یک فعال سیاسی اصلاحطلب :
مردم قادرند هر نتیجه غیرمنتظرهای را در انتخابات رقم بزنند
رکنا: یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: حتما ما علاقه داریم که مشارکت حداکثری شکل گیرند و برای این امرهم هر تلاشی لازم باشد انجام دادیم و انجام میدهیم اما آنهایی که اجازه نمیدهند این حضور اتفاق بیفتد و جامعه را به سمت تحریم سوق می دهند چه می شوند؟ طرف حساب کیست؟ ؟
به گزارش رکنا، جواد امام دبیرکل حزب مجمع ایثارگران در رابطه با حضور و فعالیت جریان اصلاحطلب در انتخابات1400 اظهار داشت: ما در جبهه اصلاحات طی بیانیهای رسماً اعلام کردیم که در انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا نداریم به این علت که تمام نامزدهایی که توسط مجمع عمومی اعلام شده بودند، همگی ردصلاحیت شدند و نامزدهایی که در عرصه حضور دارند اگرچه اصلاحطلب هستند یا ممکن است نزدیک به جریان اصلاحطلبی باشند، اما هیچکدام از این دو بزرگوار نامزدهای مدنظر ما نبودند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در رابطه با هجمههای اخیر به سید حسن خمینی یادگار امام(ره)، گفت: آقای سید حسن خمینی با توجه به قانون اساسی و میثاقی که میان مردم و حکومت بوده یعنی جمهوریت نظام و نقشی که برای مردم تعریف شده اما اکنون از مردم گرفته شده، نگرانیهایی داشتند و این نگرانی را هم نسبت به زیر سوال رفتن قانون اساسی و حذف جمهوریت ابراز کردند؛ خب در چنین شرایطی طبیعی است آنهایی که به دنبال شرایط کنونی بودند، به ایشان حمله کردند و مورد توهین و دشنام قرار دادند.
وی افزود: من فکر میکنم هشداری که ایشان دادند، جدی است و فضای جامعه هم دارد همین مساله را به تصویر میکشد، ما برای ترمیم این حضور و برای مشارکت حداکثری فعالیتهای قابل توجه را سامان دادیم اما این فضا با بنبست مواجه شد. وقتی عضوی از یک نهاد قانونی که مسئولیت پاسداری از قانون اساسی را برعهده دارد، میگوید اگر مردم هم اقبال نکردند و حضور پرشور نداشتند، مشروعیت زیر سوال نمیرود، دیگر فعالیت برای ما سخت میشود.
مدیرعامل بنیاد باران در بخش دیگری در رابطه با ردصلاحیتهای انتخابات ریاستجمهوری اظهار داشت: امروز این آرایش میدان به شدت همه چیز را تحت تاثیر قرار داده است و آش به قدری شور شده که عضو فقهای شورای نگهبان آمده و معترض شده است؛ ضمن اینکه ما به این وجه توجه نکردیم که ایشان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام هم هستند و جزو مسئولان ردههای اصلی تصمیمسازی کشور محسوب میشود.
وی ادامه داد: اینکه میگویند صلاحیتشان احراز نشد ولی صلاحیت دارند، دقیقا یعنی چه؟ آخر این چه حرفی است؟ در این دوره افرادی را ردصلاحیت کردند که شگفتآور بود. افرادی که رئیس قوه مقننه، رئیس قوه مجریه یا معاون اول رئیسجمهور بودند و هستند. از آن بالاتر برخی از اینها منصوب رهبری در مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند.
امام در ادامه بیان کرد: از سوی دیگر مقامی از نیروهای انتظامی میگویند هرکسی مردم را تشویق به رای ندادن کند، ما برخورد میکنیم. اگر چنین است مجموعه شورای نگهبان که با رفتار خود باعث شدند مشارکت کم شود، باید توسط این عزیزان مورد اعتراض قرار گیرند؛ نه آنهایی که تلاش کردند، جبهه تشکیل دادند، نامزد معرفی کردند و کاندیداهای آنها رد صلاحیت شد.
وی با اشاره به اهمیت مساله مشارکت در انتخابات تصریح کرد: حتما ما علاقه داریم که مشارکت حداکثری شکل گیرند و برای این امر هم هر تلاشی لازم باشد، انجام دادیم و انجام میدهیم اما آنهایی که اجازه نمیدهند این حضور اتفاق بیفتد و جامعه را به سمت تحریم سوق میدهند، چه میشوند؟ طرف حساب کیست؟ کسی که حق حضور را سلب کرده یا کسی میخواهد حضور پیدا کند اما اصلا گزینه برای انتخاب ندارد؟ این دوگانه یک دوگانه عجیبی است.
عضو جبهه اصلاحات ایران در رابطه با نظرسنجی اخیر در رابطه با مشارکت مردم و تعداد کسانی که هنوز کاندیدای خود را انتخاب نکردهاند و اینکه «احتمال دارد شاهد نتیجهای متفاوت از آنچه که تریبونهای رسمی آن را دنبال میکنند، باشیم؟»، گفت: هرعکسالعملی را میتوانیم احتمال بدهیم که از جانب مردم اتفاق بیفتد و ممکن است مردم هر واکنشی نشان بدهند. اما این نظرسنجی نشان میدهد که آقای رئیسی در مرحله اول توفیق پیدا نخواهند کرد. همچنین بهنظر میرسد آقای رئیسی هم از نظر مشارکت و اقبال عمومی افزایشی نداشتهاند، این در حالی است که ایشان و سایر کاندیداها به لحاظ حضور، سطح امکانات و تبلیغات خیلی با هم قابل مقایسه نیستند.
وی ابراز داشت: هیچ شکی در این نیست که مردم قادر هستند هر اقدامی را رقم بزنند اما باید این را در نظر داشته باشیم که هر تصمیمی هم که مردم بگیرند، به هر حال در چارچوب آن چیزی است که شورای نگهبان از قبل برای آن فکر کرده و این آرایشی است که شورای نگهبان اجزای آن را کنار هم قرار داده است.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
منبع:ایلنا
ارسال نظر