تغییری در قیمت مرغ تا نیمه شهریور نخواهیم داشت

به گزارش رکنا ، چهار آیین گفت: پیش بینی می‌شود که قیمت مرغ تا ۱۵ شهریور در همین حد باشد یا حداکثر با تلورانس ۵ درصدی در بازار روبرو شود.

برومند چهار آیین عضو هیات مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی اظهار کرد: هم اکنون متوسط هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۰ هزار و ۲۰۰ تا ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ۱۴ هزار و ۵۰۰ تا ۱۵ هزار تومان است.

او افزود: با توجه به شرایط فعلی تولید قیمت تمام شده هر کیلو مرغ زنده با احتساب ۱۰ درصد سود کاملا منطقی است.

چهار آیین ادامه داد: با توجه به شرایط کنونی عرضه و تقاضا پیش بینی می‌شود که قیمت مرغ تا ۱۵ شهریور در همین حد باشد یا حداکثر با تلورانس ۵ درصدی در بازار روبرو شود.

این مقام مسئول در واکنش به مباحث مطرح شده پیرامون آنکه مرغداران عامل گرانی مرغ در بازار هستند بیان کرد: با توجه به گذشته ۶۰ سال از عمر صنعت مرغداری و رقابتی بودن این صنعت مرغدار هیچ گاه تعیین کننده قیمت نبوده و همواره عرضه و تقاضا تعیین کننده اصلی قیمت در بازار به شمار می‌رود از این رو ادعا‌های مطرح شده پیرامون آنکه مرغداران عامل گرانی مرغ در بازار هستند شایعه‌ای بیش نیست.

به گفته او هر از گاهی برخی افراد سود جو برای پوشاندن تخلف‌های صنفی خود با آدرس اشتباه و فرار رو به جلو مرغداران گوشتی را عامل اصلی گرانی می‌دانند.

این مقام مسئول فروش مرغ یک ریال بالاتر از ۱۵ هزار تومان را اجهاف در حق مصرف کننده دانست و گفت: بر این اساس دستگاه‌های نظارتی با اعمال نظرات بیشتر باید از سودجویی مغازه‌داران جلوگیری کنند.

عضو هیات مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه کمبود عرضه در بسیاری از نقاط ملموس است بیان کرد: با توجه به گرمای بیش از حد، ازدیاد تلفات، پایین بودن کیفیت نهاده‌های دامی، در دسترس نبودن واکسن کیفی، مداخله دولت در امر قیمت گذاری، کاهش جوجه ریزی و کشش تقاضا در فصل تابستان و ارزان بودن مرغ نسبت به سایر اقلام پروتئینی باعث شد تا هرضه محصول دستخوش تغییر و تحولاتی قرار گیرد.

این فعال بخش خصوصی با اشاره به اینکه در گذشته عمده کنجاله سویا و ذرت مورد نیاز صنعت طیور از برزیل وارد می‌شد گفت: این در حالی است که هم اکنون مقدار زیادی از کنجاله سویا و ذرت از هند و اکراین وارد و در استان‌ها توزیع شده که نسبت به مشابه برزیلی خود کیفیت مطلوبی ندارد.

چهار آیین درباره واردات نهاده دامی از هند و اوکراین گفت: سال گذشته به سبب تشدید تحریم‌ها دولت نگران کمبود در زمینه نهاده‌های دامی بود که به همین دلیل از نقاط مختلف جهان اقدام به واردات کرد که البته این اقدام به جای خود در خور تقدیر است، اما نباید پیامد‌های آن را بر فرآیند تولید نادیده گرفت.

او از تعادل نسبی قیمت نهاده‌ه‌ای دامی نسبت به گذشته در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون هر کیلو ذرت با نرخ ۱۵۰۰ و کنجاله سویا ۲۷۰۰ تومان در بازار عرضه می‌شود که با نرخ مصوب خود اختلاف چندانی ندارد.

عضو هیات مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی در پایان با انتقاد از مباحث مطرح شده پیرامون واردات مرغ تصریح کرد: با خنک شدن هوا در اواسط شهریور و افزایش وزن گیری لاشه قیمت از حالت نا متعارف خارج و عرضه گسترده می‌شود که با این وجود واردات تنها ضربه مهلکی به صنعت طیور گوشتی وارد می‌کند.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.