بیمه سلامت دندان با راهکارهای خانگی
رکنا: سلامت لثه و دندان از اهمیت وافری برخوردار است. اگر دوست دارید لثه و دندان های سالمی داسته باشید این مطلب را بخوانید.
ویتامین C از اهمیت ویژهای برای سلامت کلی بافت ظریف لثه برخوردار است، زیرا این ویتامین از تخریب کلاژن جلوگیری میکند. بدون کلاژن، لثهها هر چه بیشتر تضعیف شده و از این رو، مستعد ابتلا به بیماری پریودنتال میشوند.
همه ما از اهمیت مراقبت از دهان و دندان آگاه هستیم و البته مراقبت جامع از این قسمت بدن به اقداماتی فراتر از مسواک زدن و استفاده از نخ دندان بستگی دارد. با استفاده از درمانهای جایگزین مانند راه حلهای خانگی، از قبیل دهانشویههای گیاهی، اقدامات بسیاری را میتوان در راستای حصول اطمینان از سلامت دهان و دندان و بهرهمندی از لبخندی زیبا مد نظر قرار داد. در این میان، نباید ویژگیهای پالایش قدرتمند مواد غذایی را نادیده گرفت. در ادامه با برخی از بهترین مواد غذایی که میتوانند سلامت دندانها و لثهها را بهبود ببخشند بیشتر آشنا میشویم.
چای سبز
چای سبز حاوی ترکیبات پیچیدهای به نام کاتچینها است که میتوانند با التهاب مقابله کرده و عفونتهای باکتریایی را کنترل کنند. به عنوان مثال، نتایج یک پژوهش در ژاپن نشان داد، مردانی که به طور منظم چای سبز مینوشند، در مقایسه با افرادی که به ندرت چای مینوشند، کمتر به بیماریهای لثه مبتلا میشوند. مطالعهای دیگر که توسط پژوهشگران ژاپنی انجام شد نیز نشان داد، هم برای مردان و هم زنان نوشیدن یک فنجان چای سبز یا بیشتر در روز با کاهش احتمال از دست دادن دندان در ادامه زندگی مرتبط بوده است. آن چه ما در حال حاضر میدانیم این است که مصرف چای سبز برای سلامت دهان و دندان مفید است.
توت فرنگی و کیوی
ویتامین C از اهمیت ویژهای برای سلامت کلی بافت ظریف لثه برخوردار است، زیرا این ویتامین از تخریب کلاژن جلوگیری میکند. بدون کلاژن، لثهها هر چه بیشتر تضعیف شده و از این رو، مستعد ابتلا به بیماری پریودنتال میشوند. ویژگی قابضیت این میوهها نیز ممکن است به معکوس کردن تغییر رنگ ناشی از مصرف منظم نوشیدنیهایی مانند قهوه کمک کند. با این وجود، میوههای خانواده مرکبات میتوانند سایش مینای دندان را موجب شوند و پس از مصرف آنها باید آب فراوان بنوشید.
مغزهای خوراکی و دانهها
مغزهای خوراکی و دانهها منبع خوبی برای پروتئین گیاهی هستند و از محتوای ریزمغذیهای مفید برای دندان مانند فسفر، منیزیم، پتاسیم، روی و از همه مهمتر کلسیم بهره میبرند. کلسیم برای شکل گیری استخوانها و دندانهای قوی ضروری است و کلسیم غذایی ممکن است به رمینرالیزاسیون (معدنی شدن مجدد) دندان منجر شود. از جمله مغزهای خوراکی سرشار از کلسیم میتوان به بادام و آجیل برزیلی اشاره کرد. دانههای کنجد نیز از محتوای کلسیم بالا برخوردار هستند.
پیاز
پیاز، به ویژه اگر به صورت خام مصرف شود، به واسطه ترکیبات گوگردی ضد میکروبی خود قدرت مبارزه با باکتریها را افزایش میدهد. پیاز خام را میتوانید در ساندویچها یا سالادها استفاده کنید. با این وجود، اگر معده شما سازگاری چندانی با پیاز خام ندارد، مصرف پیاز پخته نیز بهتر از آن است که اصلا پیاز مصرف نکنید.
سیب، کرفس و دیگر مواد غذایی کم اسید و پر فیبر
سیب و کرفس اغلب به عنوان مواد شوینده دندان نیز ارجاع میشوند. این مواد غذایی از محتوای آب بالایی سود میبرند و با تحریک ترشح بزاق به کنترل باکتریهای دهان کمک میکنند. همچنین، سیب و کرفس که از محتوای فیبر بالا سود میبرند دارای اثر لایه برداری و پاک کننده هستند و میتوانند به پاکسازی سطح دندان کمک کنند. جویدن این قبیل مواد غذایی به از بین بردن پلاکهای دندانی که به تازگی شکل گرفته اند کمک میکند و از تشکیل دائمی آنها جلوگیری میکند.
قارچ شیتاکه
قارچ شیتاکه حاوی لنتینان، قندی طبیعی که ممکن است به پیشگیری از التهاب لثه کمک کند، است. التهاب لثه که به واسطه قرمزی، تورم و احتمالا خونریزی توصیف میشود، اغلب به واسطه تجمع بیوفیلم باکتریایی شکل میگیرد. مطالعات جدید نشان داده اند که ترکیبات ضد باکتری مانند لنتینان به طور ویژه این میکروبهای شکل دهنده بیوفیلم را هدف قرار میدهند. در حقیقت، آنها به اندازهای دقیق هستند که باکتریهایی که موجب پوسیدگی دندان میشوند را از بین میبرند و به باکتریهای غیر مضر کاری ندارند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر