به گزارش رکنا، دکتر شادنوش در مراسم جشن نفس استان اردبیل با بیان اینکه پیوند، قله علم پزشکی دنیا است، گفت: در کل کشور مراکز شناسایی، فراهم‌آوری و پیوند در دانشگاه‌های علوم پزشکی فعالیت خودشان را انجام می‌دهند تا زندگی با کیفیت بالایی داشته باشیم.

وی افزود: یک فرد دیالیزی هفته‌ای دو الی چهار جلسه به مدت ۴ ساعت باید با دردهای بسیار زیاد زیر دستگاه باشد؛ در حالیکه با یک پیوند کلیه می‌تواند به زندگی طبیعی خود ادامه دهد.

شادنوش با بیان اینکه سالانه ۲۸ هزار تصادف Crash منجر به مرگ داریم که ۸هزار نفر از آنها منجر به مرگ مغزی می‌شوند، افزود: خانواده‌های بسیاری این افتخار و سربلندی را دارند که در کنار از دست دادن عزیزشان، به خانواده دیگری زندگی می‌بخشند.

رئیس مرکز مدیریت پیوند وزارت بهداشت افزود: از ۵ تا ۸ هزار مرگ مغزی در سال امکان اهدای عضو ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۴هزار نفر وجود دارد که در عمل کمتر از یک هزار مورد است. در حال حاضر بیماران در صف انتظار ۲۵ هزار نفر هستند.

وی به ضرورت فرهنگ‌سازی اجتماعی در این خصوص تاکید کرد و گفت: ایجاد سیستم مدرن، ارتقای سطح دانش پرسنل و نهادینه‌سازی فرهنگ اهدای عضو در کشور جزو نیازهای اساسی و محوری ما برای اهدای عضو هستند.

شادنوش با اشاره به وضعیت اهدای عضو در استان اردبیل، خاطرنشان کرد: تعداد اهدای عضو در سال ۱۳۹۶، ۱۷ مورد، میزان شناسایی ۷۰ درصد، میزان رضایت ۳۰ درصد، میزان بیماران تحت دیالیز ۵۰۸ مورد، میزان فوت بیماران نیازمند ۵۰ نفر در سال، تعداد مرگ مغزی شناسایی شده قابل اهدا در سال ۱۳۹۷ تاکنون ۲۴ مورد و تعداد موارد به اهدا رسیده در سال ۱۳۹۷ تاکنون هشت مورد بوده است.

رئیس مرکز مدیریت پیوند وزارت بهداشت با بیان اینکه در اردبیل امکان ارتقای واحد از شناسایی به فراهم‌آوری عضو وجود دارد، افزود: اگر پیوند کلیه در استان اتفاق افتد، منشاء خیری برای حرکت‌های بزرگ در حوزه سلامت خواهد بود.