اتفاقاً یکی از نشانههای استقلال آموزش و پرورش است. وی افزود: آموزش و پرورش دستگاهی با یک میلیون شاغل است. اگر بنا باشد رویههای طراحی شده طی شود و مجوزهایی که باید گرفته شود گرفته نشود، نمیتوان امور را پیش برد. این اتفاق و برخورد فقط برای استان مازندران نبود و در استان دیگری هم رخ داده بود و دقیقاً برای کاهش دخالتهای بیرونی است و مصر هستیم رویههای لازم طبق پیشبینیها رعایت شود.
وزیر آموزش و پرورش درباره ایرادات کتابهای درسی نیز گفت: تا پایه دوازدهم کتاب ها مشمول تغییر شدهاند و تا ۱۴۰۰ تغییر نمیکنند، اما به این معنا نیست که اگر اشکالی وجود داشت به آن بیتوجه باشیم. نظراتی که از سوی معلمان به سازمان پژوهش منعکس میشود در گروههای مختلف مورد بررسی قرار میگیرد. مواردی وجود دارد که نظرات معلم وارد نیست یا اشکال در حدی نیست که نیاز به تغییر داشته باشد. از همکارانم درخواست میکنم حتماً نقایص کتاب های درسی را منعکس کنند و ناامید نباشند که مورد توجه قرار نمیگیرد. حتماً بررسی میشود.
بطحایی با اشاره به ضرورت آموزش و ارتقای سواد فرهنگی به دانشآموزان در مدرسه عنوان کرد: باید در مدرسه تفکر نقاد و روشهای پرورش خلاقیت بسرعت اشاعه یابد. مدرسه امروز مدرسهای نیست که با یک دستورالعمل ابلاغی بسته بتواند حرکت کند.
وی افزود: به لطف خداوند و با همت مردم قهرمان وارد دهه ۵۰ پیروزی انقلاب شدیم. امروز بیش از ۱۴.۵ میلیون دانشآموز داریم در حالی که شمار دانشآموزان در سال ۵۷ حدود ۸ میلیون بود. سرانه فضای آموزشی در سال ۵۷ حدود ۱.۴۴ متر مربع بود در حالی که امروز این سرانه ۵.۱۸ متر مربع است. البته هنوز با نقطه مطلوب که ۸ متر مربع است فاصله داریم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه امروز ۶۵ هزار مدرسه به شبکه ارتباطات متصل است اظهار کرد: در سال ۵۷ حدود ۳۸.2 درصد دانشآموزان ما دختر بودند که امروز به بیش از ۴۸ درصد رسیده است. از حیث برابری دستیابی به فرصتهای آموزشی جزو کشورهای موفق به شمار میرویم. در سال ۵۷ جمعاً ۸۳۰۰ دانشآموز با نیازهای ویژه تحت پوشش بودند، اما امروز ۱۵۳ هزار دانشآموز با نیازهای ویژه تحت پوشش قرار گرفتهاند و اینها از مهمترین شاخصهای کمی توسعه آموزش و پرورش است. وی با بیان اینکه در سال ۵۷ فقط ۲۰ درصد نوآموزان به پیش دبستانی میرفتند اما امروز شمار نوآموزان پیش دبستانی به بیش از ۷۰ درصد رسیده است گفت: کمتر کشوری در منطقه توانسته ۷۰ درصد نوآموزان خود را تحت پوشش پیش دبستانی ببرد.
وزیر آموزش و پرورش افزود: نرخ گذر از ابتدایی به متوسطه اول از ۷۴ درصد در سال ۵۷، امروز به نزدیک ۹۷ درصد رسیده است. در سال ۵۷ تنها ۱.۲درصد معلمان مدرک لیسانس و بالاتر داشتند که امروز به ۸۰ درصد رسیده است. همه این عددها نشان دهنده آن است که در حوزه کمی رشد قابل توجهی داشتهایم. اما همچنان راه نرفته بسیاری وجود دارد و باید بویژه در استقرارعدالت آموزشی در جنبههای کیفی تلاش بیشتری داشته باشیم.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید
هدی هاشمی
ارسال نظر