این داروها را به طور ناگهانی قطع نکنید
رکنا: خود درمانی و خود تشخیصی از مشکلات شایع و با پیامدهای خطرناک است و حتی در موارد جدی و شدید میتواند به حمله قلبی منجر شود.
بیشتر افراد بدون مشورت با پزشک و به محض اینکه احساس کنند وضعیت جسمی بهتری دارند داروی خود را قطع میکنند.
نشریه "تایمز آو ایندیا" در مطلبی به داروهایی اشاره کرده که نمیتوان به یکباره و بدون مشورت با پزشک مصرف آنها را قطع کرد.
داروهای فشار خون
داروهای فشار خون به کنترل ضربان قلب و جریان خون در عروق کمک میکنند. درصورتیکه بیمار مصرف این داروها را ناگهان و به یکباره قطع کند خود را در معرض خطر جدی قرار میدهد. در این شرایط امکان دارد ضربان قلب سریعتر از حد معمول شود. همچنین احتمال ایسکمی (نرسیدن خون کافی) قلب و حمله قلبی افزایش پیدا میکند.
داروهای رقیق کننده خون
داروهای رقیق کننده خون به پیشگیری از لختگی خون در عروق کمک میکنند. قطع ناگهانی مصرف این داروها موجب انسداد قلب و عروق شده و حتی به سکته منجر میشود. قطع مصرف داروهای رقیق کننده خون بدون مشورت با پزشک به هیچ وجه توصیه نمیشود.
داروهای ضد اضطراب
اگرچه این دارو تنها برای رهایی از مشکل اضطراب توصیه میشود اما اصلا به این معنی نیست که میتوان در هر زمان مصرف آن را کنار گذاشت.
داروهای افسردگی
قطع ناگهانی داروهای افسردگی همچون داروهای ضد اضطراب خطرناک نیست اما با عوارضی همراه است. سردرد، احساس گیجی، حالت تهوع و تعریق از جمله نشانههای قطع این داروها هستند. پزشک با کاهش تدریجی دوز داروی مصرفی بدن را برای قطع آن آماده میسازد.
استروئیدها
بدن هورمون طبیعی استروئید موسوم به کورتیزول را که ویژگی ضد التهابی دارد، تولید میکند. اما در مواقعی که فرد به بیماری مزمن یا التهاب دچار باشد لازم است از مکملها مصرف شود. درصورتیکه فرد به یکباره مصرف استروئیدها را قطع کند بدن حدود یک هفته زمان نیاز دارد تا مجدد بتواند کورتیزول تولید کند. این شرایط به احساس ضعف، استفراغ و درد شکم منجر میشود.
داروهای تیروئید
افرادی که دچار کمکاری یا پرکاری تیروئید هستند لازم است داروهای خود را به طور مرتب مصرف کنند. این داروها به تنظیم تولید تیروئید در بدن کمک میکند و قطع یکباره این دارو میتواند به تند شدن ضربان قلب و تب منجر شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر