ماجرای گوشت ۳۰هزار تومانی حقیقت دارد؟
رکنا: وزیر جهاد کشاورزی در هفتمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، به مسائلی همچون اختلاط ضایعاتی همچون شن با گندم پرداخت و گفت: گوشت با نرخ ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان واقعیت ندارد. اگر کسی گوشت قرمز با این نرخ سراغ دارد، میتواند وارد کند و منعی در مقابل آن وجود ندارد.
به گزارش رکنا، هفتمین نشست از نهمین دوره هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران امروز (سهشنبه) با حضور وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد.
در این نشست، وزیر جهاد کشاورزی به سوالات و نظرات مطرح شده از سوی اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران پاسخ داد.
از اعمال ممنوعیتها لذت نمیبرم
محمود حجتی ابتدا با بیان اینکه او خود از ظهور گرفتاریها برای بخش خصوصی در رنج و عذاب بیشتری است، گفت: اینطور تصور نکنید که ما در دولت نشستهایم و از اینکه نارساییها و ممنوعیتهایی برای بخش خصوصی و کسب وکار فعالان اقتصادی ایجاد میشود، لذت میبریم.
وی ادامه داد: مکاتبات و نامهنگاریهای من با برخی وزرای کابینه و حتی رئیسجمهوری نشان میدهد که با هرگونه اعمال ممنوعیت و محدودیت مخالفت کرده و بارها اعلام کردهام که برای رفع نیاز داخل باید از طریق و روش دیگری غیر از ممنوعیت صادرات برخورد کرد.
طرفدار صادرات هندوانه نیستم
حجتی در ادامه با بیان اینکه او طرفدار تولید هندوانه برای صادرات نیست، افزود: مصرف آب برای تولید هندوانه در کشور به ۳۰ تا ۴۰ لیتر کاهش یافته است و درحالحاضر اغلب جالیزهای هندوانه در کشور، کشت دیم است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه کشورهای دیگر درهای خود را باز گذاشتهاند در حالی که کشور ما درهایش را بسته است، افزود: در همه دنیا، مرغ منجمد سالمترین و بهداشتیترین نوع این تولید است در حالی که در ایران فرهنگ مصرف مردم متفاوت است.
گندمکاران داخلی به دولت گندم نفروختند
وی همچنین در خصوص وضعیت گندم در کشور گفت: با وجود افزایش تولید گندم طی امسال در کشور، گندمکاران تولیدات خود را به دولت در مقایسه با سالهای گذشته، کمتر فروختند به گونهای که سال گذشته بهرغم خشکسالی که پیش آمده بود، یک میلیون تن بیشتر از امسال توانستیم از گندمکاران خرید کنیم. حتی در برخی استانهای گندمخیز کشور، به اندازه کشت آبی هم به دولت گندم نفروختند و مناطق غرب و شمالغرب جزو این مناطق بودند.
تصمیم برای واردات گندم
به گفته وی، تفاوت نرخ گندم در داخل و کشورهای همسایه، عاملی بود که گندم کمتری به دولت فروخته شد. وزیر کشاورزی سپس از تصمیم دولت برای واردات گندم طی امسال خبر داد و گفت: مسئولیت این واردات نیز با شرکت بازرگانی دولتی و وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
حجتی همچنین با اشاره به مصوبه شورای اقتصاد برای خرید گندم با نرخ تمام شده توسط نانواییهای آزادپز، گفت که با این مصوبه، مصرف سرانه کاهش خواهد یافت.
او ادامه داد: سال گذشته که به دلیل افزایش نرخ ارز، دولت تلاش کرد نرخ برخی محصولات را پایین نگاه دارد، سرانه مصرف به شدت افزایش یافت و بخشی این افزایش مصرف ناشی از فرار از مرزها بود. به هر حال، سیاست دولت این بوده که نان با نرخ پایین بهدست مردم برسد و نرخ گندم هم متاثر از همین سیاست است.
تایید اختلاط شن با گندم
او با اشاره به سخنان اعضای هیات نمایندگان در خصوص اختلاط شن با گندم عنوان کرد که این اقدام از سوی بخشی از فروشندگان گندم انجام میگیرد و نباید آن را به کل کشاورزان تعمیم داد. ضمن آنکه ۹۰ درصد گندم تحویل داده شده از طریق کمباین به طور مستقیم توسط کامیونها بارگیری میشود و به مراکز خرید میرود.
گوشت ۲ دلاری یا ۳۰ هزار تومانی وجود ندارد
حجتی همچنین گفت که سامانه بازارگاه برای ثبت واردات نهادههاست و در این سامانه نرخ مشخص میشود. در عین حال ورود واسطهها به این سامانه نیز منعی ندارد. او با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی اکنون مسئول تولید و نه تامین گوشت است، ادامه داد: کدام کشور گوشت را به نرخ هر کیلو ۲ دلار به فروش میرساند؟ نرخ گوشت برزیلی ۷.۵ دلار و در مغولستان نرخ گوشت در کشتارگاه ۵ دلار است. بنابراین گوشت با نرخ ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان واقعیت ندارد و اگر کسی گوشت قرمز با این نرخ سراغ دارد، میتواند وارد کند و منعی در مقابل آن وجود ندارد.
حجتی همچنین توضیح داد که ارز برخی کالاها از قبیل گوشت قرمز، حبوبات و کره به سمت نیمایی شدن سوق یافته است. وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به مباحث مطرح شده در مورد مانده سموم در محصولات کشاورزی اعلام کرد که استفاده از سموم و کود در حوزه کشاورزی در سالهای گذشته لجامگسیخته بوده و از حدود ۶ سال قبل، وزارتخانه به طور جدی در حال ساماندهی این بخش است.
ترویج استفاده بهینه از سموم
او گفت: ما با جامعه چهار میلیون نفری کشاورزان روبهرو هستیم و استفاده بهینه از سموم از طریق آموزش کشاورزان و قراردادی شدن تولید محصولات کشاورزی تحقق مییابد. در عین حال توسعه تولید محصولات ارگانیک نیز از جمله راهحلهای مورد توجه وزارتخانه است. تلاش ما این است که با استفاده بیحد و حصر از سموم و کود کشاورزی مقابله کنیم. اکنون کمیتهای ۷ نفره با حضور نمایندگانی از اتاق بازرگانی در مورد واردات سموم و میزان استفاده از آن تصمیمگیری میکند.
هفتمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با پاسخهای وزیر جهاد کشاورزی به سوالات نمایندگان بخش خصوصی پایان یافت.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر