الناز شاکردوست در تلویزیون / 25 دقیقه بدون خانم بازیگر
رکنا: مدیر شبکه امید خبر داد: «حق پخش این فیلم نیز توسط صداوسیما از صاحب اثر خریداری شده است»
الناز شاکردوست متولد تابستان 1363 در تهران است. الناز شاکردوست بازیگر سینما و تلویزیون است. الناز شاکردوست فارغ التحصیل لیسانس رشته نمایش و طراحی صحنه از دانشگاه آزاد تهران مرکز و فوق لیسانس هنر از دانشگاه لندن در کشور انگلستان است. پدر الناز شاکردوست تاجر ابزار آلات صنعتی و مادرش خانه دار است. الناز شاکردوست یک برادر بزرگتر بنام علی و یک خواهر کوچک تر از خود بنام الیکا دارد.
به گزارش رکنا، حدود ۲۵ دقیقه از تصاویر الناز شاکردوست، بازیگر نقش اول انیمیشن رئال «مبارک»، هنگام پخش از صداوسیما حذف شد. مدیر شبکه امید میگوید، برخی سکانسها به خاطر نحوه پوشش بازیگر نقش اصلی این رئال انیمیشن حذف، و برخی نیز «روتوسکوپی» شدهاند.
انیمیشن رئال مبارک، یک فیلم ۱۳۰ دقیقهای است که داستان زندگی یک پیرمرد نقال و نوهاش را روایت میکند. الناز شاکردوست در این فیلم ایفاگر نقش «گلپری»، نوه پیرمرد است. با آن که مجوزهای تولید و پخش این انیمیشن در وزارت ارشاد و صدا و سیما صادر شده بود، هنگام پخش از شبکه امید، حدود ۲۵ دقیقه از سکانسهای اصلی آن حذف شد.
مهدی سالم، مدیر شبکه امید، با تایید آن که برخی سکانسها به دلیل پوشش بازیگر نقش اصلی حذف شدهاند، به خبرگزاری صبا گفت: «از این فیلم یک ساعت و ۳۰ دقیقهای نزدیک به یک ساعت و پنج دقیقه آن روانه آنتن شبکه شده است. تا جایی که امکان آن وجود داشت، با روتوسکوپی این مسئله را حل کردیم. اما بقیه سکانسهای حذف شده امکان انجام این کار را به ما نمیداد.»
مدیر شبکه امید نیز در پاسخ به سؤالی درباره رضایت سازندگان انیمیشن مبارک به پخش آن با وجود سکانسهای حذفی، گفت: «حق پخش این فیلم نیز توسط صداوسیما از صاحب اثر خریداری شده است و حق مالکیت اثر با تلویزیون است.
او به حذف سکانسهایی از فیلمها و سریالهای خارجی نیز اشاره کرد و گفت: «گاهی این اصلاحات بهگونهای جلو میرود که حتی ممکن است بخشهایی از قصه نیز دچار تغییر شود تا با استانداردهای تلویزیون هماهنگ باشد.»
سریالهای اوشین، فوتبالیستها، و دوقلوهای افسانهای، از جمله مجموعههایی هستند که در روند دوبله و آمادهسازی برای پخش از تلویزیون ایران، داستان آنها تغییر کرد.
حذف سکانسهای مربوط به شاکردوست در فیلم مبارک نیز در حالی رخ داده است که این فیلم از سازمان سینمایی و وزارت ارشاد پروانه ساخت گرفته بود و مجوزهای لازم را داشت. با این حال، مهدی سالم مدعی شد: «اثری که در سینما روی پرده میرود و اثری که در صداوسیما پخش میشود بسیار با یکدیگر متفاوت هستند، چرا که چهارچوبها متفاوتند.»
تفاوت رویکرد در سینما و تلویزیون در ایران از دهه هفتاد آغاز شد. صدا و سیما سالهاست از پخش تیزر برخی فیلمهای سینمایی در تلویزیون خودداری میکند و بسیاری از آثار سینمایی نیز اجازه پخش از صدا و سیما را ندارند.
عمدهترین دلیل پخش نشدن آثار سینمایی در تلویزیون نیز نوع پوشش زنان و داستانهای برخی از فیلمهاست که جزو خط قرمزهای صدا و سیما به شمار میرود. با آن که اختلاف صدا و سیما و وزارت ارشاد بر سر فیلمهای سینمایی از سالهاست پیش ادامه داشته است، تحلیلگران هنری میگویند که با انتصاب محمدمهدی اسماعیلی به عنوان وزیر ارشاد، بهزودی این اختلافها از میان برداشته خواهد شد و تنها آثاری پروانه ساخت و مجوز اکران در سینما خواهند گرفت که در چارچوبهای تعیین شده تولید شوند.
محمدمهدی اسماعیلی در برنامه پیشنهادی خود برای وزارت ارشاد مدعی شده بود که تعداد زیادی از فیلمهای سینمایی تصویر مثبت از «زن بیحیا» ارائه دادهاند.
منبع: ایندپندت
این مطلب از صفحه وبگردی تهیه شده و فقط جنبه سرگرمی دارد
ارسال نظر