جناحها دور دولت دیوار نکشند/ آمریکا را سه بار در دادگاه بینالمللی شکست دادیم
رکنا: رئیس جمهور گفت: ما سه بار در دادگاه بین المللی موفق به شکست آمریکا شدیم.
به گزارش رکنا، حجت الاسلام حسن روحانی «صبح امروز سه شنبه» در پنجاه و هشتمین مجمع بانک مرکزی گفت: علی رغم سختی ها و مشکلاتی که امروز داریم و شما می دانید که آمریکا امروز همه توان خود را در تحریم علیه سیستم بانکی و فروش نفت و سایر زمینه های اقتصادی انجام داده است.
رئیس جمهور ادامه داد: امروز خط مقدم ما در برابر آمریکا، وزارت خارجه، بانک مرکزی و وزارت نفت است و از هر سه نفر به خاطر مقاومت و ایستادگی در خط مقدم مبارزه تشکر می کنم؛ البته سایر دستگاه ها نیز تحت فشار هستند اما عمده فشار در این سه بخش است.
روحانی با بیان اینکه ما در صحنه سیاسی و بین المللی موفق هستیم،گفت: این موفقیت ها ارزشمند است ما در منطقه کار بزرگی را انجام دادیم و این کار بزرگ بر دوش همه نیروهای مخلص از جمله سپاه،وزارت خارجه،اقتصاد کشور است؛ اینکه رئیس جمهور سوریه روز گذشته از دمشق به تهران سفر می کند و خدمت مقام مقام معظم رهبری می رسد و با هم دیداری داشتند؛ بشار اسد گفت که سفر من صرفا برای تشکر از ملت،دولت رهبر معظم انقلاب اسلامی و وزارت خارجه است.
وی ادامه داد: درست است آمریکا به ما فشار وارد کرده است اما سه بار در دادگاه بین المللی ما موفق شدیم و آمریکا شکست خورده است. یک بار زمانی که آمریکا می خواست صلاحیت خود را تائید کند در زمینه شکایتی که ما نسبت به خروج آمریکا داشتیم خیلی بحث شد آمریکایی اظهار داشتند این دادگاه صلاحیت ندارد.
رئیس جمهور ادامه داد: ما امروز همگی کارهای بزرگی را در منطقه انجام میدهیم و اگر با هم نباشیم موفق نیستیم؛ از طرفی یکی از نکات که در تمام رسانهها مطرح است؛ افزایش نقدینگی است، در طوری که طبق آمار و ارقام رشد نقدینگی تا اول دولت یازدهم به طور متوسط ۲۷ درصد بوده است و از ابتدای دولت یازدهم تاکنون رشد نقدینگی ۲۳ درصد است؛ ما توانستیم نقدینگی را کنترل کنیم و در پایه پولی حرف مهمی داریم.
وی با بیان اینکه بخش بزرگی از پایه پولی در دولت قبل بر مبنای استقراض دولت و طلب بانک مرکزی از دولت از بوده است، تصریح کرد: اگر در حال حاضر پایه پولی افزایش مییابد به دلیل بدهی بانکها به بانک مرکزی است، بانکها باید تلاش کنند تا از این پایه پولی استفاده نکنند؛ زمانی به بانک مرکزی فشار وارد میشود این به معنای آن است که به کل اقتصاد این فشار وارد میشود.
رئیس جمهور ادامه داد: سومیاش صلاحیت دادگاه در مورد حدود دو میلیاردی بود که برای مردم ایران بود. این را هم دادگاه تأیید کرد که برای بررسیاش صلاحیت دارد. دو بار هم در همین ماههای اخیر در دادگاههای اروپایی موفق شدیم.
روحانی با اشاره به آمار ارائه شده در جلسه امروز از سوی مدیران بانک مرکزی، عنوان کرد: بر اساس آماری که اعلام شد دیدیم که رشد نقدینگی تا ابتدای دولت یازدهم به طور متوسط ۲۷ درصد بود، اما از ابتدای دولت یازدهم تا امروز این رقم به ۲۳ درصد رسیده است. ما توانسته ایم نقدینگی را کنترل کنیم.
وی با اشاره به این که روند مطالبه بانکها از بانک مرکزی در ماههای اخیر کاهشی بوده است، گفت: بر اساس آمار وضع بانکهای دولتی از این نظر بهتر از بانکهای خصوصی و بانکهای اصل "۴۴" است. با این حال بانکها باید یاری کنند تا اضافه برداشت شان از بانک مرکزی را کنترل نمایند.
رییس جمهور تصریح کرد: رسیدگی به حل و فصل مشکلات ایجاد شده در پی فعالیت موسسات اعتباری غیر مجاز یکی از دیگر موفقیتهای بانک مرکزی است که با کمک دولت و قوای دیگر انجام شد؛ در زمانی که آقای سیف به عنوان رییس بانک مرکزی وقت به صحنه آمد، مشاهده کردیم که چه فشارهایی روی او وجود داشت؛ همه بر او فشار وارد میکردند، اما کار بزرگی انجام شد و این کار بزرگ کماکان هم ادامه دارد.
وی ادامه داد: اگر چه در این موضوع بار سنگینی بر دوش دولت قرار گرفته است و این موسسات غیر مجاز مقداری پایه پولی بانک مرکزی را بالا بردند، اما این موضوع هیچ ارتباطی به دولت ما نداشت.
رییس جمهور با اشاره به این که در جلسه شورای عالی هماهنگی سران سه قوه نیازهای بانک مرکزی در زمانی کوتاه حل و فصل میشود، یادآور شد: در زمینه حل و فصل نیازهای بانک مرکزی مصوبات خوبی در شورای عالی هماهنگی سران سه قوه داشته ایم و بانک مرکزی مهم است در این زمینه نظارت خود را در تمامی بانکها افزایش دهد و اگر بانکی در یک شرایطی لازم است راجع به آن تصمیماتی گرفته شود بانک مرکزی باید بتواند به راحتی آن تصمیمات را با چارچوبی که در مصوبات ما وجود دارد انجام دهد.
روحانی با اشاره به اقدامات صورت گرفته شده از سوی دولت در زمینه اصلاح ساختار بانکها، بیان کرد: در حین اعمال فشارهای اقتصادی دشمن بر دولت، اصلاح بانکها همزمان با روندی سریعتر از قبل ادامه دارد و این کار برای اقتصاد امروز و آینده کشور و همچنین سالم سازی بانکها بسیار اهمیت دارد. به زودی چند بانک متعلق به نیروهای مسلح در هم ادغام خواهند شد و این اقدام به اصلاح روند اصلاحات کلی در زمینه بانکها کمک خواهد کرد.
رئیس جمهور با تاکید بر این که دولت و بانک مرکزی بار سنگینی بر عهده دارند، گفت: اگر عدهای بخواهند دور کشور را دیوار بکشند، کار دولت را سخت میکند؛ ما از همه با هر ایده، خط و جناحی که هستند خواهش میکنیم دور دولت را دیوار نکشید، چرا که این به نفع مردم نیست؛ بگذارید دولت کار خود را انجام دهد. یک دفعه هیاتی با ماشین پر سرعتی با عجله به سمت مرز میروند به مرز که میرسند تماس میگیرند و میگویند که این جا دیوار کشیده اند؛ مگر میشود ما در تهران تصمیمی بگیریم و کسی که باید آن را اجرایی کند، لب مرز با دیوار مواجه شود؟ نمیشود.
وی تصریح کرد: این دیوار باید برداشته شود؛ برخی جاها دیوار نیست و تاکنون هم نتوانسته اند دیوار بسازند، ولی جاهایی که دیوار است باید برداشته شود.
رئیس جمهور بابیان اینکه در این شرایط بانکها چگونه میتوانند راحتتر کار کنند، خاطر نشان کرد: اگر شما بانکها بتوانید رابطه راحتتری با دنیا داشته باشید آیا مسائل اقتصادی راحتتر شکل نمیگیرد؟
روحانی در ادامه افزود: بانکها باید صحبت کنند ما چرا در مجامع مربوطه پولی و بانکی در دنیا شرکت میکنیم، به دلیل اینکه میخواهیم تحولات بانکی و سیستمی را ببینیم، از دنیا عقب نیافتیم و با آنها رابطه برقرار کنیم. مگر بدون رابطه مالی و بانکی در جهان میتوان نفت فروخت و واردات انجام داد. سیستم بانکی باید این اقدامات را انجام دهد، ما با چمدان نمیتوانیم تجارت کنیم.
رئیس جمهور در ادامه افزود: نمیتوان هزینه دهها میلیون تن نهادههای دامی که در طول مدت وارد میشود را با چمدان پرداخت کرد، در این زمینه بانکهای ما باید فعال باشند، اگر رابطه ما با گروه اقدام مالی قطع شود فعالیت بانکی ما در سطح دنیا با مشکل مواجه میشود. این لوایح ۴ گانه که دو لایحه آن مصوب است، هیچ تاثیری در رابطه ما با بانکها ندارد. باید عقل وتدبیر را هم بپذیریم؛ تمام کشورهای دنیا در یک نظام و گروهی شرکت کرده اند، نمیتوان گفتآنها عقل و تدبیر نداشته اند.
وی در ادامه اظهار کرد: نمیتوان گفت: دولت ایران که لایحه داده، مجلس ایران که تصویب کرده، شورای نگهبان که آن را امضاء کرده است، تدبیر نداشته اند. نمیتوان کشور را دست ۲۰ نفر داد و بگوییم هر تصمیمی که گرفتند ما تابع آن هستیم، خیر این طور نیست. صاحب این کشور ملت ایران هستند. اگر فردا برای کشور مشکل پیش آمد و اگر ما نتوانستیم روابط تجاریمان را با دنیا به خوبی انجام دهیم، مشکلات در بازار و قیمت پیش میاید، مانند مشکل گوشت که ۲ هفته قبل در نقل و انتقال آن پیش آمد.
روحانی گفت: درست است ۹۰ درصد گوشت ما در داخل کشور تامین میشود، اما همان ۱۰ درصدی که باید از خارج وارد شود و این عمل صورت نمیگیرد، در بازار تاثیر میگذارد. گوشت به گمرک رسیده، اما سیستم بانکی ما نمیتواند این موضوع را حل کند و گوشت ترخیص نمیشود. در این رابطه عدهای میگویند دولت بی انصاف است که گوشت را در گمرک نگه داشته، باید بگوییم که ما گوشت وارد نکردهایم و یک شرکت خصوصی این کار را انجام داده و باید مشکلات مالی و پرداختی آن انجام شود؛ در این زمینه بنا شد آقای همتی کمک کنند تا به زودی مشکلات حل شود.
روحانی با بیان اینکه واقعیات به مردم گفته نمیشود، گفت: تا مشکلی پیش میاید میگویند مدیریت دولت باید پاسخ بگوید، باید بگوییم مدیریت دولت است که این مشکل را به وجود آورده یا شما این مشکل را به وجود آوردید؟ تصمیمگیر در این کشور دولت، مجلس و یا رهبری است، رهبری چند بار به بنده گفتند که با این لوایح ۴ گانه مخالفتی ندارند، رهبری که موافق است، دولت لایحه داده، مجلس تصویب کرده، پس چه کسی مخالف است؟ همه شما مدیران بانک باید مصاحبه کنید و این موضوع را بگویید تا ما از این مشکلات عبور کنیم.
وی با بیان اینکه یک تحریم آمریکا و یک تحریم سلیقه ما در کشور درست کرده، گفت: نمیشود هم آمریکا ما را تحریم کند و هم سلیقه عدهای ما را در کشور تحریم کند و این به نفع کشور نیست. بنده معتقدم در داخل کشور، خودمان اگر تحریم نکنیم و معتقد شویم که صاحب کشور ملت ایران است، همه مشکلات حل میشود. فشار اقتصادی بیرونی یعنی تحریم بر اقتصاد کشور تاثیر میگذارد و ما میتوانیم از این تحریم عبور کنیم. ما یک ملت بزرگ هستیم راه و مسیرهای مختلفی داریم، میتوانیم استفاده کنیم و این مشکلات را حل کنیم.
روحانی در ادامه افزود: من تقاضا دارم همه حرف حق را به گوش مردم برسانید، شما متخصصان امور مالی هستید و کمک کنید تا مردم ما بدانند واقعیت چه چیزی است. نکته دیگری که برای ما مهم است تلاش بانک مرکزی در تولید و اشتغال است و تولید و اشتغال بسیار مهم است و اگر فعالیت بانکها نباشد تولید ما از کار میافتد.
رئیس جمهور گفت: در جلسات هفتههای اخیر وزیر صنعت، معدن و تجارت پیگیر اخذ اعتباراتی از بانکها برای گردش در سرمایه تعدادی از موسسات و بنگاههای اقتصادی بوده است و ما در آن جلسه تصویب کردیم، گفته شد امروز به هر موسسه اقتصادی و مالی اعتبار داده شده و باید بتواند کمتر از ۱ سال با فروش محصولات خود این اعتبارات را برگرداند. اکنون یک رقم بالا برای موسسات اقتصادی و مالی، حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان تصویب کردیم. باید این فعالیتها صورت بگیرد وگرنه چرخه تولید نمیچرخد. ما باید مشکل تولید و اشتغال را حل کنیم.
وی در رابطه با اشتغال روستاها اظهار کرد: اعتباراتی که ما به روستاها و بخش تولید میدهیم میتواند اشتغال را به حرکت در بیاورد. اشتغال ما در سایه تولید، صنعت، کشاورزی، خدمات، تولید مسکن است. ما تاکید داریم تحولی در تولید مسکن به وجود بیاید تا هم بتواند قیمت مسکن را مهار کرده و هم بتواند اشتغال را درست کند، همچنین بتواند مشکل خانه دار کردن مردم به خصوص خانه اولیها را حل کند. البته در این زمینه بانک مرکزی و بقیه بانکها تلاش کردند تا کاری انجام دهند.
روحانی با بیان اینکه باید در سال ۹۸ تلاش بیشتری در زمینه اشتغال داشته باشیم، گفت: در سال ۹۸ باید تلاش کنیم اشتغال را در آن حدی که میتوانیم به وجود آوریم، تولید را به رونق بیاندازیم و صادرات را افزایش دهیم. در شرایط فعلی ۴۰ میلیاردی که بنده گفتم جزو صادرات غیر نفتی بوده، بسیار مبلغ کمی است، این رقم را به خوبی میتوان بالا برد. ما باید ساز و کار ارتباط با صادرات در دنیا را پیدا کنیم، این مسائل میتـواند مشکلات را حل کند.
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت از فعالیت بانک مرکزی و بخش اقتصادی در شرایط فعلی راضی است، گفت: کار اصلی بانک مرکزی افزایش ارزش پولی ملت ایران، مهار تورم، شرایط لازم برای ایجاد رشد است. روند این فعالیتها در ۴ ماه گذشته بهتر شده است. تورم در بخش تولیدکنندگان روند کاهشی داشته و ما حتی در تورم مصرف کننده هم یعنی تورم ماهانه، کاهش داشتهایم. با کنترل این روند میتوانیم تورم را کنترل کنیم.
وی در ادامه افزود: افتخار دولت یازدهم و دوازدهم در سال ۹۵ و ۹۶، تک رقمی شدن تورم بعد از ۲۶ سال است. امسال تورم تا ۲۳ درصد است و تا ماه آینده ممکن است تورم کمی بالا برود. متاسفانه امسال ما آن امتیاز تک رقمی تورم را از دست دادهایم.
روحانی با بیان اینکه سال آینده سال مهار تورم است گفت: رشد تورم را باید کنترل و کاهش دهیم و طبق آنچه ما در این چند ماه دیدهایم، این کار کاملا امکان پذیر است. در این چند ماه هم تورم تولید کننده و هم مصرف کننده کاهشی بوده است. وظیفه اصلی بانک مرکزی نظارت بیشتر بر تمامی بانکها است. هدف اصلی ما کاهش تورم در سال آینده نسبت به پایان امسال است و هدف دیگر رشد است. رشد در ۲ سال گذشته رشد خوبی بوده است. سال ۹۵ رشد ما ۱۲.۵ بود که رشد بی سابقهای بود و حتی سال بعد آن هم نزدیک ۱۴ درصد بود که رشد نسبتا خوبی بوده است.
رئیس جمهور در پایان خاطر نشان کرد: ما باید در سال آینده قدمهای رو به جلویی را در زمینه رشد برداریم، مسئلهای که آقای همتی گفتند بسیار مهم است و آن هم تعادل قیمت ارز در بازار بوده است. کار ایشان در این زمینه بسیار سخت بوده و ما همگی یاری کنیم، بانکها و صادرکنندگان کمک کنند، همه باید دست به دست هم دهیم تا ایشان بتواند روند ادامه دهد تا قیمت ارز به یک قیمت منطقی و متعادل برگردد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر