قوه قضاییه اعتقاد ندارد که کانون وکلا را تحت حاکمیت خود بگیرد

به گزارش رکنا به نقل از روابط عمومی قوه قضائیه ، ذبیح الله خداییان در رابطه ارتباط بین کانون وکلا و قوه قضاییه گفت: هر دو نهاد خواهان تعامل سازنده هستند تا سوء استفاده‌ای از ناحیه افراد خاصی صورت نگیرد.

این مقام قضایی با بیان اینکه برخی تصور می‌کنند حق الزحمه‌ای که به وکیل می‌دهند بخشی از آن سهم قاضی Judge و کارمند دادگستری و قضایی است درحالی که اینطور نیست، گفت: وکیل براساس قانون Law حق الزحمه خود را از اصحاب دعوا می‌گیرد منتها قوه قضاییه انتظار دارد همانطور که قوه قضاییه نظارت زیادی به قضات دارد کانون‌های وکلا نیز نظارت بیشتری به وکلا داشته باشد.

خداییان با اشاره به نقش وکلا در دستگاه قضا و در نظارت بر عملکرد قوه قضاییه گفت: اینطور نیست که با نظارت وکلا دیگر احتیاج به نظارت قوه قضاییه نباشد. هر مرجعی نیاز به کنترل‌های درونی دارد و علی‌رغم اینکه قوه قضاییه در گزینش قضات توجه بالایی دارد اما در عین حال نظارت‌های درون دستگاهی نیز دارد.

وی ادامه داد: در عین حال یکی از نظارت‌هایی که در هر دستگاهی می‌تواند وجود داشته باشد نظارت مردم است چراکه از ارتباط مسئولان با مردم اطلاعات خوبی به دست می‌آید.

وی با بیان اینکه ما قشر عظیمی از وکلا را داریم که جزو نخبگان جامعه هستند و اغلب آنها از مدارج علمی بالایی برخوردار هستند، گفت: از کانون‌های وکلا انتظار دارم در بررسی قوانین و مقررات به ما کمک کنند و چنانچه می‌بینند در زمینه‌ای خلاء قانونی و یا ابهاماتی وجود دارد می‌توانند به ما منعکس کنند.

معاون حقوقی قوه قضاییه اظهار کرد: در پیش نویس لوایح از قضات و دادگستری‌ها نظر خواهی می‌کنیم. همچنین این لوایح را برای کانون‌ها ارسال می‌کنیم و نظرات آن‌ها را جویا می‌شویم و در بررسی‌هایی نهایی آن‌ها را اعمال می‌کنیم.

خداییان درباره بازرسی‌های هنگام ورود وکلا به مجتمع‌های قضایی گفت: این موضوع بستگی به تعامل کانون‌های وکلا با روسای دادگستری دارد و می‌شود این میزان کاهش یابد همانگونه که در برخی استان‌ها این مشکل وجود ندارد و درب‌های مخصوصی برای وکلا وجود دارد. منتها دستور العملی از ناحیه حفاظت است که به آن عمل می‌شود ولی باز به دوستان گفتم اگر روسای کانون‌ها و دادگستری‌ها تعامل خوبی داشته باشند بسیاری از گله‌مندی‌ها و مشکلات رفع می‌شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.