جامعه دانشگاهیان طرحها و روشهای مبارزه با اعتیاد را ارائه دهند

به گزارش رکنا از کردستان؛  اسماعیل زارعی‌کوشا ظهر امروز در همایش گرامیداشت سالروز مبارزه با اعتیاد در سنندج، با اشاره به اینکه شعار امسال هفته مبارزه با مواد مخدر«یاریگر هم باشیم» نام‌گذاری شده است، اظهار کرد: یاریگری مصادیق مختلفی دارد که مصداق اصلی آن تعامل، همدلی و همگرایی و هم‌قسم شدن برای مبارزه با مواد مخدر است.

زارعی‌کوشا خاطرنشان کرد: مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر جنبه‌های مختلفی دارد که باید در ابعاد متنوع شامل پیشگیری، آموزش و درمان نمود پیدا کند.

استاندار کردستان با تاکید براینکه ایجاد زیرساخت‌های مختلف در موضوع مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر از نکات مهم است که اقدامات مناسبی در این خصوص انجام شده است، افزود: احداث و راه‌اندازی کمپ ماده 16 در سنندج که با اهتمام و کار جهادی شورا و شهرداری و بهزیستی و شورای مبارزه با مواد مخدر انجام گرفت.

زارعی‌کوشا گفت: احداث این کمپ به شدت در استان احساس می‌شد و خوشبختانه عملیاتی و فعال شد که البته هدف صرف جمع‌آوری معتادان متجاهر و نگهداری آنها نیست.

وی اضافه کرد: هدف اصلی بهبودی و بازگشت به چرخه زندگی سالم و معیشت سالم و مولد است که این نیازمند ایجاد زنجیره‌های بعدی در کنار نگهداری است.

استاندار کردستان عنوان کرد: برای اینکه این انسجام و یاریگری شکل بگیرد باید این هفته را یک نقطه عزیمت جدید برای ورود به موضوع مبارزه با مواد مخدر قرار دهیم.

وی افزود: کردستان همواره جزو استان‌هایی بوده که چهره پاکی از آسیب‌های اجتماعی به ویژه اعتیاد داشته است به رغم اینکه در مجاورت مسیرهایی هستیم که ما را به شدت تهدید می‌کند اما به نسبت سایر استان‌ها وضعیت در حوزه مواد مخدر مطلوب هستیم.

زارعی‌کوشا اضافه کرد: راه طولانی در پیش داریم که البته این راه را به صرف اکتفا به اقدامات دستگاه‌های دولتی و نیروی انتظامی نمی‌توانیم بپیمایم برای رسیدن به این هدف مقدس همه باید تلاش و آحاد جامعه باید در این حوزه نقش‌آفرینی کنیم.

استاندار کردستان افزود: برای همگرایی بیشتر و برای مردمی کردن مبارزه با معضل اعتیاد باید جامعه دانشگاهی، اساتید و مراکز پژوهشی به میدان بیایند و مدل‌های موفق دنیا را بررسی و راهکارهای علمی قابل عملیاتی شدن را ارائه دهند.

زارعی‌کوشا با بیان اینکه رویکردهای درست در مبارزه با امر اعتیاد باید تدوین شود، گفت: احدی در جامعه نمی‌توانیم پیدا کنیم که از موضوع اعتیاد به ویژه اعتیاد جوانان به مواد مخدر نگران نباشد مگر اینکه خود در مسیر سوداگری این افیون مرگ باشد.

وی عنوان کرد: امروز آحاد جامعه و همه مردم ما از این آسیب نگران هستند، مجموعه کارهایی باید صورت بگیرد که این معضل برای همیشه رخت برببندد.

استاندار کردستان افزود: اعتیاد آسیب مولدی است که ریشه اصلی بسیاری از آسیب‌ها در جامعه امروزی است.

زارعی‌کوشا با بیان اینکه ابتلا به اعتیاد  باعث نابودی فرد در همه زمینه‌های اجتماعی و فرهنگی می‌شود، گفت: زمانی که اعتیاد به اوج خود می‌رسد وجود انسان را تهی و سلامت جسمی و روانی فرد را به تاراج می‌برد.

وی عنوان کرد: کردستان استان استعدادهای برتر و برجسته در همه زمینه‌هاست و استفاده از این ظرفیت‌ها عاملی برای موفقیت در مسیر مقابله با اعتیاد است.

استاندار کردستان با بیان اینکه شورای مبارزه با مواد مخدر استان جز شوراهای موفق است، خاطرنشان کرد: نیاز است تا حوزه اقتصادی استان را تقویت کنیم و با بهره گیری از ظرفیت بخش دولتی و خصوصی مسیر هدفمند و تاثیرگذار مبارزه با اعتیاد را دنبال کنیم.

زارعی‌کوشا افزود: مشکلات اشتغال و اقتصاد تنها دلیل گرایش به سمت اعتیاد نیست چراکه اگر اینگونه بود ما در بین خانواده‌های متمکن که دارای جایگاه اجتماعی قابل توجهی هستند افرادی را داریم که اعتیاد دارند.

سردار علی آزادی فرمانده انتظامی کردستان نیز در ادامه اظهار کرد: با همکاری اقشار مختلف مردم شاهد فعال شدن کمیته‌های تخصصی زیر نظر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر هستیم.

سردار آزادی گفت: معرفی الگوهای موفق به نسل آینده ساز جامعه می‌تواند در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی مؤثر واقع شود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان تصریح کرد: خوشبختانه با تعامل دستگاه‌های اجرایی شاهد فعال شدن کمپ ماده ۱۶ برای اولین بار در استان هستیم که ۲۵۰ معتاد را در خود جای داده است.

وی افزود: قدردان تلاش‌های اصحاب رسانه و تشکل‌های مردمی در راستای مبارزه با مواد مخدر و فرهنگ سازی در این عرصه هستیم.

در پایان این مراسم از ادارات موفق، انجمن‌ها و تشکل‌های مردم نهاد و فعالین اجتماعی عرصه مبارزه با مواد مخدر استان تجلیل به عمل آمد.

کویستان عبدالحکیمی/کردستان