ماجرای تن ماهی ارزانقیمت چیست؟
رکنا: مهدی مقدسی، کارشناس دفتر نظارت و بازرسی سازمان صمت درباره کنسروهای ماهی ارزانقیمت، گفته است: طبق بررسیهای مقدماتی، در فروش این کنسروها که تولید آنها در ۱۰ کارخانه مختلف واقع در شهرستان بندرعباس و بندرامیرآباد صورت گرفته است، مشخص شد که کمفروشی، تخفیف کاذب و گرانفروشی اتفاق افتاده است.
پس از افزایش نرخ ارز و با افزایش تقاضا از کشورهای همسایه و افزایش قیمت قوطی کنسرو، به یک باره قیمت تن ماهی افزایش سهبرابری را تجربه کرد و پس از گذشت دو سال تاکنون روند نزولی پیدا نکرده است. با این حال برخی کنسروهای ماهی از برندهای گمنام که قیمت ۱۴ تا ۱۶ هزار تومان روی آنها درج شده با تخفیف ۵۰ درصدی به فروش میرسند.
احتمالا در محل زندگی شما هم وانتیهایی که کنار خیابان کنسرو ماهی با برندهای ناشناس را با نصف قیمت درج شده روی بسته و حتی یکسوم قیمت به فروش میرسانند حضور دارند، البته برخی فروشگاهها و عمده فروشیها هم با تبلیغات و تخفیف بیشتر، برای فروش بالاتر کنسرو ماهیهای ناشناس تلاش میکنند.
وانتیها و برخی فروشگاهها، کنسرو ماهیهای ۱۸۰ گرمی را بین ۶ تا ۷۵۰۰ تومان به فروش میرسانند، این در شرایطی است که قیمت کنسرو ماهی با برند معتبر در بازار بین ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۱۸ هزار تومان است و حداکثر با تخفیف ۱۰ درصدی به فروش میرسند که با مبلغی مابین ۱۱ هزار و ۲۵۰ تا ۱۶ هزار تومان در سبد مصرف کننده قرار میگیرد.
البته برخی عمدهفروشیها، کنسرو ماهیهایی را که عمدتاً برندهای ناشناس هستند به صورت عمده به قیمت ۴۵۰۰ تا ۵۵۰۰ تومان به فروش میرسانند تا میزان فروش خود را افزایش دهند. تخفیف بالای این کنسروها باعث شده مشتریان با این سوال روبهرو شوند که آیا کنسرو ماهیها سالم هستند و علت این تخفیف بالا چیست؟
پاسخ وزارت صنعت، معدن و تجارت به ارزانفروشی کنسرو ماهیها
مهدی مقدسی، کارشناس دفتر نظارت و بازرسی سازمان صمت درباره کنسروماهیهای ارزانقیمت گفته است: "طبق بررسیهای مقدماتی، در فروش این کنسروها که تولید آنها در ۱۰ کارخانه مختلف واقع در شهرستان بندرعباس و بندرامیرآباد صورت گرفته است، مشخص شد که کمفروشی، تخفیف کاذب و گرانفروشی اتفاق افتاده است. "
وی ادامه داد: "در حالی که باید وزن محتوای خالص کنسرو، به گواه عددی که روی جعبه درج شده، ۱۸۰ گرم باشد، کل وزن هر کنسرو با ظرف ۱۶۰ گرم بود. ضمن این که وقتی محصولی با قیمت ۴۵۰۰ تومان به فروش میرسد، نشاندهنده این است که قیمت تمام شده تولید این کنسرو برای کارخانه همین بوده و قیمت ۱۱ یا ۱۴ هزارتومانِ درج شده، غیرواقعی است. "
مقدسی افزود: "این میتواند یک شگرد تبلیغاتی باشد که یک قیمت غیرواقعی روی یک کالا درج شود، اما در فروش، اصطلاحا این قیمت را بشکنند و به دلیل یک تخفیف دروغین، مشتری را فریب دهند."
این کارشناس دفتر نظارت و بازرسی سازمان صمت اذعان داشت: "ما پیگیریهایی از طریق سازمان صمت و سازمان حمایت از حقوق مصرفکننده استان مربوطه، برای آزمایش روی محتوای کنسرو و کشف دلایل عرضه این محصولات با چنین قیمتهایی را شروع کردهایم و این استعلامها و نامهنگاریها برای برخورد قاطع با تولیدکنندگان این کنسروها همچنان ادامه دارد."برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر