مصطفی رحماندوست مدرس «آکادمی داستان» می شود
رکنا: «آکادمی داستان» از اواسط تابستان سال ۹۷ اعلام وجود کرد و در دوره نخست، آقایان مصطفی رحماندوست، سید مهدی شجاعی و اینجانب مهدی پوررضائیان، راهنمای هنرجویان خواهیم بود.
دکتر مهدی پوررضاییان متولد ۱۳۳۹ و فارغ التحصیل از دانشگاه دهلی نو در رشته روانشناسی بالینی می باشند.
از مهمترین سوابق سوابق فرهنگی و اجرایی مهدی پور رضاییان می توان به ریاست دانشکده هنر Art شاهد، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، عضو کارگروه هنر شورای عالی برنامهریزی آموزشی و شورای تحول و ارتقای علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مسئول گروه پژوهشی "تحقیقات میانرشتهای" مرکز تحقیقات هنر اسلامی و ..... از سوابق آموزشی وی به راهنمایی و مشاورهی بیش از ۵۰ عنوان پایاننامهی کارشناسی ارشد و رسالهی دکتری و تدریس بیش از ۲۵۰ واحد آموزشی تحصیلات تکمیلی اشاره کرد.
از ایشان تاکنون مقالات و کتابهای زیادی به چاپ رسیده است که به عنوان مثال می توان از: زندگی زیر سبیل گربهها ( مجموعه نمایشنامه کودک و نوجوان)- برنده جایزه کتاب فصل جمهوری اسلامی ایران، تمامهای ناتمام (مجموعه نمایشنامه با سه نوبت چاپ)- تقدیرشده در مراسم جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، نویسش درنمایش، نما در نمایش ، تئاتر کودک از دیدگاه هنر و روانشناسی و .....نام برد.
وی در خصوص «آکادمی داستان» گفت: «آکادمی داستان» از اواسط تابستان سال ۹۷ اعلام وجود کرد و این به دلیل درخواستهای بیشمار مربیان، والدین و اهالی دلسوز فرهنگ و مخصوصاً جوانان و نوجوانان امروز ایران بود که دوست داشتند با نویسندگی و داستانآفرینی به صورت تخصصی آشنا بشوند. آقای سید مهدی شجاعی که بیشتر از چهل سال است به آفرینش داستان مشغولند نخستین بار و در اولین نشست "کوتاه با داستان" خبر تأسیس این آکادمی را اعلام کردند و هدف آن را تولد دوباره داستان کوتاه و اعتلای کارشناسانه آن دانستند.
نویسنده کتاب «نما در نمایش» درباره اینکه آکادمی داستان در چه رشتههایی کلاسهای خود را برگزار میکند توضیح داد: اگرچه آکادمی با توجه و حمایتی که تقریباً همه اهل قلم امروز ایران از آن به عمل آوردند میتواند در رشتههای مختلف نویسندگی از جمله رمان، داستان کوتاه، نویسندگی عمومی، ویراستاری ادبی، داستان کودک، داستان دینی، داستان برای فیلم و مانند اینها دورههای آموزشی برگزار کند ولی با توجه به اولویت نیاز و درخواست ثبت نام کنندگان، مصوب شد که دوره نخست، با برگزاری سه رشته یعنی داستان کوتاه، داستان کودک و نویسندگی عمومی، آغاز شود.
پوررضاییان در ادامه افزود: هیچگونه محدودیت خاصی برای علاقمندان به ثبت نام وجود ندارد. تنها شرط لازم، عشق به نویسنده شدن است. آکادمی متولد شده است که عزیزانی که در خود استعداد یا گرایش به نویسندگی و داستانآفرینی میبینند، آن را پاس بدارند و با اتصال و آمدن به کلاسهای کارگاهی و نظری آکادمی داستان، گامی مهم در جهت شکوفاسازی این استعداد بردارند. البته در فرم اولیه ثبت نام امکان حضور همزمان در دو دوره وجود نداشت که بنا به درخواست شرکت کنندگان این محدودیت برداشته خواهد شد.
این پژوهشگر در خصوص استادانی که با آکادمی همکاری دارند گفت: چون خوشبختانه انتشارات کتاب نیستان از دیرباز با تقریباً تمامی نویسندگان فیلمنامه، نمایشنامه و داستان و همین طور مترجمان ادبی کشور، ارتباطهای بسیار نزدیک و عمیقی دارد آکادمی داستان از نظر تأمین استاد هیچ مشکلی ندارد. فعلاً در دوره نخست، آقایان مصطفی رحماندوست، سید مهدی شجاعی و اینجانب مهدی پوررضائیان، راهنمای هنرجویان خواهیم بود.
این نویسنده راجع به محل برگزاری کلاسهای آکادمی و طول دوره توضیح داد: در دوره نخست، همه کلاسهای آکادمی (نظری و عملی) در فرهنگسرای اندیشه واقع در بوستان اندیشه تهران برگزار خواهد شد. طول دوره، شانزده جلسه (چهار ماه) و به صورت یک جلسه در هفته خواهد بود.
وی در پایان راجع به میزان استقبال از «آکادمی داستان» بیان کرد: به نظرم خیلی خوب بوده. پیشبینی من این است که با گسترش و پخش خبر در رسانههای مختلف از یک سو و ورود آکادمی به فضای آموزش دیجیتالی از سوی دیگر، استقبال، بیشتر و بیشتر هم خواهد شد. یادمان نرود که کشور عزیز ما ایران، قبل از هر چیز قلمرو قلم و ادب بوده و هست و فرزندان این سرزمین، با عشق به قلم و استعدادهای بالقوه در شعر و داستان به دنیا می آیند. خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید
ارسال نظر