بیانیه ایران در خصوص قطعنامه سازمان ملل درباره میانمار
رکنا: نمایندگی ایران در سازمان ملل در بیانیهای با تاکید بر اینکه از میانمار میخواهیم تا به مشکلات حل نشده طولانی و وضعیت جامعه مسلمانانش از جمله از طریق بازگرداندن حق شهروندی آنها رسیدگی کند اعلام کرد که جمهوری اسلامی با توجه به بهرهبرداری سیاسی از اهداف کمیته سوم در رای به قطعنامه این کمیته شرکت نخواهد کرد.
به گزارش گروه سیاسی رکنا، نمایندگی ایران در سازمان ملل در بیانیهای درباره کمیته سوم اجتماعی و حقوق بشر و امور فرهنگی مجمع عمومی سازمان ملل درباره میانمار اعلام کرد:
وضعیت تاسفبار بیش از نیم میلیون پناهجو که اغلب آنها را زنان و کودکان تشکیل میدهند و به دلیل بیم جان خود از خانههایشان در روهینجا ـ میانمار فرار Escape کردهاند، بسیار دردناک است. این وضعیت تاسفبرانگیز موجب تاثر عمیق مردم سراسر جهان فارغ از اعتقاد یا ملیتشان شده است. حملات ناشی از تبعیض نژادی علیه این مسلمانان منجر به مرگ افراد بسیار و تجربه تبعیض و ناامیدی شده است. آنچه مبرهن است، این است که بیرون راندن مردم از وطنشان و کوچ دادن اجباری آنها به سمت یک کشور دیگر مشکلات ریشهدار و عمیق پیرامون وضعیت آنها در میانمار را حل و فصل نمیکند.
همچنین در ادامه این بیانیه آمده است: ما کماکان از میانمار میخواهیم تا به این مشکلات حل نشده طولانی و وضعیت جامعه مسلمانانش از جمله از طریق بازگرداندن حق شهروندی آنها رسیدگی کند. این وضعیت در میانمار نشان دهنده این حقیقت است که افراطگرایی همیشه زمینه قتل Murder عامهای وحشتناکتری را فراهم کرده است.
به این ترتیب ما به وضوح از تمام گامها برای توقف خشونت، تضمین ارائه کمکهای بشر دوستانه و فراهم کردن امکان بازگشت امن و داوطلبانه افرادی که مجبور به ترک خانههایشان شدهاند، حمایت میکنیم. ما همچنین به طور کامل از یک راهحل صلحآمیز و پایدار برای این وضعیت در ایالت راخین (در میانمار) پشتیبانی میکنیم. در این میان ما سخاوت دولت و مردم بنگلادش برای ارائه پناهگاه و حمایت از این شمار زیاد پناهجویان را به رسمیت شناخته و آن را ستایش میکنیم.
جدا از جدیت شرایط موجود در میانمار، ایران که خود هدف قطعنامههایی از کانال کمیته سوم بوده است، همچنان به این موضع پیشین خود پایبند است که ادامه سوء استفاده از این کمیته برای نیل به اهداف سیاسی آن را از اینکه جایگاهی برای احقاق حقوق بشر یا محلی برای رسیدگی به نقض این حقوق باشد، دور کرده است. در همین راستا، جمهوری اسلامی ایران در اقدام مربوط به قطعنامه L.48/72 شرکت نخواهد کرد.
نام جمهوری اسلامی ایران در میان ٣٧ کشوری که در رایگیری قطعنامهای در مجمع عمومی سازمان ملل درباره میانمار غایب بودند، به چشم میخورد. قطعنامهای که در آن مجمع عمومی از میانمار خواسته است تا به اقدامات نظامی علیه مسلمانان روهینگیا پایان دهد، اجازه دسترسی به نیروهای امدادی را بدهد و خواستار بازگشت آوارگان روهینگیا و اعطای حقوق شهروندی برای آنان شده است.
تهران اساسا مخالف صدور قطعنامههای کشوری (علیه یک کشور) از کانال کمیته سوم است. جمهوری اسلامی ایران در متن ارائه شده برای قطعنامه این کمیته درباره میانمار ملاحظههای خود درباره صدور چنین قطعنامههایی و البته موضع جمهوری اسلامی ایران در برابر ظلم روا شده به مسلمانان روهینگیا را توضیح داده است.
غیبت ایران در جلسه رایگیری مجمع عمومی در حالی خبرساز شده است که جمهوری اسلامی بهخصوص محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در چند ماه گذشته از تشدید بحران انسانی در میانمار و آواره شدن مسلمانان روهینگیا تلاشهای گستردهای را برای پایان دادن به این فاجعه انسانی از کانالهای مختلف آغاز کرده است. با این وجود غیبت ایران در جلسه رایگیری مجمع عمومی ریشه در انتقاد ساختاری دارد که تهران همواره در این سالها نسبت به تدوین قطعنامههای کمیته سوم داشته است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر