محصولات ضد عرق سرطان زا هستند؟
رکنا: برخی محققان اعتقاد دارند که استفاده مداوم و روزانه از محصولات ضد تعریق با پایه آلومینیوم و پارابن، به دلیل اثرات شبه استروژنی، قابلیت افزایش بروز سرطان پستان در افراد را ایجاد می کند.
به گزارش رکنا، دکتر محمد بقایی، داروساز، پژوهشگر کازمتیک و مشاور اداره کل فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو ترتیب داده و از او پرسیدیم که آیا استفاده از محصولات ضد عرق (مام و اسپری) ریسک ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد؟
تمایل روزافزون به استفاده از محصولات ضد عرق
دکتر بقایی در مقدمه بحث خود گفت: افزایش توجه جهانی به بوی بد بدن و تمایل روزافزون به برطرف نمودن آن از یک سوی و شناخت عوامل ایجاد کننده این بو و مکانیسم عمل آن ها از سوی دیگر، سبب شده است تا تلاش های گسترده ی جدیدی در راستای ارائه ی راه حل های مؤثرتر در این زمینه و در جهت جایگزینی مواد مؤثره قدیمی موجود در بازار صورت پذیرد.
او اضافه کرد: تنها در سه سال گذشته بیش از ٥٦ هزار محصول جدید آن هم تنها در دسته ی محصولاتی همانند صابون، شوینده های بدن و شاور ژل، به بازارهای رسمی و با قابلیت ثبت و رصد دنیا ارائه شده است .
محصولات ضد عرق سرطان زا هستند؟
وی در خصوص دلیل ایجاد بوی بد بدن هم گفت: افزایش تعریق، چاقی، بیماری های خاص، مصرف بالای غذاهای ادویه دار و تند، باعث می شود بوی بد در بدن افراد ایجاد شود، اما به هر حال عامل اصلی ایجاد این بوی نامطبوع، تجزیه عرق آپوکرین ما توسط میکروارگانیسم هاست.
همچنین بقایی خاطرنشان کرد: برای رفع مشکل بوی بد زیر بغل و تعریق نوجوانان و بزرگسالان محصولات متنوعی وجود دارد که به دو گروه اصلی دئودورانت ها یا بو برها و فرآورده های ضد تعریق تقسیم بندی می شوند.
وی در ادامه به بهداشت نیوز گفت: در برخی اخبار و گزارشات می خوانیم یا می شنویم که محصولات ضد عرق یا دئودورانت ها حاوی مواد خطرناکی هستند که می توانند از طریق پوست جذب بدن شده و سبب بروز سرطان پستان شوند.
خطر استفاده مداوم و روزانه از محصولات ضد عرق با پایه ی آلومینیویم و پارابن!
این پژوهشگر کازمتیک به ارائه ی نتایج یک پژوهش علمی هم پرداخت: در سال 2006 در مطالعه ای استفاده از محصولات ضد عرق و فاکتورهای دیگر به طور همزمان در 54 خانم دارای سرطان پستان و 50 خانم بدون سرطان مورد بررسی قرار گرفت و نتایج حاصله نشان داد هیچ ارتباطی بین استفاده از فرآورده های ضد عرق و ریسک سرطان پستان وجود ندارد.
او در اینباره افزود: البته ناگفته نماند موادی با پایه آلومینیوم و پارابن در برخی محصولات ضد عرق به کار می رود که سبب انسداد موقت داکت های عرقی زیر بغل شده و نتیجه آن توقف تعریق و انتشار آن در سطح پوست است.
مشاور اداره کل فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: برخی محققین هم اعتقاد دارند که استفاده مداوم و روزانه از این محصولات با پایه ی آلومینیوم و پارابن به دلیل اثرات شبه استروژنی، قابلیت افزایش بروز سرطان پستان در افراد را ایجاد می کند.
وی تأکید کرد: هنوز به طور قطعی مشخص نشده که آیا مصرف محصولات ضد عرق با پایه آلومینیومی و پارابن در بافت پستانی تجمع یافته است یا نه، پس به همین علت نیاز به تحقیقات وسیع و دقیق تری در این حوزه وجود دارد.
سازمان غذا و دارو دستورالعملی برای منع مصرف صادر نکرده
دکتر محمد بقایی در راستای این بحث بیان کرد: مطمئنا تنها مرجع تشخیص و تعیین مصرف، میزان و نحوه مصرف یا عدم مصرف مواد، سازمان های رگولاتور و ناظر قانونی یا به عبارتی همان سازمان های غذا و داروی کشورها هستند.
مشاور اداره کل فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در آخر هم به بهداشت نیوز گفت: وظیفه ی مذکور ذر کشور ما بر عهده ی سازمان غذا و دارو و به نیابت از آن، اداره کل فرآورده های آرایشی و بهداشتی این سازمان است و تا زمانی که دستورالعملی در رابطه با مصرف یا ممنوعیت مصرف از سوی این نهاد صادر نشده، نمی توان در مورد ماده یا محصولی اظهار نظر قطعی نمود .برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر