28 توصیه برای موفقیت بیشتر در امتحان
رکنا : امتحانات همان سؤالاتی هستند که مکرراً طی ارزشیابی های مستمر به طور کتبی و شفاهی در کلاس مورد سوال قرار گرفته اند و شما با آنها آشنا هستید.
اکنون پس از یک سال تحصیل در مواجهه با ارزشیابی پایانی قرار گرفته اید. امید است با همت و تلاش و بهره گیری از این توصیه ها آمادگی خوبی برای پاسخگویی به سؤالات پایانی پیدا کرده باشید .
به گزارش رکنا ، در این نوشتار نیز توصیه های تکمیلی برای حضوری با نشاط و موفق در جلسات امتحان ارائه می گردد . انشاءاله... مفید واقع شود .
الف) یک هفته قبل از آزمون:
1) تاکنون باید فهم کامل دروسی ، مطالعه و خلاصه برداری شما به پایان رسیده باشد و در روزهای آینده به جمع بندی و مرور نهایی بپردازید .در ابتدا لازم است برنامه امتحانی خود را با دقت مطالعه نموده ، بر مبنای آن برنامه جدید و فشرده ای برای خود طراحی نمایید.
2) فرصت زمانی موجود قبل از هر امتحانی را به مطالعه همان درس اختصاص دهید .
3) برای مطالعه نهایی بهتراست با مراجعه به معلمین خود یا معاونین آموزشی مدارس از بارم بندی کتاب های درسی مطلع شوید . (1)پس از اطلاع از بارم بندی ، برای بخش هایی که نمرات بیشتری دارند ، اهمیت بیشتری قائل شوید و برای مطالعه آن بخش ها ، زمان بیشتری را اختصاص دهید .
4) نمونه سؤالات آزمون های سالهای گذشته را به دست آورده ، برای خود در منزل جلسات آزمون ترتیب دهید . با حل چند نمونه سؤال امتحانی ، هم به مطالب مهم کتاب تسلط پیدا نموده و هم میزان توانایی خود را در حل تمارین مورد ارزیابی قرار می دهید . سپس به پاسخهای تشریحی سؤالات مراجعه و نقاط ضعف خود را بر طرف نمایید .
5) برنامه امتحانی را در قسمتی از اتاق خود نصب نموده ، ساعت برگزاری هر آزمون را دقیقاً به خاطر بسپارید .
6) آزمونها از نظر مکان برگزاری ، دو نوع می باشند . آزمونهای داخلی و آزمونهای نهایی .
آزمونهای داخلی:آزمونهایی هستند که در محل تحصیل دانش آموز برگزار می گردند.
آزمونهای نهایی :آزمونهایی هستند که در مدرسه ای غیر از محل تحصیل دانش آموز برگزار می گردند . و در این نوع آزمونها ، حوزه امتحانی از مدتها قبل به دانش آموز معرفی می گردد . در آزمون نوع دوم حتماً چند روز قبل با اولیاء خود به حوزه امتحانی مراجعه نموده بامسافتی که باید طی کنید تا به حوزه برسید و میزان بار ترافیکی مسیر آشنا شوید .در هر دو نوع آزمون لازم است طوری برنامه ریزی کنید که نیم ساعت زودتر به جلسه امتحان برسید چرا که همیشه باید برای حوادث غیر منتظره زمانی را در نظر گرفت که اگر حادثه ای رخ نداد ، شما با حضور زود هنگام خود ، با محیط مأنوس شده ، آرامش بیشتری خواهید داشت و اگر خدای ناخواسته حادثه ای رخ دهد(از قبیل روشن نشدن اتومبیل ،تصادف ، پنچری و...)باعث تأخیر حضور شما در جلسه نخواهد شد .
ب)روز قبل از آزمون
1)در این روز از یادگیری ابتدایی بپرهیزید . منظور از یادگیری ابتدایی از اینست که اگر تاکنون در درک مطلبی دچار مشکل بوده ، فهم آن برای شما دشوار می باشد روز قبل ازامتحان به هیچ وجه فرصت مناسبی برای یادگیری نیست بلکه در این روز باید با تمرین و تکرار در مطالعه مطالبی که قبلاً یاد گرفته اید ، آموخته های خود را عمیق تر نمایید.
2)لوازم مورد نیاز برای پاسخگویی به سؤالات را روز قبل آماده نمایید و از همراه بردن وسایل اضافه جداً خودداری کنید . توجه داشته باشید که مصححین محترم اوراق امتحانی را با خودکار قرمز تصحیح و با خودکار سبز مورد تجدیدنظر قرار می دهند .
بنابراین به هیچوجه برای پاسخگویی به سؤالات از این دو رنگ استفاده نکنید .
ج) شب قبل از آزمون:
از شب زنده داری و مطاله شبانه اکیداً خودداری کنید . به یقین بندانید که خواب شب قبل ، در موفقیت شما بسیار مؤثر است .
د)ساعات قبل از آزمون:
1)وعده غذایی قبل از امتحان را که معمولاً صبحانه است، مقوی و کم حجم میل کنید چون گرسنگی و کمبود غذا شما را دچار ضغف و سرگیجه در جلسه امتحان نموده مانع توفیق شما می شود .
2)در ساعات قبل از امتحان ، کتاب و جزوه را کنار گذاشته ، از صحبت راجع به مطالب درسی با دوستان خود بپرهیزید چرا که نکات مختلفی که از افراد مختلف می گویند ذهن شما را آشفته و نگران می کند . در این ساعات فقط آموخته های خود را با آرامش مرور کنید .
3)با رعایت کامل مقررات انضباطی (از قبیل رعایت حجاب اسلامی، همراه نداشتن تلفن همراه، جزوه و ...) مانع بروز هر گونه تنش در حوزه امتحان شوید .
4)به خود بباورانید که در جلسه امتحان موفق خواهید بود .
ه)لحظات قبل از آزمون
1) در لحظات پایانی با ذکر دعا و صلوات و یاد مهربانی های بی انتهاء خداوند،آرامش را به خود هدیه دهید .
2) در ابتدای جلسه آزمون، قرآن تلاوت می شود . به تلاوت قرآن با دقت گوش دهید . بدینوسیله جسم و جان شما نیرو می گیرد .
3) در لحظات پایانی ، ضربان قلب زیاد می شود چند نفس عمیق بکشید .
و)زمان برگزاری آزمون
1) به محض آنکه برگه پاسخنامه را دریافت نمودید،مشخصات خواسته شده در بالای آن را به طور کامل و خوانا پر کنید.
2) با دریافت برگه سؤال ،دقت کنید که سؤال امتحانی خود را آن هم به طور کامل دریافت نموده باشید چرا که ممکن است به طور مثال در یک مکان دانش آموزان دو رشته ریاضی و تجربی برای شرکت در امتحان درسی شیمی حاضر شده باشند و سؤالات دو رشته متفاوت باشد پس دقت کنید سؤال مربوط به رشته و پایه خود را دریافت نموده سپس کنترل کنید که سوال همه صفحات به خوبی چاپ شده باشد بعد شروع به پاسخگویی کنید.
3) برای پاسخگویی ،روی برگه خم نشوید به گونه ای که بدنتان روی قلبتان سنگینی کند بلکه با ستون فقراتی صاف شروع به نوشتن کنید که این راست قامتی هم بر اعتماد به نفس شما می افزاید و هم قلبتان را از فشار محفوظ می دارد.
4) استاندارد طراحی سؤال اینکه سؤالات از آسمان شروع و به سخت خاتمه یابد پس سؤالات اولیه آسانتر می باشد بنابراین بهتر است سؤال به سؤال جلو روید . اگر پاسخ سؤالی را بلد نبودید نگران نشده به سراغ سؤال بعد روید .
5) پس از پاسخگویی به هر سؤال ،یک نفس عمیق کشیده، چند ثانیه به مغز خود استراحت دهید .
6) سؤالات را با دقت بخوانید تا مطمئن شوید، سؤال از شما چه خواسته است .
در سؤالات تشریحی به طور مختصر ولی گویا،پاسخ دقیق سؤال را نوشته ، مفاهیم کلیدی پاسخ را درشت تر بنویسید .
در سؤالات محاسبه ای فرمول های اصلی را داخل کادر بنویسید و محاسبات خود را مرحله به مرحله با فلش مشخص نمایید.
در سؤالات تستی خیلی دقت کنید . ممکن است بین دو گزینه،از شما خواسته باشند گزینه غلط را مشخص کنید و اگر شتاب زده جواب دهید ، ممکن است شما گزینه درست را انتخاب کنید .
7) خوش خط و خوانا و یک خط در میان بنویسید . آغاز و پایان سؤال را کاملاً مشخص نمایید . از خط زدن و ارجاع دادن به صفحات دیگر و ... که باعث سردرگمی مصحح محترم می شود ، خودداری نمایید.
8) پس از پاسخگویی به سؤالاتی که بلد بودید مجدداً به سراغ سؤالاتی که پاسخشان را نمی دانستید رفته،روی آن تمرکز کنید . سعی کنید صفحات ، زمان و مکان مطالعه مطالب مورد سؤال را به یاد آورید، بدینوسیله شاید پاسخ به ذهن شما خطور کند .
9) بعد از پاسخگویی به سؤالات در تحویل دادن پاسخنامه به مسؤولین جلسه عجله نکنید .بلکه حتماً یکبار پاسخهای خود را مطالعه نموده ، اشتباهات احتمالی را به طور تمیز و مشخص تصحیح کنید و اگر اصلاحات به حدی بود که در پاسخ خط خوردگی زیادی ایجاد شد، روی آن خط کشیده مجدداً پاسخ را در قسمت دیگری به طور تمیز و خوانا بنویسید.
10) اگر پاسخنامه شما در چند صفحه به هم منگنه شده است در برگه های آغازین و پایانی حتماً بنویسید که پاسخنامه شما شامل چند صفحه است .
11) پس از اتمام وقت و تحویل برگه امتحانی و خروج از جلسه امتحان به خود بقبولانید که دیگر تأثیری در آن برگه نخواهید داشت پس بهتر است دیگر آن برگه را فراموش کرده به امتحان بعدی بیندیشید.
12) پس از استراحتی کوتاه ، فکر خود را بر روی امتحان بعدی متمرکز نموده ، خود را برای آن مهیا سازید .
در پایان توجه داشته باشید که امتحانات همان سؤالاتی هستند که مکرراً طی ارزشیابی های مستمر به طور کتبی و شفاهی در کلاس مورد سوال قرار گرفته اند و شما با آنها آشنا می باشید پس به هیچ وجه از امتحان هراس به دل راه ندهید.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
به امید موفقیت روز افزون شما
ارسال نظر