سی و چهارمین نشست معاونین پژوهش و فناوری دانشگاه های بزرگ و برتر کشور در اصفهان برگزار شد
رکنا: سی و چهارمین نشست معاونین پژوهش و فناوری دانشگاه های بزرگ و برتر کشور، صبح دیروز با حضور معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونین و مدیران پژوهشی این دانشگاه ها، به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.
به گزارش رکنا، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه این گردهمایی با تاکید بر برگزاری مستمر و منظم جلسات معاونین پژوهش و فناوری دانشگاه بزرگ و برتر کشور به آثار مثبت این نشست ها در این حوزه اشاره کرد و گفت: معاونین پژوهش و فناوری دانشگاه های بزرگ و برتر کشور با حضور در این جلسات برنامه های خود را با یکدیگر هماهنگ می نمایند و تصمیمگیریهای مهمی نیز در این حوزه صورت می گیرد.
دکتر مسعود برومند، بررسی چالش های گوناگون حوزه فناوری و پاسخگویی به نیازهای مختلف در رابطه با توسعه آن را از مهمترین موضوعات مطرحشده در این نشست عنوان کرد و افزود: با استفاده از مکانیزم های مشخص از فنآوران و نوآوران کشور در رابطه با موضوع تجاری سازی پشتیبانی می گردد.
وی با اشاره به کمبود بودجه پژوهشی دانشگاهها و لزوم ایفای نقش دانشگاه ها در توسعه علمی ، فناوری و نوآوری، گفت: در این خصوص نشست های مشترکی میان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان برنامه و بودجه برگزار شده تا برای رفع این مشکل اقدامات لازم صورت پذیرد.
دکتر برومند با بیان این که به طور معمول 15 تا 20 درصد بودجه دانشگاهها باید به حوزههای پژوهشی اختصاص یابد، افزود: بودجه پژوهشی کشور که دانشگاهها نیز بخشی از آن محسوب میشوند باید به حدود یک و نیم درصد تولید ناخالص ملی برسد که در حال حاضر این رقم کمتر از نصف این مقدار است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با تاکید بر پشتیبانی از پارکهای علم و فناوری توسط وزارت علوم و اولویت قائل شدن دانشگاهها برای حوزه فناوری و توسعه آن گفت: در نقاط گوناگون کشور پارکهای علم و فناوری ذیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شکل گرفته اند که در سال جاری بالاترین نرخ رشد بودجه در کشور مربوط به این پارک ها است.
وی با اشاره به بهبود میزان مشارکت صنایع و دانشگاهها نسبت به گذشته، گفت: بحث اصلی امروز این است که چگونه میتوانیم ارتباطات و تعاملات خودمان را با بخش مختلف جامعه و صنعت افزایش دهیم تا دانشگاه ها از منابع آنها در راستای نیازهای فنآورانه استفاده نمایند.
دکتر برومند با تاکید بر فعال بودن کنسرسیوم دانشگاههای بزرگ در حوزه محیط زیست، تصریح کرد: این شکل همکاری با وزارتخانههای مختلف مانند وزارت صنایع، وزارت نفت و وزارت نیرو شکل منسجمی گرفته و برنامهریزیهای مناسبی نیز برای آینده صورت گرفته است.
وی همچنین با تاکید بر جایگاه بالای ایران در توسعه علمی جهانی؛ گفت: یکی از راهبردهای اساسی که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این خصوص دارد، حضور و مشارکت دانشمندان ایرانی در پژوهش های علمی بزرگ همچون مرکز پژوهش های هسته ای اروپا (CERN) است.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در این نشست، با بیان اهداف کلان برنامه تحول این دانشگاه در افق ده ساله، گفت: تبلیغات، اطلاع رسانی و شبکه سازی، افزایش فعالیت های آموزشی بین المللی و جذب دانشجویان خارجی، ارتقا دانشگاه در شاخص های مربوط به رتبه بندی های بین المللی، جذب اعتبارات بین المللی از طریق گسترش فعالیت های آموزشی و پژوهشی مشترک و گسترش همکاری های بین المللی در حوزه انتقال فناوری از جمله مهمترین پروژه های پیش روی این دانشگاه در حوزه پژوهش و فناوری است.
دکتر سید مهدی ابطحی، قبول ظرفیت کافی دانشگاه برای حل مسائل گوناگون از طرف صنایع را یکی از مهمترین موضوعات حال حاضر برای جلب اعتماد صنعت و دانشگاه نسبت به یکدیگر دانست و افزود: با توجه به ظرفیت بسیار بالای دانشگاه در بخش های گوناگون، اگر صنعت مسائلش را مطرح کند به پاسخهای خوبی خواهد رسید که مشکلات را اساساً حل خواهد کرد.
وی بررسی موضوع "پویش دانشبنیان برای حل مسائل صنعت و حمایت از تولید داخلی" را یکی از مهمترین موضوعات سی و چهارمین نشست معاونین پژوهش و فناوری دانشگاه های بزرگ و برتر کشور عنوان کرد و گفت: وظیفه دانشگاه در شرایط تحریمی این است که به صنعت کمک کند و دانشگاه نیز همین مسیر را ادامه خواهد داد.
گفتنی است سی و چهارمین نشست معاونین پژوهش و فناوری دانشگاه بزرگ و برتر کشور، با حضور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، مدیران و مشاوران این وزارتخانه و معاونین پژوهش و فناوری دانشگاه های صنعتی اصفهان، تهران، علم و صنعت ایران، علامه طباطبایی، خواجه نصیرالدین طوسی، شهید بهشتی، تبریز، اصفهان، فردوسی مشهد، تربیت مدرس، صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف و شیراز در مجتمع آموزشی و فرهنگی اردیبهشت دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر