سردار کبیری:
آقایان به خاطر ارتباط با اروپا مانع پیگیری حقوقی پرونده دفاع مقدس شدند
رکنا : معاون طرح و برنامه پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی با بیان اینکه نباید مَصلحتاندیشیها، پیگیری حقوقی ترور شهید سلیمانی را به فراموشی بسپارد، گفت: اگر موضوع ترور شهید سلیمانی را رها کرده و به خوبی پیگیری نکنیم، دچار مرور زمان شده و به فراموشی سپرده میشود و مصلحتاندیشیها به میان میآید.
سردار «ابوالحسن کبیری» با اشاره به ضرورت مطالبه حقوقی و بینالمللی دفاع مقدس و پرونده ترور سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی عزیز، گفت: هدف از برگزاری همایش مطالبات حقوقی - بینالمللی دفاع مقدس، تبیین این مطالبات و پیگیری پرونده ترور ناجوانمردانه شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و همراهانشان و شناساندن این نقاط مغفول مانده دفاع مقدس و جلوههایی از این ترور است.
به گزارش رکنا، معاون طرح و برنامه پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی با تأکید بر همایش مطالبات حقوقی - بینالمللی دفاع مقدس، دومین همایش در راستای مطالبات حقوقی خسارات این دوران طی گذشت ۳۲ سال از پایان جنگ تحمیلی، تصریح کرد: یک همایش با این موضوع هم به شکل محدود در سال ۶۹ توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزار شد، بعد از آن پیگیری مطالبات حقوقی در مورد دفاع مقدس انجام نشد.
۲۲۳ هزار شهید، از جمله خسارات بُعد نیروی انسانی به ایران در جنگ تحمیلی
وی با اشاره به خسارات جنگ تحمیلی به جمهوری اسلامی ایران در بُعد نیروی انسانی و تقدیم قریب به ۲۲۳ هزار شهید و هزاران جانباز و آزاده به انقلاب، بر نبود جایگزینی برای سرداران رشید اسلام شهیدان بابایی، فکوری و همت، تأکید کرد و افزود: جایگزینی برای خیلی از سرمایههای انسانی، شهدای بزرگوار نداریم و برای پیگیری آن هیچ کار حقوقی در سطح ملی و بینالمللی انجام نشده بود.
معاون طرح و برنامه پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی با تأکید بر اینکه جرقهای در ذهن آیتالله رئیسی رئیس قوهقضائیه برای پیگیری مطالبات حقوقی و بینالمللی دفاع مقدس وجود دارد که برای ما مهم است، گفت: هر کدام از مسئولان مربوطه در حوزه کاری خود پیگیری این قضیه را انجام دهند، شاهد حرکت مُثمِر ثمر و اثربخشی خواهیم بود.
خسارات اقتصادی هزار میلیارد دلاری به ایران در دوران جنگ تحمیلی
کبیری با بیان خسارات زیاد در بُعد اقتصادی به جمهوری اسلامی ایران در هشت سال دفاع مقدس، تأکید کرد: خسارات اقتصادی به ایران در دوران جنگ تحمیلی، هزار میلیارد دلار برآورد شده است.
«هُویزه» دو بار در دفاع مقدس با خاک یکسان شد
وی با تأکید بر ویرانی، از بین رفتن زیرساختها به شکل کامل و تاراج و به یَغما رفتن داراییها و امکانات مردم خرمشهر در دوران دفاع مقدس، به دوبار با خاک یکسان شدن «هویزه» در جنگ تحمیلی اشاره کرد و افزود: بازسازی این شهر در آن زمان یکبارصورت گرفت، ولی مجدد با خاک یکسان شد، بسیاری از مردم این شهرها و پنج استان درگیرما آواره شدند، سرمایه کار، شغل و سرپرست خانواده خود را از دست دادند.
کبیری با اشاره به خسارات زیست محیطی هشت سال جنگ تحمیلی بر جمهوری اسلامی ایران، تخریب اراضی کشاورزی مردم، از بین رفتن نخلستانهای جنوب کشور به ویژه آبادان و جزیره مینو، را از جمله این خسارات برشمرد و اضافه کرد: آلوده شدن منابع آبی این شهرها نیز از جمله این خسارتها به شمار میرود
وی تصریح کرد: نمیخواهیم بگوییم در این رابطه اصلاً پیگیری انجام نشد، پیگیریهایی بوده، ولی منجر به نتیجه نشده است، سازمانها خودشان هم پیگیری نکردند، علت آن هم این بود که هر زمانی میخواستند پیگیری حقوقی انجام دهند، آقایانی میگفتند؛ آقا ما تازه رابطهمان با اروپاییها و کشورهای عربی در حال خوب شدن است، این پروندهها را مطرح نکنید.
پرونده مطالبات دفاع مقدس ۳۲ سال بخاطر مصلحت اندیشیها کنار گذاشته شد
معاون طرح و برنامه پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی افزود: یعنی هر زمان بنا به مُقتضیات و مَصلحت اندیشیها این پروندهها کنار گذاشته شد و میگفتند این موضوع را رها کنید، برای خودمان دشمن تراشی نکنیم، حالا که جنگ تمام شده، الان نوبت سازندگی است، الان دنبال قرار داد با کشورهای عربی و رابطه با اروپاییهستیم، ولی این تفکر تا کی؟
کبیری تأکید کرد: نسلی که هست باید یک روز مطالبه کند، یک روز میآید که میگویند چه خساراتی به شما در جنگ تحمیلی وارد شده است و ما دیگر آن روز سندی نداریم و اینها مستند نشده است.
وی با بیان اینکه نباید مصلحت اندیشیها پیگیری حقوقی و بین المللی ترور سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را به فراموشی بسپارد، اضافه کرد: اگر موضوع ترور شهید سلیمانی را رها کرده و به خوبی پیگیری نکنیم، دچار مرور زمان شده و به فراموشی سپرده میشود و مصلحتاندیشیها به میان میآید، به همان خاطر ما این همایش را برگزار کردیم، تا یک گفتمان جهانی ایجاد کنیم.
کبیری با اشاره به پیگیری مطالبات حقوقی و بین المللی دفاع مقدس به عنوان الگویی برای کشورهای جهان اسلام و دنیا، تصریح کرد: سعودیها به راحتی یمن را بمباران و خانههای مسکونی مردم را تخریب میکنند، آیا مردم یمن حق ندارند خسارات ناشی از این تجاوز را مطالبه کنند؟، اقدامات ما در بحث مطالبه حقوقی و بین المللی دفاع مقدس، الگویی برای کشورهای دنیا خواهد بود، ما با طی این راه و پیگیری خسارات جنگ تحمیلی به آنها میگوییم، بیایید خساراتی که به شما در جریان این اقدامات تروریستی وارد شده را پیگیری و مستند سازی کنید.
وی افزود: اگر شهری را بمباران کردند چطور میتوانیم پرونده بسازیم و کدام مرجع قضایی و بینالمللی در دنیا این مسئولیت پیگیری را بر عهده دارد، چطور این مستندسازیها را انجام دهیم، قوارهای از جریان این پیگیریها به مردم ستمدیده دنیا نشان دهیم، بگوییم ما این راه را رفتیم واین مراحل را طی کردیم وموفق شدیم و این مهم، روش برآورد خسارت است.
کبیری با بیان اینکه بنده از مجموعههای حقوقی سؤال میکنم، کجا برای موشکباران دزفول و بمباران خرمشهر پروندهسازی شده است؟، اظهار داشت: آیا کسی که خانهاش مورد اثابت قرار گرفته است، تا الان کسی آمده بگوید از کسانی که به عراق موشک دادند شکایت کن، حرکتی که تا الان مغفول بوده و پیگیری قضایی نشده است.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر