جهانپور: برگزاری لیگ فوتبال در اولویت نیست

به گزارش گروه ورزشی رکنا، علی‌رغم همه نویدهای مسئولان فوتبالی درباره شروع لیگ فوتبال، کیانوش جهانپور رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت و سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا، همچنان شرایط را برای شروع ورزش‌های تیمی مهیا نمی‌داند. او همچنان تأکید دارد که ورزش‌های تیمی برای ستاد ملی مبارزه با کرونا در اولویت نیستند و توصیه‌ای برای برگزاری‌شان نمی‌شود.

کیانوش جهانپور با اشاره به جلساتی که پنجشنبه‌ها برای تصمیم‌گیری در این رابطه برگزار می‌شود و جلسه‌ای که روز دوشنبه قرار است برگزار شود، اولویت‌بندی درباره شروع فعالیت رشته‌های ورزشی را اینطور توضیح می‌دهد: «اگر تصمیمی درباره شروع مسابقات ورزشی گرفته شود، این تصمیم مربوط به رشته‌های انفرادی است. بابت شروع مسابقات رشته‌های تیمی هنوز مطمئن نیستیم. اگر هم قرار به برگزاری ورزش‌های تیمی شود، بدون شک این ورزش‌ها بدون حضور تماشاگران برگزار خواهد شد. هیچ تاریخی اما هنوز مشخص نشده است.»


مصاحبه‌های قبلی در این رابطه از بهبود شرایط و فراهم شدن برگزاری مسابقات بعد از تاریخ ۱۷ خرداد خبر می‌داد. حالا این سؤال مطرح می‌شود که با توجه به روند شیوع ویروس در کشور، آیا احتمال صدور مجوز برای آغاز لیگ بعد از این تاریخ وجود دارد؟

 


جهانپور با تأکید بر روند نزولی شیوع بیماری اما همچنان تصمیم‌گیری در این رابطه را زود می‌داند: «مرگ و میر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در حال کاهش است. مرگ و میر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در حال حاضر از حوادث ترافیکی کمتر شده است. در اپیدمی‌های ویروسی روند بهبود با توجه به کاهش میزان مرگ و میر اندازه‌گیری می‌شود. در حال حاضر نسبت به سه ماه گذشته، درصد درمان‌های سرپایی بیماران با درصد مرگ و میر کاملاً برعکس شده و الان بیشتر مبتلایان درمان می‌شوند. این موضوع یا به خاطر تغییر رفتار ویروس است یا مراقبت‌ها بهتر بوده است.

مرگ و میر دارد یک چهارم یا یک پنجم قبل می‌شود و اگر این روند ادامه پیدا کند، می‌توانیم بگوییم سفره این ویروس نصفه و نیمه در حال جمع شدن است. روز شنبه کمترین میزان مرگ و میر را در ۷۰ روز گذشته داشته‌ایم.»


احتمال شیوع مجدد ویروس در شهرهای مذهبی و توریستی

 


علی‌رغم همه اینها پیشنهادهایی از سوی مسئولان فوتبالی درباره برگزاری مسابقات در شهرهایی که وضعیت سفید دارند، مطرح شده‌اند. شهرهایی که تیم فوتبال دارند و وضعیت ورزشگاه آنها هم مساعد است. در همین راستا خوزستان به عنوان یکی از کاندیداها مطرح شده بود که در حال حاضر وضعیت خوزستان هم قرمز شده است. جهانپور در این رابطه می‌گوید: «خوزستان در این اپیدمی از سایر شهرها عقب بوده است و طبیعی است که روند شیوع ویروس هم در این شهر دیرتر جمع شود. زمانی که ویروس در استان‌های دیگر شیوع پیدا کرده بود، خوزستان استان خوبی بود اما حالا تازه این ویروس وارد خوزستان شده است.»



شیوع ویروس کرونا در خوزستان به نوعی فرضیه از بین رفتن آن را در گرما از بین می‌برد؟

 


جهانپور می‌گوید: «البته در این بین بحث کولر گازی مطرح شده است. چون کولرهای گازی هوای محیط را به گردش درمی‌آورد، احتمال این وجود دارد که ویروس موجود در منازل را به گردش درمی‌آورد و ریسک ابتلا را بالا می‌برد.»

او درباره شهرهایی مثل تهران، مشهد، تبریز، قائمشهر، سیرجان، بوشهر، جم، کرج، شیراز و اصفهان که می‌توانند میزبان برگزاری لیگ باشند، می‌گوید: «وضعیت تهران در بحث کرونا، نوسانی است. هر روز متفاوت است. در کل اما مدیریت شده است. تنها جایی که ویروس در آن مدیریت شده نیست، خوزستان است و تا حدی سیستان و بلوچستان. در دیگر شهرها هم شیوع ویروس فعلاً مدیریت شده است اما به عنوان مثال در شهرهای مذهبی مثل مشهد هشدار داریم. به محض اینکه صحن حرم باز شود و بحث توریستی و گردشگری مشهد به راه بیفتد، ممکن است دوباره این شهر با شیوع ویروس مواجه شود. به همین دلیل باید درباره مشهد با احتیاط پیش برویم. درباره شهرهای شمالی هم مشکل مسافرت‌های تابستانی، ممکن است شرایط این شهرها را به هم بزند.»



باید از ورزش‌های کم‌خطر شروع کنیم

 


آیا وزارت بهداشت به جلساتی که درباره برگزاری مسابقات ورزشی در میان مسئولان ورزشی برگزار می‌شود، نظارت دارد؟ ابعاد سلامت این تصمیم‌گیری‌ها را مورد توجه قرار می‌دهد. جهانپور در این رابطه می‌گوید: «خود من در این جلسات شرکت کرده‌ام و دکتر پورقریب، معاون دانشجویی دانشگاه تهران هم در این جلسات حضور دارد که خودش هم در شاخه پزشکی ورزشی فعالیت دارد. ستادی به راه افتاده به نام ستاد مقابله با کرونا در ورزش که دکتر خلیلیان دبیر این ستاد است.»

اهالی ورزش به گونه‌ای صحبت می‌کنند که گویا موافق برگزاری مسابقات هستند اما جهانپور همانطور که پیش از این هم بارها گفته‌، این بار هم می‌گوید: «لیگ و ورزش‌های گروهی در حال حاضر اولویت نیستند.»

او توضیح می‌دهد: «ما باید از کم‌خطر شروع کنیم و برسیم به پرخطر. ورزش‌های انفرادی کم‌‌خطر هستند و می‌توانید فاصله‌گذاری را رعایت کنید. در این ورزش‌ها شما می‌توانید پروتکل بدهید. در ورزش‌های جمعی یا رشته‌هایی مثل کشتی که ورزشکاران در آن سرشاخ می‌شوند، خطر ابتلا بالا می‌رود. ورزش‌هایی که نزدیک هستند، مبارزه‌های دو نفره دارند، ورزش‌های گروهی و آنها که جنگ تن به تن دارند، از دسته ورزش‌های پرخطر به حساب می‌آیند. ما اما اولویت را به ورزش‌های انفرادی داده‌ایم. بعد ورزش‌هایی با ریسک متوسط و بعد به سراغ ورزش‌های جمعی می‌آییم.

ورزش‌های جمعی ریسک دیگری را هم دارند که مربوط به حضور تماشاگران است. در این رابطه هم باید در ابتدا مسابقات بدون حضور تماشاگران باشد، باز اگر مشکلی نبود به سراغ حضور تماشاگران می‌رویم.»برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید