با التهاب مفاصل آشنا شوید
رکنا: آرتریت یا التهاب مفصلی ناشی از کاهش میزان طبیعی غضروف در مفاصل بدن است که افزایش سن یکی از مهمترین علل آن است.
به گزارش رکنا، آرتریت یا التهاب مفصل نوعی بیماری است که میتواند بر روی یک یا چند مفصل تأثیر بگذارد.در علم پزشکی ۱۰۰ نوع مختلف از آرتریت شناخته شده است که دو نوع رایج آن استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید است.
علائم این بیماری بیشتر در گذر زمان بروز پیدا میکند و بیشتر در میان بزرگسالان بالای ۶۵ سال شایع است، البته زنان و همچنین افرادی که دارای اضافه وزن هستند بیشتر در معرض آرتریت هستند.
نشانههای آرتریت چیست؟
درد، سفتی و تورم مفاصل شایعترین علائم این بیماری است. معمولاً مبتلایان به این بیماری دامنه حرکتیشان کاهش پیدا کرده و قرمزی اطراف مفاصل را تجربه میکنند.
از دیگر نشانههای آرتریت میتوان به دردناک شدن مفاصل، کمردرد، کمخونی، تب خفیف و خستگی شدید اشاره کرد.
علل ابتلا به آرتریت چیست؟
انواع مختلف این بیماری باعث شده تا زمینههای بروز آن نیز متنوع شود. بهعنوان نمونه ابتلا به استئوآرتریت ژنتیکی است و یا آرتریت روماتوئید تحت تأثیر اختلال در سیستم ایمنی بدن ناشی میشود ولی بهطورکلی کاهش میزان طبیعی غضروف در اتصالات بدن و سائیدگی در آنها باعث بروز آرتریت میشود.
آرتریت (التهاب مفاصل) چگونه درمان میشود؟
هدف اصلی از درمان در بیماری التهاب مفاصل از یکسو کاهش میزان درد بیمار و از سوی دیگر جلوگیری از آسیب بیشتر به مفاصل است.
معمولاً پزشکان برای درمان این بیماری از ترکیبی از روشها و داروها استفاده میکنند که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و سالسیلاتها برای کنترل درد و التهاب مؤثر است.
پردنیزون یا کورتیزون برای کاهش التهابات ناشی از آسیب سیستم دفاعی بدن مؤثر است.
در کنار داروهای تسکیندهنده، پزشکان فیزیوتراپی نیز پیشنهاد میکنند. البته در موارد حاد و پیشرفته این بیماری ممکن است بیمار تحت عمل جراحی نیز قرار گیرد که بیشتر برای جایگزینی مفاصل با نوع مصنوعی آن بهویژه در قسمت لگن و زانو انجام میشود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر